ساخت نخستین مرکز تجارت جهانی تابلوفرش در سردرود

مهر تبریز: شهردار سردرود از ساخت نخستین مرکز تجارت جهانی تابلوفرش در این شهر خبر داد و گفت: شهرداری سردرود به عنوان پایتخت تابلوفرش باید به نسبت نام و اعتبار جهانی تابلوفرش در این خصوص فعالیت کند و شهرداری سردرود با جذب مشارکت سرمایهگذار بخش خصوصی، مرکز تجارت جهانی تابلوفرش را در حال ساخت دارد.
به گزارش مهرتبریز ، جواد حاجیزاده در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شغلهای جانبی تابلوفرش و صنف و گستره فعالیت تولیدکنندگان تابلوفرش این سردرود در این شهر نرخ بیکاری در حد صفر است.
وی ادامه داد: درآمدهای فعلی شهرداریها هزینههای جاری را کفاف نمیدهد و باید درآمدهای پایداری برای خود تعریف کنند و مشارکت بخش خصوصی را برای توسعه شهر جلب کنند.
وی با اشاره به مرکز تجارت جهانی تابلوفرش ایران گفت: معماری این پروژه الهام گرفته از معماری سنتی و اصیل ایرانی است و در این پروژه سازهای مدرن بکار رفته و در ساخت آن از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده شده است و بزرگترین مزیت اجرای این پروژه ایجاد تمرکز در تجارت تابلوفرش است طوری که مخاطبان با هرگونه سلیقه و علاقه شخصی میتوانند به خواستههای خود در این مکان جامع عمل بپوشانند.
شهردار سردرود با بیان اینکه سهم شهرداری سردرود از این پروژه ۳۴ درصد است، گفت: با توجه به پتانسیلی که در تابلوفرش در سردرود داشتیم، از طریق فراخوان، بخش خصوصی پای کار آمد و طرحی بدیع در مرکز تجارت جهانی تابلوفرش در حال اجراست که میتواند در رویداد تبریز ۲۰۱۸ نیز نقش خود را ایفا کند.
حاجیزاده شهردار سردرود با اعلام اینکه، پروژه مذکور با ۳۷۳ میلیارد ریال اعتبار توسط شهرداری سردرود بهصورت مشارکتی در حال احداث است، گفت: این مرکز در هشت طبقه بنا میشود و زیربنای کل احداث ۲۰ هزار و ۵۰۰ متر مربع و مدت اجرای طرح ۳۰ ماه کاری است.
وی با اشاره به اهمیت تابلوفرش سردرود در ایجاد اشتغال و اقتصاد آذربایجانشرقی اظهار کرد: توسعه این هنر – صنعت ارزشمند میتواند موجب توسعه صادرات غیرنفتی کشور و ریشهکنی معضل بیکاری در کشور شود.
حاجیزاده گفت: سردرود مشهور به پایتخت تابلوفرش جهان یکی از شهرهای مهم بخش مرکزی شهرستان تبریز با سابقه طولانی در تولیدفرش های دستبافت است و بر اساس آخرین سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۰ بیش از ۳۵ هزار نفر جمعیت دارد.
وی گفت: در سالهای اخیر بافت تابلوفرش در آذربایجانشرقی به ویژه شهر سردرود افزایش چشمگیری یافته و ۵۰۰ کارگاه تابلوفرش در این شهر فعالیت میکند و به گفته مسوولان این شهر نرخ بیکاری در سردرود به دلیل رونق این صنعت به صفر رسیده است.
حاجیزاده اظهار داشت: بر اساس آمار اتحادیه تابلوفرش سردرود نزدیک به ۸۰ درصد مردم این شهر به طور مستقیم یا غیرمستقیم از این هنر کسب درآمد می کنند و ۸۰ درصد تابلوفرش کشور در این شهر تولید و نقش موثری در تولید ۲۰ درصد دیگر تابلوفرش های تولید شده در کشور دارد.
این گزارش حاکی است، تابلوفرش سردرود در فهرست آثار میراث فرهنگی و معنوی ثبت ملی شده و نخستین و تنها اتحادیه صنف تولیدکنندگان تابلوفرش ایران در سال ۹۰ در این شهر ایجاد شده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰