مهر تبریز-مدیر کل دامپزشکی استان با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنه های ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو اقدامات اداره کل دامپزشکی استان و هشدارهای مراقبتی لازم در این خصوص را تشریح کرد.

مهر تبریز-مدیر کل دامپزشکی استان با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنه های ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو اقدامات اداره کل دامپزشکی استان و هشدارهای مراقبتی لازم در این خصوص را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛دکتر امیرحسین بهداد مدیر کل دامپزشکی استان، در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر صدا و سیما آذربایجان شرقی اظهار داشت: با توجه به افزایش دما و تکثیر کنه های هیالوما که ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگوCCHF  است و در ایران نیز مواردی از این بیماری مورد شناسائی قرار گرفته و تاکنون در سایر استانهای کشور موارد قطعی انسانی این بیماری کشنده گزارش شده است ولی خوشبختانه با تمهیداتی که اداره کل دامپزشکی استان انجام داده است در سطح استان آذربایجان شرقی تا به امروز هیچ موردی از این بیماری گزارش نشده است.

دکتر بهداد با بیان اینکه میزان ابتلا در افراد در معرض خطر نیز قصابان، دامداران و کارگران کشتارگاه‌ها و افرادی که بیشترین تماس را با دام ها دارند، بیشتر است، اظهار کرد: این بیماری یکی از بیماری‌های خطرناک و با درصد کشندگی بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان و یا توسط گزش کنه‌های حامل این ویروس و یا مصرف گوشت های دام بیمار که عامل این بیماری در آن وجود داشته باشد قابل انتقال به انسان و دام است.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری در دام ها هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان طی ذبح حیوان آلوده  وهم چنین تماس با خون و بافت های دام مبتلا به این بیماری بخصوص در مرحله خونریزی، یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق و ترشحات بافتی آنها گردد باعث انتقال بیماری می‌شود.

مدیر کل دامپزشکی استان گفت: مقاومت ویروس این بیماری در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود؛ بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیرخام، باعث از بین رفتن ویروس می‌شود، همچنین این ویروس به محیط‌های اسیدی حساس بوده و سریع از بین می‌رود، با توجه به اینکه با تمهیدات صورت گرفته توسط اداره کل دامپزشکی استان تمامی کشتارگاههای دام مجهز به سیستم پیش سرد شده اند و قبل از عرضه هر گونه گوشت، لاشه های استحصالی به مدت حداقل  ۲۴ ساعت دردمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد در سیستم پیش سرد کشتارگاه های استان نگهداری می‌شود، لذا تمامی گوشت های که تحت نظر دامپزشکی در کشتارگاهها ذبح می شوند و ممهور به مهر دامپزشکی هستند، کاملا سالم و عاری از هر گونه عامل بیماری زا می باشند.

وی در پایان به روستائیان و دامداران توصیه کرد ضمن رعایت دقیق توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه دامپزشکی، سمپاشی منازل و جایگاههای نگهداری دام خود را جهت حذف ناقلین بیماری (کنه‌های آلوده) جدی بگیرند و حتما نسبت به سمپاشی اقدام نمایند.