مهرتبریز-رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت:وقتی محصولات بدون فرآوری، خام و به صورت اولیه صادر شود، ارزش افزوده نداشته و ارزآوری چندانی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار ما از تبریز؛ به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگار واحد خبر صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی – شبکه سهند از کسب رتبه اول استان آذربایجان شرقی در صنایع تبدیلی و بسته بندی محصولاتی همچون عسل در کشور خبر داد و افزود: تعداد ۷۸۰ واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در حال حاضر در سطح استان فعالیت می کنند که حدود ۴ میلیون ۸۰۰ هزار تن محصول مشمول فرآوری، بسته بندی و نگهداری در این صنعت می باشد و از منظر تعداد واحدهای فرآوری، استان آذربایجان شرقی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در فرآوری محصولاتی همچون تخم مرغ جزو رتبه های برتر کشور می باشد ادامه داد: از ۸ واحد فرآوری تخم مرغ در کشور، ۳ واحد در استان آذربایجان شرقی قرار داشته که زمینه فرآوری تخم مرغ با تولید محصولات مایع پاستوریزه و هموژنیزه و همچنین پودر تخم مرغ که شامل سفیده، زرده و مخلوط کامل تخم مرغ می باشد با استفاده از ماشین آلات و دستگاه های پیشرفته و تمام اتوماتیک فرآوری می شود به این صورت که تخم مرغ ها طی فرآیندی کاملا بهداشتی شکسته، تفکیک، هموژنیزه، پاستوریزه، خنک و سپس بسته بندی و سردخانه گذاری می شوند، آنگاه طی زنجیره سرد به دست مصرف کننده می رسند می توان این محصولات را به راحتی جایگزین تخم مرغ معمولی نمود که  این غنیمتی است که با توجه به تولید ۱۰ درصد تخم مرغ کشور توسط استان آذربایجان شرقی به دست آمده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ارتباط با فرآوری و بسته بندی محصولات زراعی گفت: ۲۷ کارخانه تولید آرد در کل استان قرار داشته که با ظرفیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن فعالیت می کنند و سیلوهای فعال استان در حال حاضر حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن غلات در خود نگهداری می کنند و خوشبختانه در فرآوری و نگهداری بیش از مقدار مورد نیاز استان می باشد.

وی افزود: حبوبات استان مثل عدس و نخود در کارخانه جات نخوچی ممقان فرآوری و بسته بندی شده و ظرفیت این کارخانه ها به قدری است که تولیدات مرتبط سایر استان ها نیز در این واحدها فرآوری شده و به خارج از کشور صادر می شود.

مهندس فتحی به ظرفیت فرآوری و بسته بندی محصول کشمش در استان اشاره کرد و گفت: حدود ۵۰۰ هزار تن انگور تولیدی در واحد های صنایع تبدیلی و تکمیلی استان فرآوری شده و حدود ۱۱۰ هزار تن محصول کشمش استحصال شده و پس از بسته بندی به کشورهای دیگر صادر می شود و باید بگوییم ظرفیت واحدهای فرآوری انگور در سطح استان بالا بوده و از استان های دیگر، محصول جهت فرآوری پذیرفته می شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اینکه وضعیت سردخانه های استان به گونه ای است که توانایی نگهداری ۴۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی را داشته و انشالله در سال آینده با تکمیل واحدهای در حال احداث ، ظرفیت به ۷۰۰ هزار تن خواهد رسید.

وی در ارتباط با ظرفیت فرآوری محصول گوجه فرنگی گفت: واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان آذربایجان شرقی ظرفیت تبدیل ۳۰۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی به رب و دیگر مشتقات گوجه فرنگی را دارا می باشند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به ظرفیت واحدهای صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه تولیدات دام و طیور استان پرداخت و گفت: تعداد ۵ واحد کشتارگاه دام سنگین و ۱۳ واحد کشتارگاه طیور و ماکیان در سطح استان فعالیت داشته و استان های دیگر نیز از این ظرفیت استفاده می کنند.

وی افزود: خوشبختانه ظرفیت واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان برای تولید محصولات لبنی مناسب بوده و نیازی به ارسال به سایر استان ها دیده نمی شود.

مهندس فتحی به ایجاد ظرفیتهای جدید برای تولید و فرآوری محصولات جدید تاکید کرد و گفت: برای تولید نشاسته از ذرت و تولید پکتین از طبق آفتابگردان و ضایعات محصولات استفاده می شود و همچنین نگهداری محصولاتی مثل هلو و زردآلو که استان آذربایجان شرقی سهم زیادی در تولید این محصولات دارد، واحد فرآوری و سردخانه سرد برای نگهداری مورد نیاز است و ایجاد ظرفیت های جدید این امکان را فراهم خواهد کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به عدم صادرات محصولات کشاورزی به صورت خام تاکید کرد و گفت: وقتی محصولات بدون فرآوری و به صورت خام و اولیه صادر شود، ارزش افزوده نداشته و ارزآوری چندانی نخواهد داشت.

وی افزود: در حال حاضر و در سالجاری حدود ۲۰ درصد صادرات غیر نفتی، مربوط به محصولات کشاورزی استان بوده و ۶۰ درصد از این ۲۰ درصد، مربوط به محصولات فرآوری شده در واحدهای تبدیلی و تکمیلی استان بوده و با برنامه ریزی های دقیق می توان وضعیت  این جایگاه را بهبود بخشید.

print