مهر تبریز-معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: حفاظت از منابع تولید آب و خاک و محیط زیست ضامن تامین امنیت غذایی است .

به گزارش خبرنگار ما در تبریز، مهندس ایوب ایرانی فام در کارگاه ملی آموزشی تولید نشاء به روش مکانیزه پیاز و گوجه فرنگی و … که با حضور نماینده مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت، معاونین بهبود تولیدات گیاهی سازمان های جهادکشاورزی استان ها، کارشناسان و سایر مسئولین در مجتمع فرهنگی رفاهی شهید کسایی تبریز برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: استان آذربایجان شرقی از نظر کمبود آب در وضعیت بحرانی قرار دارد و هر روز این شرایط بحرانی تر می شود، عمده منابع آب محصولات کشاورزی متکی به سفره های آب زیرزمینی است و ما همیشه با کاهش سطح سفره ها مواجه هستیم.

وی گفت: کیفیت نامطلوب آب باعث می شود خاکهای حاصلخیز استان قابلیت خود را از دست بدهند، در صورت ادامه این روند در آینده، اصلاح خاکها در آینده مشکل و ناممکن خواهد بود.

مهندس ایرانی فام ادامه داد: تمهیداتی اندیشیده شده است که بتوانیم جلو نابودی منابع آب و خاک را بگیریم، اصلاح الگوی کشت یکی از این روش ها است که برای تمام استان تعریف شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به این که الگوی کشت ملی هم زمان توسط وزارت جهادکشاورزی ارائه شده است، تصریح کرد: محصولات پرمصرف آبی را به محیط های کنترل شده و گلخانه ها هدایت می کنیم، همچنین محصولات با نیاز آبی بیشتر به منابع پرآب را به حاشیه رودخانه ارس سوق می دهیم.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم در زمینه اصلاح الگوی کشت، کشت نشایی است.