مهرتبریز-مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان از اجرای طرح استانداردسازی روی محصول عدس در این شهرستان خبر داد.

به گزارش  خبرنگار ما در تبریز،مهندس علی علیمحمدی با اشاره به اینکه عدس محصول عمده شهرستان است و بصورت ارگانیک و بدون استفاده از کود و سم  و بصورت دیم تهیه می شود، افزود: این طرح بصورت پایلوت در یکی از روستاهای شهرستان با همکاری واحد ترویج، کارشناس زنان شهرستان، مرکز جهادکشاورزی بکرآباد و کارشناس پهنه روستا و با مشارکت روستائیان اجرا می شود و ویژه زنان روستایی است و ۱۲ نفر از زنان روستایی روستای تازه کند بکرآباد در این طرح مشارکت دارند.

وی گفت: زنان روستایی شهرستان نقش عمده ای در کاشت، داشت و برداشت عدس دارند ولی چون خرید تضمینی این محصول وجود ندارد و همچنین مشکلات زیادی در امر برداشت عدس دارند و برداشت کاملا بصورت سنتی و دستی انجام می گیرد و قیمت تمام شده آن اقتصادی نیست، محصولی که کاملا سالم تولید می شود با محصول خارجی هم قیمت و حتی کمتر بفروش می رسد و یا در دست کشاورز می ماند.

مهندس علیمحمدی ادامه داد: این موضوع بتدریج باعث رغبت کمتر کشاورزان به کشت عدس خواهد شد، اجرای این طرح و معرفی عدس بعنوان محصول سالم می تواند عدس شهرستان ورزقان را به یک برند تبدیل نموده و از کاهش قیمت آن بکاهد.

لازم به ذکر است کارشناسان اداره استاندارد، معاونت غذا و دارو و کارشناس زنان جهادکشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از طرح استقرار استانداردهای کشاورزی (MRL) GAP  در شهرستان ورزقان تیرماه سالجاری بازدید کردند.