مهر تبریز: هم زمان با هفتمین اجلاس شورای جهانی صنایع دستی آسیا و اقیانوسیه اعضای هیات رئیسه این شورا از دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز بازدید کردند.
به گزارش مهر تبریز: علی وندشعاری ، سرپرست دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز، در جریان این بازدید در گفتگو با خبرنگاران گفت : افق عالی کشور در عرصه صنایع دستی را می توان در دانشکده های هنر که شیوه ی مدرنی در آموزش دارند ترسیم کرد.
وی تاکید کرد : در زمانی که رابطه ی شاگرد استادی در بازار کمرنگ میشود و احتمال فراموشی برخی حرفه های هنری وجود دارد هدف دانشگاه هنر اسلامی تبریز حفظ هنر های سنتی است و مطمئناً دانشکده های این دانشگاه نقش موثری در حفظ هنرهای اسلامی و ملی دارند.
وی اضافه کرد: در این بازدید اعضای هیات رئیسه شورای جهانی صنایع دستی با کارگاه مرمت فرش و گلیم، کارگاه بافت و آزمایشگاه های رنگرزی و علوم الیاف دانشکده فرش دانشگاه هنر اسلامی تبریز آشنا شدند.
وی با بیان اینکه استفاده از رنگزاهای قدیمی اهمیت به سزایی در کیفیتبخشی به فرش تبریز داشته است ، افزود : حفظ رنگزاهای طبیعی در کنار استفاده از شیوههای نوین رنگ آمیزی اهمیت به سزایی دارد.
وندشعاری با اشاره به نمایشگاه صنایع دستی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: نمایشگاهی از توانمندی پژوهشی و تولیدات هنری اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته های فرش و هنر های اسلامی برای بازدید اعضای هیات رئیسه شورای جهانی صنایع ترتیب داده شده است تا با پتانسیلهای این دانشگاه و استان آذربایجانشرقی آشنا شوند.
وی در پایان گفت: تنوع الگو و تنوع رنگ و نحوه چله کشی خاص و متفاوت فرش تبریز آن را از دیگر فرشها متمایز نموده است. علاوه بر آن تعداد بالای بافنده فرش در شهر تبریز از جمله مواردی هستند که باعث شده اند تا تبریز به عنوان پایتخت فرش جهان انتخاب شود.
همچنین رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی در این بازدید ، سطح تحقیقات علمی دانشکده فرش را بسیار بالا و عالی ارزیابی و تأکید کرد: «وجود دانشگاه هنر اسلامی و دانشکده فرش در تبریز رویدادی با اهمیت برای جهان اسلام به شمار می رود«.
«غدا هیجاوی» بر لزوم بازنگری در روش تولید فرش دستباف تبریز نیز تأکید کرد و افزود: دستاندرکاران مجموعه فرش استان باید ترکیبی از روش های سنتی و مدرن در مراحل مختلف تولید فرش ایجاد کنند.
وی در پایان بر ضرورت ترجمه متون تخصصی در خصوص فرش دستباف تبریز به چندین زبان زنده دنیا تأکید کرد و یادآور شد: تبریز برای حفظ عنوان شهر جهانی فرش دستباف باید کارهای زیادی انجام دهد.
لینک کوتاه : https://www.mehrtabriz.ir/?p=744