تاریخ انتشار : سه‌شنبه 9 اکتبر 2018 - 11:47
کد خبر : 10173

بازدید کارشناسان شیلات آذربایجان شرقی از نمایشگاه شیلات و آبزیان و شرکت در جشنواره طبخ غذاهای دریایی

بازدید کارشناسان شیلات آذربایجان شرقی از نمایشگاه شیلات و آبزیان و شرکت در جشنواره طبخ غذاهای دریایی

مهر تبریز-مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از بازدید علمی و ترویجی تعدادی از مدیران و کارشناسان شیلات و امور آبزیان شهرستان های استان آذربایجان شرقی از طرح های الگویی آبزی پروری و عرضه ماهی در استانهای مرکزی، قم و تهران و سومین نمایشگاه شیلات، آبزیان، ماهی گیری و صنایع وابسته و شرکت در دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران خبر داد.

مهر تبریز-مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از بازدید علمی و ترویجی تعدادی از مدیران و کارشناسان شیلات و امور آبزیان شهرستان های استان آذربایجان شرقی از طرح های الگویی آبزی پروری و عرضه ماهی در استانهای مرکزی، قم و تهران و سومین نمایشگاه شیلات، آبزیان، ماهی گیری و صنایع وابسته و شرکت در دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز، مهندس محمد صمدزاده در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه به منظور ارتقاء دانش آبزی پروران و تبادل اطلاعات یافته های تجربی کارشناسان شیلات و امور آبزیان در سایر استان ها و بازدید از طرح های الگویی عرضه ماهیان و طبخ ماهی با حضور ۲۳ نفر از مدیران و کارشناسان و رابطین شیلات شهرستانهای تابعه آذربایجان شرقی به مدت ۵ روز از مزارع تکثیرو پرورش ماهی خاویاری و سردابی قزل آلا در استانهای تهران ، مرکزی و قم بازدید علمی و ترویجی به عمل آمد .

وی با بیان اینکه ایجاد مراکز تفرجگاهی شیلاتی به منظور عرضه ماهیان زنده و طبخ ماهی در محل، در حال حاضر از طرح های اولویت دار سازمان شیلات ایران و مدیریت شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی است که هدف اصلی آن افزایش میزان مصرف سرانه آبزیان در سطح کشور و استان می باشد افزود: در راستای آن با همت بخش خصوصی در سطح استان آذربایجان شرقی وارد عمل شده و با تعامل و همکاری کلیه سازمان ها و ارگان های مرتبط نظیر مدیریت شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی ، دامپزشکی ، محیط زیست ، امور اراضی ، راه و شهرسازی ، مراکز عرضه ماهیان زنده و طبخ ماهی در بسیاری از شهرستانهای استان آذربایجان شرقی همچون میانه ، مرند ، جلفا و… ایجاد شده است.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه بازدید از مجتمع تفریحی قزل پارک اراک و تعداد سه مرکز پرورش ماهیان سردابی شهرستان شازند استان مرکزی از جمله برنامه های بازدیدی همکاران شیلات بود افزود: مجتمع تفریحی قزل پارک اراک تنها مجتمع بین راهی شیلاتی کشور است که سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر در مسیر توقف و از این مجتمع بازدید و خرید می کنند که ضمن عرضه و فراوری، طبخ ماهی و ایجاد رستوران، آلاچیق، سوئیت های اقامتی، هایپر مارکت شیلاتی به وسعت دو هزار مترمربع، تالار اجتماع و فروشگاه محصولات ارگانیک و در فاز دوم با رودخانه تفریحی در حال ساخت در سطح دو هکتار توانسته مخاطبین زیادی را به خود جذب نماید که باید گفت می تواند الگویی بی بدیل برای کارشناسان و سرمایه گذاران بخش خصوصی استان جهت ایجاد مراکز تفرجگاهی شیلاتی به منظور عرضه ماهیان زنده و طبخ ماهی باشد.

مهندس صمدزاده با بیان اینکه راه اندازی اینگونه مراکز می تواند کمک بزرگی به تولید کنندگان ماهی در سطح استان آذربایجان شرقی در خصوص فروش ماهیان تولیدی در تمامی مقاطع سال با قیمت های مورد نظر نماید و از طرف دیگر گامی اساسی در راستای افزایش مصرف سرانه آبزیان در سطح جامعه بردارد ادامه داد: امیدوارم در آینده نزدیک، با تلاش کارشناسان شیلات و همکاری همه جانبه ادارات و ارگان های ذیربط و مشارکت بخش خصوصی شاهد راه اندازی واحدهای مشابه در استان آذربایجان شرقی باشیم.

وی با بیان اینکه روند روبه رشد آبزی پروری به ویژه پرورش ماهیان خاویاری در سطح استان آذربایجان شرقی موجب شده تا آموزش آبزی پروران به عنوان یک عامل مؤثردر توسعه پایدار این صنعت شکل جدی تری به خود بگیرد گفت: بازدید از پروژه پرورش ماهیان خاویاری در موقوفات آستان مقدس حضرت معصومه(س) و یک مزرعه دو منظوره پرورش ماهی قزل آلا و ماهیان خاویاری دیگر در شهر قنوات استان قم از دیگر برنامه های بازدیدی کارشناسان شیلات آذربایجان شرقی بود که ضمن بازدید ازبخش های مختلف پرورش ماهی خاویاری در این مزارع ، درخصوص اهمیت مدیریت تغذیه و بهداشت، توجه به بهبود کیفیت آب درمزارع پرورش ماهی خاویاری و نقش آن در بازماندگی تولید، توسعه پایداراین صنعت، تولید گوشت و استحصال خاویار و نهایتاً موضوع بازار و صادرات آن درداخل و خارج کشور، تبادل اطلاعات بین مدیران کارشناسان در دو استان صورت گرفت .

وی با بیان اینکه بازدید از طرح پرورش ماهیان خاویاری در استان قم بسیار مورد توجه کارشناسان شیلات استان قرار گرفت اظهار امیدواری کرد با استفاده از تجربیات کسب شده و دستاوردهای علمی در این بازدید، گام مؤثری در جهت افزایش تولید آبزیان در استان آذربایجان شرقی برداشته شود.

مهندس صمدزاده بازدید از سومین نمایشگاه بین المللی شیلات ، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران و نحوه عرضه ماهی و محصولات آبزی در یکی از هایپراستارهای تهران را از دیگر برنامه های بازدیدی مدیران و کارشناسان شیلات استان آذربایجان شرقی برشمرد و افزود: همکاران همچنین در حاشیه بازدید از سومین دوره نمایشگاه بین المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری و صنایع وابسته Ifex2018 ، در دومین جشنواره طبخ غذاهای دریایی در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران که با حضور و سخنرانی دکتر حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران برگزار شده بود حضور یافتند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران در این جشنواره با بیان اینکه در بسیاری از استان های کشور از جمله آذربایجان شرقی ، غربی و مازندران عرضه مراکز کباب ماهی در ساحل و مراکز پرورش ماهی وجود دارد گفت: با همکاری ادارات میراث فرهنگی و گردشگری تلاش می کنیم این مراکز تفرجگاهی را در سراسر کشور توسعه دهیم.

دکتر صالحی با بیان اینکه در سال ۵۷ تولید آبزیان در کشور ۳۲ هزار تن و جمعیت کشور نیز در حدود ۳۲ میلیون نفر بود و متوسط سرانه مصرف آبزیان در کشور به حدود یک کیلوگرم می‌رسید اما این رقم در سال ۹۶ به همت تولیدکنندگان کشور به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده که ۱۳۷ هزار تن آن نیز به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار صادر شده و مصرف سرانه آبزیان به ۱۱٫۲ کیلوگرم رسیده است افزود: مصرف سرانه آبزیان در کشورهای توسعه‌یافته ۳۲ تا ۳۵ کیلوگرم و متوسط مصرف جهانی این محصول ۲۱ کیلوگرم است که هنوز سرانه مصرف ما در کشور نصف مصرف جهانی می باشد.

شایان ذکر است این اکیپ قبل از عزیمت به استانهای مزبور، از بازار ماهی تبریز، رستوران ماهی خوب و استخر دومنظوره کشاورزی و عرضه زنده فروشی و طبخ ماهی آقای نوری در روستای قزلجه بستان آباد بازدید نمودند.

print

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.