برای احیای دریاچه ارومیه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است
برای احیای دریاچه ارومیه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است

مهرتبریز: استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه احیای دریاچه ارومیه یکی از مطالبات اصلی مردم آذربایجان است، گفت: برای احیای دریاچه ارومیه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و برای جلوگیری از آثار سوء آن و سلامتی مردم منطقه این اعتبارات تامین خواهد شد.

به گزارش مهرتبریز، دکتر مجید خدابخش در جلسه شورای استانی فرهنگی و اجتماعی دریاچه ارومیه، با بیان اینکه باید از تمامی ابزارها و امکانات و منابع مالی و همراهی مردم برای احیای دریاچه استفاده شود، ادامه داد: بخشی از دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه مربوط به تغییر اقلیم بوده و بخشی نیز ناشی از اقدامات انسانی است.

خدابخش با اشاره به دوران خدمت خود در استان آذربایجان غربی گفت: در سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۰ موضوع و مشکل ما در خصوص دریاچه ارومیه، پیشروی آب دریاچه بود، اما امروز پس از گذشت ۲۵ سال وضع برعکس شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل خشکی دریاچه ساخت سد می باشد، اظهار کرد: در همه مراحل ساخت، نظارت و اجرای سد مشاورانی حضور داشته اند که باید نسبت به این موضوع هشدار می دادند.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: باید به مسائل به صورت جامع تر نگاه کنیم چراکه اگر در اجرای طرح ها به استانداردهای زیست محیطی توجه نکنیم، به محیط زیست ضربه سنگینی وارد می کند.

وی اظهار کرد: اگر به پیوست های زیست محیطی و فرهنگی و علمی و اجتماعی طرح های عمرانی توجه نکنیم، اثرات منفی آن در سال های آینده پدیدار می شود.

خدابخش خاطرنشان کرد: خشک شدن دریاچه ارومیه حاصل آثار سوء توسعه است که با کم توجهی به حوزه های دیگر به وجود آمده و نشان از عدم جامع نگری به موضوع توسعه است.

وی همچنین بر مدیریت مصرف آب نیز تاکید کرد و گفت: ۸۹درصد آب در حوزه کشاورزی استفاده می شود که ضروری است از کشت محصولات پرمصرف همچون چغندر قند در حوزه دریاچه جلوگیری شود و برای آن کشت جایگزین تعیین شود.

مدیرمنطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز با اشاره به مخاطرات خشک شدن دریاچه ارومیه و تلاش دولت تدبیرو امید برای احیای این دریاچه، گفت: ریزگردهای حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه تا شعاع ۵۰۰ کیلومتری دریاچه را تحت تاثیرقرار خواهد داد.

خلیل ساعی افزود: این امر یکی از موضوعاتی است که شخص رئیس جمهوری بارها به آن پرداخته اند و تاکید کرده اند که ریزگردها جمعیتی ۱۴ میلیون نفری را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی ادامه داد: دریاچه ارومیه مملو از نمک است و حدود ۱۳ هزار میلیارد تن نمک در دریاچه وجود دارد که برای جلوگیری از انتشار ریزگردها باید چگونگی برداشت آن مشخص شود.

ساعی با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه یکی از اولویت های اصلی دولت تدبیرو امید است و اقدامات بسیار ارزشمند و علمی برای تثبیت وضعیت دریاچه ارومیه و احیای آن انجام شده است، اظهار کرد: متأسفانه در سال جاری به دلیل شدت گرمای هوا میزان تبخیر آب دریاچه افزایش یافت و هرروز یک سانتی‌متر از سطح آب دریاچه و در برخی روزها نیز ۲ سانتی‌متر از سطح آب کاهش ‌یافت.

وی گفت: یکی از مؤلفه‌های اصلی احیای دریاچه ارومیه کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی است که با تحقق این امر با صرفه جویی یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب حداقل نصف آب دریاچه را می‌توان تأمین کرد.

مدیر منطقه ای ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: یکی دیگر از طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه انتقال پساب تصفیه‌خانه‌های حوضه آبریز به دریاچه بوده که در احداث تصفیه‌خانه مدول دوم در استان در حال اجرا است.