برای زباله شهری تبریز سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه می کنیم
برای زباله شهری تبریز سالانه ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه می کنیم

مهرتبریز: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تبریز گفت: روزانه حدود ۱۲۰۰ تن زباله در شهر تبریز تولید می شود و سرانه تولید زباله برای هر شهروند ۶۷۰ گرم است.

به گزارش مهرتبریز، علیرضا اصغری اظهار داشت: کلانشهر یک و نیم میلیون نفری تبریز بی شک با تولید روزانه بیش از هزار تن مدیون پاکبانانی سخت کوش و فداکار است که سبب شده است سازمان های بین المللی و کشوری برای چندین سال متوالی این شهر را به بهترین و پاکیزه ترین شهر برای زندگی انتخاب کنند.

اصغری گفت: یک اقدام  مثبت مدیریت شهری در این مدت ارج نهادن به پاکبانان عزیز، آموزش، آگاه سازی به آنان است به دلیل کرامت و بزرگی این عزیزان زحمتکش نام “پاکبان” را بر آنان نهادیم، چراکه اعتقاد دارم ۲ هزار پرسنل سازمان که به صورت مستقیم و غیرمستقیم با مسئله جمع آوری زباله درگیر هستند، افرادی باصفا و همشهریانی زحمتکش و عزیز هستند و افتخار می کنیم که در کنار جامعه پاکبانان به آنان خدمت می کنیم.

وی افزود: مین امنیت شغلی و رفاه پاکبانان، نظارت دقیق بر عملکرد پیمانکاران و ایجاد مرکز دفن فنی مهندسی زباله شهرداری تبریز جزو اصولی ترین مراکز در کشور است، در هموار ساختن مسیر پاکیزگی شهر تبریز نقش جدی ایفا کرده است.

اصغری گفت: آموزش های شهروندی در حوزه پسماند و زباله و استفاده از روش های نوین در جهت کاهش تولید زباله و تفکیک انواع زباله از جمله اقدامات آگاه سازی در این حوزه است.

وی در خصوص کارخانه زباله سوز اظهار داشت: به دلیل ماهیت بین المللی این قرارداد، فکر میکنم تدوین نهایی آن چند ماه طول خواهد کشید. ۳ سال مدت زمان ساخت این کارخانه است و با بهره برداری کارخانه پس از ۲۰ سال فعالیت، به صورت اُوِرهال و تماما در اختیار شهرداری تبریز قرار خواهد گرفت. نکته بسیار مهم این است که صفر تا صد قرارداد و سرمایه گذاری آن از سوی شرکت فرانسوی است و ۲۰ درصد سود خالص کارخانه را به ما برخواهند گرداند.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز با اعلام اینکه روزانه حدود ۱۲۰۰ تن زباله در شهر تبریز تولید می شود و سرانه تولید زباله برای هر شهروند ۶۷۰ گرم است اظهار داشت: ما سالانه برای زباله شهری تبریز به صورت مستقیم و غیرمستقیم ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه می کنیم و باید فکری به حال دفن زباله های شهری کنیم. ۸۵ درصد زباله های شهری در کشور ما دفن می شوند که یک فاجعه است و باید فکری به حال آن کرد.

اصغری گفت: احداث این کارخانه زباله سوز توسط این شرکت فرانسوی یک فرصت برای ماست و آلایندگی این پروژه زیر استاندارد اروپا است؛ یعنی در بهترین شرایط محیط زیستی است و نمونه این کارخانه در شهر وین در کنار ایستگاه قطار و در داخل شهر باکو وجود دارد. در رابطه با قرارداد این کارخانه از انتقادات و پیشنهادات عزیزان استقبال می کنیم اما به جرات می گوییم که با احداث این کارخانه به برند کارخانه زباله سوز در کشور تبدیل خواهیم شد. سرمایه گذاری این کارخانه به روش B.O.T و رقمی بالغ بر ۲۹۰ میلیون دلار است که صفر تا صد آن توسط شرکت فرانسوی انجام می شود.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز در خصوص زباله های بیمارستانی نیز اظهار داشت: مدیریت پسماندهای پزشکی، صنعتی و شیمیایی بر عهده خود تولید کننده است و سازمان پسماند وظیفه ای در این رابطه ندارد، اما ما به این مراکز بهداشتی، صنعتی و حتی کشاورزی در جهت عادی سازی زباله های تولیدی کمک می کنیم و پس از عادی سازی که وظیفه این مراکز است، زباله ها در اختیار سازمان مدیریت پسماند قرار می گیرد. وضعیت این دست زباله ها در شهر تبریز رو به بهبود و قابل قبول است.