• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 3 December - 2023
12

تبریز در انتظار بزرگترین رویداد فرهنگی شمالغرب کشور

  • کد خبر : 70164
  • 15 آبان 1402 - 22:05
تبریز در انتظار بزرگترین رویداد فرهنگی شمالغرب کشور
این روزها تبریز پس از چهار سال در انتظار برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی شمالغرب کشور است.

مهر تبریز- فائزه زنجانی: نمایشگاه های کتاب همواره حال و هوای خاص خود را داشته و از کودک و نوجوان تا دانشجو و استاد در هر قشری و هر سنی، مشتری پروپاقرص این نمایشگاه بوده اند و برخلاف دیگر نمایشگاه هایی که مخاطبان محدودی از افراد را در برمی گیرد، نمایشگاه کتاب، نمایشگاهی است برای تمامی مردم.

آخرین نمایشگاهی که در شهر تبریز برگزار شده است، به سال 98، چند ماه قبل از شیوع بیماری کرونا برمی گردد و در فاصله این چند سال، نمایشگاه کتاب نیز قربانی این بیماری منحوس شده و تعطیل گردید تا تبریزی ها را در حسرت نمایشگاهی از جنس کتاب و فرهنگ بگذارد.

اما حالا بعد از چهار سال، خبرها دوباره حکایت از برگزاری دوباره این نمایشگاه در محل نمایشگاه بین المللی تبریز البته به شیوه ای جدید و شاید متفاوت تر از سال های گذشته دارد به گونه ای که سید محمد حسین بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی از این نمایشگاه به جشنواره فرهنگ کتاب یاد می کند و از برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی در حاشیه نمایشگاه سخن می گوید.

فروش یکپارچه بری اولین بار در سطح کشور

یکی از تفاوت های نمایشگاه امسال را می توان، فروش یکپارچه کتاب در نمایشگاه دانست به گونه ای که دیگر خبر از غرفه های مختلف ناشران نبوده و «خانه کتاب» به عنوان یکی از نهادهای وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وظیفه جمع آوری کتاب از ناشران و فروش آن ها به صورت یکپارچه در نمایشگاه را دارد. به گونه ای که خریدار وارد سالن نمایشگاه به عنوان یک فروشگاه یکپارچه کتاب شده و در انتهای سالن، هزینه کتاب های خریداری شده خود را در یک صندوق تسویه خواهد کرد.

ابتکاری که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، آن را اجرا شده برای اولین بار در سطح کشور عنوان کرده و از مزایای آن سخن می گوید. بلاغی، حضور کتب ناشران مطرح کشور در نمایشگاه را یکی از مزایای این طرح دانسته و می گوید: سال های قبل شاید حضور برخی ناشران مطرح کم رنگ بوده و برخی ناشران هم اقدام به آوردن اثار کم اقبال خود به نمایشگاه می کردند لذا تصمیم بر این شد که نمایشگاه امسال، ناشرمحور نبوده بلکه کتاب محور باشد.

او ادامه می دهد: سال های گذشته، ناشران برای هزینه های سکونت در تبریز و فروشنده کتاب و غرفه دار خود با مشکلات زیادی روبرو بودند که با فروش یکپارچه شاهد از بین رفتن این سری مشکلات خواهیم بود. البته در این بین از ناشران استانی نیز غفلت نکرده ایم و سالن ها به گونه ای طراحی شده اند که خریدار برای رسیدن به بخش فروش یکپارچه در ابتدا باید از قسمت ناشران استانی گذشته و اثار آن ها را مشاهده کند و از طرفی هم هیچ هزینه ای برای ناشران استانی در نظر گرفته نشده است.

طبق گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در هجدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، 40 هزار عنوان کتاب از 500 ناشر ارائه خواهد شد.

روش جدید اعمال بن کتاب؛ کمی گنگ و مبهم

اما یکی از نقاط گنگ و مبهم نمایشگاه را شاید بتوان نحوه اعمال بن کتاب دانست. در حالی که در سال های گذشته شاهد صدور بن کتاب برای عموم مردم و به خصوص اقشار خاص همچون دانشجویان و اساتید دانشگاهی بودیم، امسال طبق گفته های مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، این موضوع با تغییراتی همراه بوده است.

طبق گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، تمامی کتب بسته به نوع کتاب دارای تخفیف حداقل 10 درصدی است و از طرفی، موضوع بن حمایتی دارای تفاوت هایی با سال های قبل خواهد بود به گونه ای که امسال بن کتاب بر اساس خرید ارائه می شود که این بن برای همه اختصاص خواهد یافت اما بر مبنای کتابی که فرد اقدام به خرید آن می کند.

بلاغی در این خصوص می گوید: صندوق در هنگام تسویه به صورت هوشمندانه بن هر کتاب را محاسبه و تخفیف آن را اعمال خواهد کرد که البته تعداد این بن ها نیز محدود بوده و شاید در ساعتی از شبانه روز، این بن ها به پایان برسند و دیگر برای فرد جدید، اعمال نشوند. همچنین افراد برای استفاده از این بن، کارت ملی به همراه داشته باشند.

موضوعی که به نوبه خود دارای یکسری ابهامات است. به گونه ای که میزان و مبلغ این بن در مجموع معلوم نشده و همچنین تعداد آن ها نیز محدود اعلام شده است به گونه ای که مشخص نیست، در چه ساعتی از ساعات برپایی نمایشگاه، خریداران می توانند از این بن استفاده کنند و شاهد به پایان رسیدن آن نخواهند بود.

جابجایی بازدیدکنندگان از درب ورودی، مشکل همیشگی نمایشگاه های تبریز

یکی از مشکلات همیشگی که نمایشگاه های مختلف به خصوص نمایشگاه پرمخاطبی همچون نمایشگاه کتاب با آن روبرو بوده، موضوع حمل و نقل بازدیدکنندگان از درب ورودی تا ورودی سالن های نمایشگاه بوده است که امسال طبق گفته های بلاغی، این موضوع تسهیل خواهد شد.

همچنین نامتناسب بودن ساعات کاری خطوط بی آر تی شهر تبریز و اتمام کار آن ها قبل از ساعت نمایشگاهی نیز از جمله موضوعاتی است که باید در طول چند روز نمایشگاه مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

حفظ شأنیت نمایشگاه کتاب در اولویت

یکی دیگر از انتقادات همیشگی به نمایشگاه های فرهنگی همچون نمایشگاه کتاب، برپا شدن غرفه هایی از خوراکی های مختلف در بیرون از سالن های نمایشگاهی است به گونه ای که نمایشگاه را بیشتر شبیه به نمایشگاه مواد غذایی می کند تا نمایشگاه کتاب و اقلام فرهنگی. موضوعی که مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از مذاکره با نمایشگاه های بین المللی تبریز برای سختگیری بیشتر در این خصوص، خبر می دهد تا امسال شاهد حفظ شأنیت نمایشگاه کتاب باشیم.

برگزاری یازدهمین نمایشگاه مطبوعات؛ فضایی موثر برای رسانه های استان

برگزاری یازدهمین نمایشگاه مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری آذربایجان شرقی در کنار هجدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز از دیگر ویژگی های این نمایشگاه است. فضایی که شاید بتوان پس از چهار سال از برگزاری آخرین نمایشگاه مطبوعات استان، روحی تازه بر کالبد رسانه های استان بدمد تا با ارتباط گیری بیشتر با عموم مردم و مسئولان، باانگیزه تر و موثرتر از گذشته به فعالیت های خود ادامه دهند.

در این نمایشگاه، هشتاد رسانه چاپی و برخط میزبان علاقه مندان به حوزه رسانه و مطبوعات هستند.

اولین و بزرگترین رویداد حجاب تبریز

یکی دیگر از طرح های بسیار خوب در نمایشگاه کتاب امسال، برگزاری اولین رویداد حجاب تبریز است که با حضور 100 ویژند در 130 غرفه برگزار خواهد شد. نمایشگاهی که اگر بتواند محصولاتی متناسب با سلیقه و البته با کیفیت و ارزان در اختیار خریداران قرار دهد، مورد اقبال عموم مردم قرار خواهد گرفت.

بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین برگزاری ۱۰ کارگاه تخصصی در موضوعات مختلف و مرتبط با حوزه عفاف و حجاب و مد و لباس،  طرح تعویض چادر، طرح نذرحجاب و برگزاری کارگاه های آموزشی و مشاوره ای به صورت کاملا رایگان ویژه عموم بازدیدکنندگان توسط اساتید برجسته را از ویژگی‌های مهم این نمایشگاه برمی شمرد.

البته او در پاسخ به اختصاص بن ویژه برای خرید از این نمایشگاه، مذاکرات برای اجرای آن را تاکنون بی نتیجه دانسته و تنها از ارائه تخفیفات ویژه از سوی خود فروشندگان خبر می دهد.

40 برنامه جنبی در حاشیه برگزاری نمایشگاه کتاب

بلاغی از برگزاری 40 برنامه جنبی و رونمایی های مختلف در حاشیه برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز خبر داده و می گوید: یکی از این برنامه ها را می توان برپایی پاویون ویژه فلسطین در نمایشگاه دانست که با حضور فعالان مقاومت در سطح بین‌المللی و کشوری برپا بوده و در آن نشست‌هایی با موضوع فلسطین و غزه با حضور مهمانانی از کشورهای عراق، لبنان، فلسطین، ترکیه و آذربایجان برگزار خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی همچنین از برپایی پاویون ویژه کنگره ده هزار شهید آذربایجان شرقی در این نمایشگاه خبر می دهد.

در این پاویون غرفه‌ی کتابهای صوتی با موضوع دفاع مقدس، غرفه عکس دفاع مقدس، بخش ویژه مصاحبه با رزمندگان، نمایشگاه خوشنویسی از آثار شهید هنرمند رحمان لوانی، نمایشگاه کاریکاتور با موضوع غزه ، نقد کتاب و نشست‌هایی با موضوع دفاع مقدس و کنگره ده هزار شهید استان برگزار خواهد شد.

هجدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز از روز 17 الی 21 ابان ماه 1402 از ساعت 10 تا 21 در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برپا خواهد بود تا همچون سال های گذشته، خاطره خوبی برای بازدیدکنندگان فراهم آورد.

لینک کوتاه : https://www.mehrtabriz.ir/?p=70164

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.