تشریح فرایند تدوین سند آمایش سرزمین استان/ترسیم سیمای توسعه استان تا سال۱۴۲۰

مهر تبریز-رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی ضمن تشریح فرایند تدوین سند آمایش سرزمین استان از ترسیم سیمای توسعه استان تا سال ۱۴۲۰ در این سند مهم خبر داد.
مهر تبریز-رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی ضمن تشریح فرایند تدوین سند آمایش سرزمین استان از ترسیم سیمای توسعه استان تا سال ۱۴۲۰ در این سند مهم خبر داد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز، داود بهبودی صبح امروز در دیدار با استاندار آذربایجانشرقی اظهار کرد: در مطالعات آمایش سرزمین استان در ابتدا عصاره وضع موجود را احصا کردیم و به سرعت به چند یافته اصلی از وضع موجود دست یافتیم.
وی افزود: بر اساس همین یافتهها به این نتیجه رسیدیم که آذربایجانشرقی از یک عدم تعادل اساسی برخوردار بوده و ما میتوانیم استان را به دو قسمت غربی پیشرفته صنعتی، دارای روستاهای بزرگتر و اراضی بسیار مناسب و شرقی عقب ماندهتر، غیرصنعتی و دارای روستاهای پراکنده و کوچک تقسیم کنیم.
بهبودی در عین حال خاطرنشان کرد: این عدم تعادل را در اکثر شاخصها مشاهده کردیم که در آمایش باید پرداخت شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: علیرغم اینکه تصور میشود آذربایجانشرقی یک استان برتر ملی است، سهم تولید ناخالص داخلی در ۱۰ سال گذشته به شدت کاهش یافته و مباحث محیط زیست، دریاچه ارومیه، آلودگی هوا استان را با چالش مواجه کردهاند.
این اقتصاددان ادامه داد: ما چهار سند را بررسی کرده و آینده صنعت جهان، پیشبینی آینده ایران در اسناد بالادست و در سطح بین المللی را مد نظر قرار دادیم؛ همچنین نقاط قوت و ضعف وضع موجود را شناختیم.
بهبودی یادآور شد: چهار هدف بنیادی را برای آمایش در نظر گرفتیم که عبارت بودند از: دستیابی به نقش تخصصی فراملی در سطح بینالملل، حصول به جایشگاه بایسته ملی در توسعه فعالیتهای مزیتدار، حفظ پایداری محیط زیست و تعادل سرزمین و انعطافپذیری قابلیتهای توسعهای مناطق و رفع محتومیت فضایی.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی افزود: چشمانداز توسعه استان را با لحاظ همین اهداف بنیادی ترسیم کردیم.
وی با بیان اینکه استان در مقیاس فرا ملی دروازه اصلی و تخصصی تجارت و ترانزیت از جنوب و شرق آسیا به حوزه اروپا و مدیترانه شرقی و مرکز ارائه خدمات گردشگری سلامت در منطقه قفقاز است، افزود: در مقیاس ملی نیز یکی از مقاصد اصلی گردشگری طبیعی کشور، قطب ملی فعالیتهای معدنی و دارای جایگاه ویژه در حوزه علم و فناوری به شمار میرود.
بهبودی همچنین بر لزوم کاهش ۲۰ درصدی زمینهای کشاورزی و ۴۰ درصدی مصرف آب کشاورزی استان در سند آمایش اشاره کرد.
استاندار آذربایجان شرقی در این دیدار ضمن مهم و اساسی خواندن اجرای طرح آمایش استان، از تلاشهای انجام گرفته در این زمینه تقدیر نموده و خواستار همراهی دستگاههای اجرایی در نهایی شدن این سند شدند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰