• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 10 December - 2023
1

در هر ثانیه یک نفر در جهان به علت بیماری دیابت جان خود را از دست می دهد

  • کد خبر : 69273
  • 27 مهر 1402 - 11:59
در هر ثانیه یک نفر در جهان به علت بیماری دیابت جان خود را از دست می دهد
مهرتبریز-متخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در کارگاه آموزشی دیابت و فشار خون که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزارشد با تاکید بر ضرورت آگاه‌سازی مردم در خصوص بیماری دیابت گفت: در هر ثانیه یک نفر در جهان به علت بیماری دیابت جان خود را از دست می دهد.

مهرتبریز-متخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در کارگاه آموزشی دیابت و فشار خون که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزارشد با تاکید بر ضرورت آگاه‌سازی مردم در خصوص بیماری دیابت گفت: در هر ثانیه یک نفر در جهان به علت بیماری دیابت جان خود را از دست می دهد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز، دکتر حسین میناپور ،در این کارگاه آموزشی که با حضور اساتید، پزشکان متخصص داخلی و عمومی و کارشناسان بیمارستانی ( رابطین برنامه دیابت و فشار خون ) روز چهارشنبه، بیست و ششم مهرماه 1402 در سالن مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی برگزار شد گفت: هدف از برگزاری این نشست ارتقاء سطح علمی پزشکان و کارشناسان شاغل در مراکز درمانی استان در زمینه بیماری دیابت و فشار خون است.
دکتر علی عبادی، مدیر امور بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی معاونت درمان دانشگاه نیز با اشاره به روند رو به رشد بیماری دیابت گفت: در سال 1395 ، یازده درصد بیمار دیابتی در کل کشور داشتیم و طبق بررسیهای سال 1400 با 30 درصد افزایش در 5 سال اخیر به چهارده درصد رسیده است و این یک آمار هشداردهنده است.
وی ادامه داد: با توجه به آمارها باید در خصوص بیماری های غیر واگیر در نظام سلامت برنامه های مدونی تدوین شود و امیدواریم که سیاسیمتداران صداهای ما را در تدوین سهم سلامتی بشنوند.
دکتر عبادی ادامه داد: آمار فشار خون بالا در سنین بالای 18 سال نیز در کشور ما روند افزایش دارد ودر حدود 40 درصد افراد بالای 18 سال دارای پرفشاری خون هستند.
وی در آخر به تحرک بدنی، استفاده به اندازه و کم از نمک و شکر اشاره کرد و افزود: رابطین نیز باید نقش خود را در بیمارستانها و کلینیک ها و همکاری با مردم برای ارتقاء آگاهی افزایش دهند و این برنامه ها و همایش ها نقطه عطفی برای تغییر دیدگاه ها در خصوص بیماری های واگیردار باشد.
دکتر مجید مبصری، فوق تخصص غدد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این همایش با اشاره به بیماری دیابت و پرفشاری خون گفت: این دو بیماری نام های آشنایی برای جامعه و خانواده ها است و این نوع بیماری مرگ و میر بالایی دارد و عامل بسیاری از بیماری های از جمله سکته های قلبی، کوری چشم، نارسایی کلیوی و… است.
وی با بیان اینکه بیماری دیابت و فشار خون درمان قطعی ندارد ادامه داد: این نوع بیماری با پیشگیری های بموقع و در موارد حاد باید با دارو کنترل شود.
وی درادامه با اشاره به اینکه بیماری دیابت قاتل خاموش و تهدیدکننده حیات بشری است و این بیماری امید به زندگی را 10 سال کاهش می دهد افزود: یکی از مشخصه های بارز این بیماری کمبود انسولین است واگر بموقع مراقبت ها وتدابیر لازم انجام نشود خطر و تهدید برای کل جهان است و باید اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم با همکاری پزشکان و کادر حوزه سلامت و بهداشت و رسانه ها انجام شود.
وی ادامه داد: این بیماری ها هزینه های سنگین و بالایی بر کشور ها تحمیل می کند بطوریکه 9 الی 15 درصد بودجه در جوامع غربی به دیابت اختصاص داده شده است و در دوران کرونا نیز بیماران زیادی در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
وی افزود: متولیان امر بهداشت و درمان باید با تیم های دیابتی، آموزش های مستمر و استراتژی های ابداع شده و آمادگی های لازم این بیمار ی ها را کنترل و مدیریت کنند بطوریکه اکنون مادران باردار اگر در دوان بارداری دچار دیابت شوند با مشاوره پزشک مربوطه و کنترل این بیماری می توانند فرزندانی سالم بدنیا بیاورند.
وی با اشاره به آمارهای موجود در کل جهان و درخصوص بیماری دیابت گفت: درصد رشد این بیماری در کل جهان افزایش یافته است و در کشور ما نیز در سال 2021 نیز تعداد 134 میلیون نفر به این بیماری مبتلا هستند و بیشترین آمار را زنان به خود اختصاص داده اند.
وی در خصوص بیماری فشار خون گفت: بیماری فشار خون اکثرا در افراد بالای 45 سال مشاهده می شود و با افزایش سن فشار خون نیز بیشتر می شود.
وی گفت: فشار خون نیز علل و علائم متفاوتی دارد و باید با توجه به محل، تغذیه بیمار و… درست اندازه گیری و محاسبه شود.
وی در خاتمه سخنان خود اظهار امیدواری کرد که با پیشگیری، خود مراقبتی، انجام رژیم غذایی درست ، تغییر سبک زندگی، ورزش، کاهش وزن، عدم استفاده از دخانیات و مشروبات غیر مجاز و استفاده به اندازه از نمک و شکر در سفره غذایی و… بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
در ادامه نمایندگان شرکت سینا کٍر ضمن معرفی طرح اپلکیشن و نرم افزار پایش هوشمند سلامتی افراد که از سال 1392 طراحی شده است گفت : این نرم افزار برای مراقبت های اورژانسی کاربرد دارد.
نماینده شرکت افزود: این طرح با هدف آگاهی سازمانها از وضعیت سلامت کارکنان و افزایش رضایت آن ها از محیط کار طراحی شده است.
نماینده شرکت فوق مزایای استفاده از این نرم افزار را اطلاع از احتمال ابتلای آنان به بیماری های غیر واگیر مانند دیابت، فشار خون، چاقی و بیماری های قلبی و عروقی اعلام کرد.
در خاتمه از فعالان عرصه سلامت (دیابت و فشار خون ) با اهداء لوح سپاس و هدایا تقدیر و تشکر بعمل آمد.

لینک کوتاه : https://www.mehrtabriz.ir/?p=69273

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.