• امروز : افزونه جلالی را نصب کنید.
  • برابر با : Sunday - 3 December - 2023
0
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی:

دسترسی آسان و بیکاری عمده ترین دلایل روی آوری به مواد مخدر

  • کد خبر : 61602
  • 29 خرداد 1402 - 16:59
دسترسی آسان و بیکاری عمده ترین دلایل روی آوری به مواد مخدر
مهرتبریز-اهمیت مبارزه فراگیر، فرامرزی و همه جانبه با هیولای ویرانگر و مفسده هزارسر مواد مخدر و قاچاق آن، موجب شد تا سرانجام مجمع عمومی سازمان ملل ۲۶ژوئن را بعنوان روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر اعلام کند.

مهرتبریز-اهمیت مبارزه فراگیر، فرامرزی و همه جانبه با هیولای ویرانگر و مفسده هزارسر مواد مخدر و قاچاق آن، موجب شد تا سرانجام مجمع عمومی سازمان ملل ۲۶ژوئن را بعنوان روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر اعلام کند.

همچنین هرساله شعار ویژه ای برای این روز انتخاب می شود تا به اقدامات و کنش های مقابله با این پدیده شوم در سال پیش رو، در چارچوب آن شعار سمت و سو داده شود. شعار امسال نیز انگ و تبعیض را متوقف کنید، پیشگیری را تقویت کنید این سازمان وارد مبارزه با این بلای خانمانسوز شده است.

​بر این اساس دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی نیز گفت: امروزه هیچ گروه وآحاد جامعه ای ازبلای خانمان سوز مواد مخدر در امان نیست و همه افراد جامعه از سوی این مواد در معرض تهدید قرار دارد.
به گزارش آرمان تبریز؛ امیر رنجبر درنشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه افزود: علی رغم تحریم‌ها و عدم دسترسی به امکانات به روز برای مهار و مبارزه با مواد مخدر کشور ما توانسته است توفیقات خوبی در این عرصه بدست آورد.

وی اظهارکرد: طبق تحقیقات به عمل آمده و ارزیابی صورت گرفته،عمده ترین دلایل روی‌آوری مردم به مواد مخدر بیکاری با  ۶۳ درصد و دسترسی آسان با ۵۴ درصد است.

رنجبرافزود: باید در این زمینه اقدامات بیشتری داشته باشیم و با مراقبت از خانواده خود و کسب مهارت‌ها و آموزش‌های لازم با جامعه همکاری کنیم و جامعه را به سمت عاری از مواد مخدر سوق دهیم.
وی تاکید کرد: کشور ما به خاطر همجواری با کشور افغانستان بیشترین آسب ها را دیده و در راه مبارزه با مواد مخدر تاوان زیادی داده است و متحمل خسارت مادی و معنوی جبران ناپذیری شده است.

دبیرشورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی با تاکید به اینکه ایران اسلامی در صف مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، گفت:کشور ما از اول انقلاب تا کنون بالغ بر ۴ هزار شهید و ده ها هزار نفرجانباز در این راه  داشته اشت.

رنجبرادامه داد: امروزه افغانستان با تولید ۸۵ درصد مواد مخدر در دنیا و در همسایگی ما بزرگترین تولید تریاک و دومین تولید کننده حشیش در جهان محسوب می‌شود که این فرآیند به خاطر همجواری کشور ما و توجه به ترانزیت آن از طریق کارتل های آن برای مقصد اروپا و غیره مشکلاتی زیادی به کشورمان تحمیل میکند.

​این مقام مسول اذعان کرد: بحث تهدید مواد مخدر آنچنان که باید در جامعه تبیین شود نشده به طوری که پدیده شوم مواد مخدر چهارمین بحرانی است که نسل بشر را تهدید می‌کند و حدود ۲۰۰ کشور درگیر این موضوع مهم هستند.
وی گریزی هم به  میزان کشفیات مواد مخدر مربوط به جمهوری اسلامی کرد و اضافه نمود:در سنوات گذشته در حدود یک‌هزار و ۲۰۰  تن انواع مخدر توسط جان برکفان خط مقدم مبارزه  سوداگران مخدر کشفیات حاصل شده  که از این میزان ۹۰ درصد تریاک، ۴۸ درصد مرفین و ۲۶ درصد هروئین را شامل می باشد.

وی اشاره ای هم به آمار استفاده کنندگان کرد و افزود:براساس  بررسی یک دهه دفتر مقابله با جرم سازمان ملل  نشان می دهد که ۲۸۴ میلیون نفر به استفاده از مواد مخدر مبادرت کردند که متاسفانه این آمار افزایش ۲۶ درصدی را نشان می‌دهد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان‌شرقی در خصوص میزان میزان شیوع موراد در کشور اظهار کرد: میزان شیوع در کشور ما حدودآً ۵.۴ و در استان آذربایجان‌شرقی ۱.۲۲ براساس آخرین شیوع‌شناسی از سوی ستاد مواد مخدر اعلام شده است و ۳۲ هزار نفر معتاد متجاهر جمع آوری شده است.

وی یادآور شد: براساس داده های آماری خسارت‌های وارد شده از ناحیه این پدیده شوم و هزینه تحمیل شده به کشورمان عددی بالغ بر  ۱۶۷ هزار میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم است.

رنجبر اشاره ای هم به آمار این مواد درکشور کردو عنوان کرد: با تلاش نیروهای درگیر در این حوزه بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ تن مواد مخدر تاکنون کشف شده است.

دبیرشورای هماهنگی مواد مخدر استان همچنین اشاره ای هم به فرماشات رهبری در این مقوله کردو گفت:ایشان در سال ۸۵ سیاست کلی در باب مبارزه با مواد مخدر را نه تنها به دولت بلکه به قوای سه گانه ابلاغ کرده‌اند که این نشان دهنده اهمیت و ضرورت این موضوع است.به طوری که رهبری اعتیاد را اولویت اول آسیب‌های اجتماعی خطاب کرده اند.

دبیرشورای هماهنگی مواد مخدر استان با بیان اینکه ۹۰ درصد مردم کشور نگران گسترش مواد مخدر در جامعه هستند عنوان کرد: طبق ارزیابی و تحقیقات به عمل آمده ازخانواده‌ها نشان می دهد که ۷۳ درصدخانواده‌ها معتقدند که خانواده عامل موثر در کنترل و مدیریت در این مبارزه می باشند.

وی اظهار امیدواری کرد: دراستان آذربایجان‌شرقی، طرح توانمندسازی محلات آسیب‌پذیر به عنوان نقشه راه برنامه‌ریزی شده است تا اقدامات و انتقال در کاهش تقاضا و عرضه مواد مخدر بیشتر کنترل و مد نظر باشد.
رنجبر ادامه افزود: ۵۹۲ مدرسه در محلات آسیب پذیر تحت پوشش این مجموعه، برای طرح کانون های یارگیر قرار گرفته است.

دبیرشورای هماهنگی مواد مخدر استان در پایان خبر از افتتاح مرکز یاریگران در حوزه ناحیه ۵ آموزش و پرورش داد و گفت:این مرکز در روزهای آتی افتتاح خواهد شد.

گفتنی است:به اذعان کارشناسان مبارزه با مواد مخدر؛ اعتیاد به عنوان یک آسیب اجتماعی عوارض جسمی و روانی بسیاری دارد و از مهم‌ترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی به شمار می‌رود. عوارض ناشی از اعتیاد باعث رکود اجتماعی در زمینه‌‏های مختلف می‌شود و تهدیدی جدی برای سلامت جامعه است.

اگر علل گرایش افراد به مواد مخدر بررسی و برطرف نشود، درمان جسمی و روانی نیز نتیجه بخش نخواهد بود،ریشه کن کردن اعتیاد به طور کامل امکان پذیر نیست ولی می‌توان با تلاش و تدبیر آن را کنترل کرد و با ارتقا سطح آگاهی افراد جامعه باعث پیشگیری از اعتیاد شد.

لینک کوتاه : https://www.mehrtabriz.ir/?p=61602

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.