به گزارش مهر تبریز؛ رضا افلاطونی در کارگروه امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی که با حضور شهرام شفیعی سرپرست سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود اهمیت زمین را از جنبههای مختلف تشریح کرد و بر لزوم حفظ آن برای نسلهای آینده تأکید کرد.
وی گفت: زمین از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا به بحث مالکیت برمیگردد. در اسلام نیز جان و مال ارزش بسیاری دارند و ما در مدیریت امور اراضی، امانتداران مردم هستیم. باید تلاش کنیم این امانت را به بهترین شکل ممکن حفظ کرده و به آیندگان انتقال دهیم.
افلاطونی با اشاره به دو بعد امنیت در حوزه عملکرد مدیریت امور اراضی، گفت: امنیت زیستی، قابل سکونت بودن مناطق را تضمین میکند و امنیت غذایی نیز برای پایداری جامعه بسیار حیاتی است. توجه به زیرساختهای این دو حوزه برای آینده کشور ضروری است.
رئیس سازمان امور اراضی کشور، مأموریتهای اصلی این سازمان را تثبیت مالکیت و حفاظت از اراضی کشاورزی عنوان کرد و افزود: تثبیت مالکیت شامل تفکیک انفال و صدور سند برای اراضی کشاورزی است. قانون الزام، به اختلافات در خصوص تجمیع و صدور سند پایان داده است.
وی ادامه داد: ماموریت دیگر ما حفاظت از اراضی کشاورزی است. تنها ۱۱ درصد از مساحت کشور، معادل ۱۸ میلیون هکتار، قابل کشت است. ما امانتداران این اراضی هستیم و باید با تمام توان از آنها حفاظت کنیم.
افلاطونی تأکید کرد: در حوزه حفاظت از زمین باید از فناوریهای روز استفاده کرده و رویکردها را هوشمندسازی کنیم. تمام فعالیتهای ما در حال حاضر در بستر سامانهها انجام می شود و باید به صورت برون سپاری از خدمات بخش خصوصی و نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی بیشتر بهرهمند شویم.
وی با اشاره به اولویت رفع تداخلات اراضی گفت: این موضوع یکی از برنامههای اصلی وزیر محترم جهاد کشاورزی است و وعده شده که در دو سال آینده به پایان برسد. برای تحقق این هدف، باید تعداد کارگروههای تفصیلی استان به سه گروه افزایش یابد و شهرستانها هر هفته دو پلاک ثبتی را بررسی و رفع تداخل کنند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با متخلفان و سوءاستفادهکنندگان از زمین باید بدون اغماض برخورد شود، اما در مقابل، مشکلات مردم با مهربانی و حسن نیت حل شود. همچنین، استعلامات مردمی باید بهموقع و با دید مثبت پاسخ داده شود.
افلاطونی بر اهمیت تغییر وضعیت نیروهای شرکتی مدیریت امور اراضی و پیگیری جدی این موضوع تأکید کرد و حضور در این حوزه را فرصتی برای خدمت دانست که باید قدردان آن بود.