سلول های بنیادی به علاج ناباروری می رود
سلول های بنیادی به علاج ناباروری می رود
مهر تبریز: عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی از فعالیت های مهم مرکز تحقیقات سلول های بنیادی را استفاده از سلول های بنیادی در درمان ناباروری عنوان کرد.

به گزارش مهر تبریز، دکتر مهدی مهدی پور  در نشستی که به مناسبت هفته پژوهش با حضور تعدادی از محققان معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، گفت: حدود یک پنجم از زوجین استان (۲۰درصد زوجین) از ناباروری رنج می‌برند و یکی از مهمترین عامل طلاق محسوب می شود.

وی میانگین سنی مراجعان را برای تشخیص و درمان ناباروری بین ۳۰ تا ۴۰ سال اعلام و بیان کرد: متاسفانه شرایط اجتماعی حاکم، تغییر سبک زندگی و افزایش سن ازدواج از علل عمده ناباروری در زوجین است

وی شرایط فیزیولوژیک، نارسایی در عملکرد تخمدان و یائسگی زودرس را از علل عمده ناباوری در بانوان برشمرد و افزود: هفت سال پیش تحقیقات خودمان را در این مرکز بر روی سلول های بنیادی آغاز کرده ایم و پس از نتیجه بر روی مدل حیوانی، روش بالینی آن نیز آغاز و در حال اجراست.

دکتر مهدی پور اظهار کرد: نتایج این تحقیقات در حوزه بالینی نیز امیدوار کننده است و امید است این روش در شرایطی که جمعیت کشور رفته رفته کمتر می شود بر روند افزایشی آن تاثیرگذار باشد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز یکی دیگر از گزینه های مهم درمانی را استفاده از «اگزوزوم» یا همان فرآورده سلولی خواند و گفت: این فرآورده سلولی از سلول ها ترشح می شود و قابل مهندسی بوده و به عنوان حامل درمانی از آن استفاده می شود.

وی اضافه کرد: ساختار این فرآورده سلولی شبیه سلول بوده و سلول آن را به راحتی می تواند بپذیرد و غلظت دارویی کم نیز با این حامل برای درمان می تواند موثر باشد و در کمتر از نزدیک به ۱۰ سال آینده در این خصوص مطالب بسیاری خواهیم شنید.

وی افزود:این روش درمانی طی دهه‌های آتی  یکی از موثرترین روش‌های درمانی مورد توجه قرار خواهد گرفت و پیشرفت‌های اخیر در سطح بین‌المللی حاکی از مهندسی ژنتیکی این سلول‌ها جهت مقاصد خاص درمانی است.