سیاسی کردن مجالس مذهبی گناه است

 

 

به گزارش مهر تبریز، آیت‌الله هاشم هاشم‌زاده هریسی در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به استفاده های نادرست و نابه‌جای سیاسی از تریبون‌های مذهبی گفت: باید توجه داشت که نباید دور از صحنه و بدون آگاهی از چگونگی اتفاقات به قضاوت افراد و رویکرد‌ها و اتفاقات جاری پرداخت.

وی افزود: اما نکته مهم دیگر آن است که افرادی که به عنوان کارشناس مذهبی، مداح و روضه‌خوان و واعظ در این مراسم حضور پیدا می‌کنند، پیش از هرچیز بدانند که مراسم ارزشمندی همچون ایام مبارم ماه رمضان و البته دیگر مراسم مذهبی باید دور از بازی‌ها و نگرش‌های سیاسی پاک بماند.

این عضور مجلس خبرگان ادامه داد: در اسلام یک بحثی با عنوان سیاست در اسلام وجود دارد که انگیزه طرح آن مسائل تربیتی و تدبیر و برنامه‌ریزی برای اداره جامعه است.

هاشم‌زاده هریسی ادامه داد: اما این که اکنون در جامعه مشاهده شده افراد با استفاده از تریبون‌های مذهبی سعی بر برچسب زدن،اهانت کردن، نسبت‌های ناروا زدن و پایین آوردن شان و مقام برخی افراد جامعه در مقابل بالا بردن عده‌ای دیگر هستند، در واقع مبنای کار خود را بر اساس شبهات قرار داده‌اند.

به اعتقاد وی نباید از یک جایگاه ارزشمند همچون تریبون‌های مذهبی بر‌اساس شبهات داوری و قضاوت کرد.

به اعتقاد هاشم‌زاده هریسی سیاسی کردن مجالس مذهبی اگر به غیر از هدفی که در بالا برای تربیت افراد و هدایت جامعه اسلامی، عنوان شد، گناه است و موجب آلودگی است.

این عضو مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد: در مراسم مذهبی یک بعد مهم و تاثیر‌پذیر مردمانی هستند که در آن مراسم شرکت کرده‌اند که به شدت از نوع موضع‌گیری افراد در پشت تریبون‌های مذهبی تاثر می‌پذیرند.

به اعتقاد وی سیاسی‌کاری، فرافکنی و نسبت‌های ناروا زدن در این جایگاه ها باعث تاثیرات منفی همچون بروز حالت‌های دلزدگی، نارضایتی و ناراحتی در افراد مخاطب می‌شود.

وی افزود: گاهی اوقات مردم عامه‌ای که به شرکت در مراسم‌های مذهبی مبادرت می‌کنند، از موضوعات سیاسی آگاهی ندارند و به همین دلیل به شدت تحت تاثیر مواضع و حرف‌های مداحان و واعظان و… قرار می‌گیرند.

به اعتقاد هاشم‌زاده هریسی در چنین شرایطی اگر ان فردی که در پشت تریبون‌های مذهبی قرار دارد بر اساس شبهات و تحت تاثیر بازی‌های سیاسی مواضع خاصی را اتخاذ کند، باید عمق تاثیرات منفی وی را در مردم جست‌و‌جو کرد.

وی همچنین دل‌زدگی افراد را از مراسم مذهبی نتیجه همین موضع‌گیری‌ها دانست و چنین رویکرد‌های جهت‌داری را گناه متصور شد.

این عضو مجلس خبرگان رهبری ضمن اشاره به حساس و سرنوشت‌ساز بودن هرآنچه که از طریق تریبون‌های مذهبی به جامعه متبادر می‌شود، گفت: مداحان، واعظان، روضه‌خوانان و … باید بدانند که اگر می‌خواهند پایبند به اخلاق باشند و انسجام جامعه را در وسعت بخشند، نباید سیاسی‌کاری‌ها را مبنای خود قرار دهند.

هاشم‌زاده هریسی همچنین با یاداور شدن معانی متفاوت تقوا گفت: معنای صرف تقوا دوری از گناه نیست بلکه در زمینه امر به معروف و نهی از منکر باید توجه داشت که انجام برخی اعمال و ذکر بعضی موارد خود به مثابه گناه است و فرد را در برابر جامعه مسئول می‌کند.

این روحانی همچنین ادامه داد: در جامعه‌ای که متاسفانه میزان تاثیر‌پذیر از شبهات بسیار بالا‌ست نباید با اتکا بر آن از تریبون‌های عمومی استفاده کرد.

هاشم‌زاده هریسی در ادامه ضمن اشاره به تقوای سیاسی و اجتماعی و لزوم توجه به آن را از سوی کسانی که تریبون عمومی را در دست دارند، لازم و مهم قلمداد کرد و افزود: ضرر و تاثیرات منفی بی‌تقوایی‌های سیاسی از بی‌تقوایی فردی بسیار بیشتر است، فلذا رعایت آن از سوی افراد تاثیر گذار بر تمام سطوح جامعه لازم و واجب است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پایگاه خبری تحلیلی مهر تبریز We would like to show you notifications for the latest news and updates.
رد
اجازه دادن به اعلان‌ها