مهرتبریز-استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اجرای طرح بازآفرینی شهری با اولویت توانمندسازی بافتهای ناکارآمد، گفت: این طرح با هدف اصلاح بافتهای فرسوده و ناکارآمد و ارتقای ظرفیتپذیری آنها اجرا میشود و تا حد امکان باید از توسعه افقی شهر اجتناب شود.
به گزارش خبرنگار ما؛ دکتر محمدرضا پورمحمدی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه استان، با اشاره به ایجاد شهرکهای اقماری در راستای حل سرریز جمعیتی شهر تبریز، اظهار داشت: هنوز ظرفیت این شهرکها تکمیل نشده و بنابراین بارگذاری جمعیت جدید و استمرار توسعه پیوسته شهر منطقی نیست.
وی افزود: طرح بازآفرینی شهری باید به جای اینکه موجب توسعه افقی و بزرگ شدن بیرویه تبریز شود، بافتهای ناکارآمد را توانمند کرده و ظرفیتپذیری آنها را ارتقا دهد و جابهجایی حاشیهنشینان تنها در صورت ضررورت و با رضایت خود آنها انجام شود.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین درخصوص شاخصهای توسعه روستایی، گفت: نامناسب بودن برخی از این شاخصها نسبت به میانگین کشوری، نافی زحمات مدیران فعلی استان نیست و اگر وضعیت امروز را با ابتدای دولت مقایسه کنیم خواهیم دید که چه کارهای بزرگی انجام شده است.
وی افزود: اگر در گذشته کوتاهی شده امروز باید برای جبران آن تلاش کنیم و از بیان مشکلات ابایی نداشته باشیم.
پورمحمدی در خصوص برنامه توسعه پایدار اقتصادی در ۳۱ شهرستان کمترتوسعهیافته کشور که از سوی وزارت کشور انتخاب شدهاند، گفت: از استان آذربایجان شرقی نیز بر اساس شاخصها و معیارهای مشخص، شهرستان بستانآباد انتخاب شده و اجرای این برنامه تکلیف ملی است.
وی افزود: وزیر کشور شخصاً پیگیر اجرای این برنامه است و دستگاههای استانی موظفند تکالیف خود را در این خصوص به طور جدی انجام دهند.
سلطانی، مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی در این جلسه گزارشی از وضعیت ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی شهر تبریز و برنامههای آتی این اداره کل در راستای طرح بازآفرینی شهری را تشریح کرد که به گفته او، ۹۶ هزار واحد مسکونی با جمعیتی بالغ بر ۳۸۰ هزار نفر در این سکونتگاهها وجود دارد.
کرمی، مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی هم از وضعیت شاخصهای روستایی استان و همچنین برنامه راهبردی عملیاتی توسعه پایدار اقتصادی در شهرستان بستانآباد گزارش داد.
در این جلسه همچنین اختصاص ۵۰ درصد از اعتبار مورد نیاز برای تجهیز واحد سیار صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی به عنوان سهم استان، از محل اعتبارات تبریز ۲۰۱۸ مورد تصویب قرار گرفت که با تأمین ۵۰ درصد مابقی توسط سازمان صداوسیما نسبت به این امر اقدام خواهد شد.