طرح جهش تولید در ۶۰۰هزارهکتار اراضی آذربایجان شرقی
طرح جهش تولید در ۶۰۰هزارهکتار اراضی آذربایجان شرقی
طرح جهش تولید در دیمزار‌های آذربایجان شرقی در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در حال اجراست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: امسال طرح جهش تولید در دیمزار‌های استان برای محصولات گندم، جو، نخود، عدس، گلرنگ، کاملینا، کلزا و آفتابگردان اجرا می‌شود.

اکبر فتحی اظهار کرد: حفظ بقایای گیاهی (۳۰ درصدی)، کشت عمود بر جهت شیب، سطح کشت مستقیم بدون شخم و سطح تبدیل آیش زرد به سبز از الزامات عملیات بهزراعی این طرح است.

فتحی ادامه داد: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی آذربایجان شرقی تحت پوشش طرح جهش تولید در دیمزار‌ها قرار گرفت که با هزینه ۷۴ میلیارد تومانی این طرح، ۱۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال سود این طرح نصیب کشاورزان استان شد که این عایدی در گردش مالی استان، بهبود وضعیت معیشت کشاورزان و همچنین افزایش خرید تضمینی گندم نقش مهمی دارد.

وی با اشاره به این که کشاورزی تحت تاثیر شرایط جوی است افزود: باید در مناطقی که احتمال بلایا و خسارت وارد شدن به محصول وجود دارد و در سال‌های گذشته به صورت مکرر اتفاق افتاده است، بررسی‌های لازم صورت گیرد و تصمیمات مناسب اتخاذ شود تا تولید تحت تاثیر حوادث قهری کاهش نیابد.

وی با بیان اینکه بهره گیری از کشاورزی مبتنی بر دانش یک امر ضروری است ادامه داد: رفته رفته کشاورزان آذربایجان شرقی به این اصل پی برده اند که باید از کشاورزی سنتی به کشاورزی مبتنی بر دانش روی بیاورند؛امروزه کشاورزان استان با استفاده از راهنمایی‌ها و توصیه‌های کارشناسان توانسته اند محصولات با کیفیت را به صورت تضمینی تولید کنند.

فتحی اظهار کرد: بخش کشاورزی از نبود آمار دقیق رنج می‌برد و مقام معظم رهبری نیز بر لزوم در دسترس بودن آمار درست تاکید کردند؛ آمار در بخش زراعت زمانی دقیق خواهد بود که مکان محور باشد، برای تحقق این امر نیز باید کارشناسان متعهدانه به صورت میدانی در کنار کشاورزان قرار بگیرند و اقدامات لازم را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت بخش خصوصی بیشتر استفاده کنیم افزود: کارشناسان بخش دولتی نیز باید در پایش، ارزیابی و نظارت به صورت جدی عمل کنند.

فتحی با قدردانی از زحمات بانک‌ها به دلیل همکاری تنگاتنگ با بخش کشاورزی به ویژه همکاری در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در استان گفت: نقش ادوات مکانیزاسیون در بهره وری و افزایش عملکرد محصول زیاد است و نیاز است تا با ارائه تسهیلات بیشتر به کشاورزان برای دریافت ادوات مکانیزاسیون از آن‌ها که نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارند پشتیبانی و حمایت شود؛ کشاورزان ضمن اینکه در سفره مردم نقش مهمی دارند، برای افراد زیادی نیز اشتغالزایی می‌کنند و در ارزآوری محصولات غیرنفتی نقش ویژه ایفا می‌کنند بنابراین باید نگرش ما نسبت به کشاورزی حمایتی باشد.

در این جلسه از مدیران، رؤسا، معاونان و کارشناسانی که در اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در آذربایجان شرقی برتر انتخاب شده بودند با اعطا لوح تقدیری، تجلیل شد.

سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی براساس شاخص‌های ارزیابی شده به عنوان استان برتر کشور در اجرای طرح جهش تولید در دیمزار‌ها در سال زراعی۱۴٠۲-۱۴٠۱ انتخاب و معرفی شده است.