مهر تبریز:جلسه هم اندیشی واحدهای صنعتی و معدنی استان آذربایجان شرقی با محوریت بررسی چالشهای حوزه بیمه ای برگزار شد.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان با اشاره به اینکه طی سال ٩۵ و ٩۶ در دو مرحله بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان از جرائم حق بیمه کارفرمایان خوش حساب بخشوده شده است، اذعان داشت؛ این قانون دائمی گردیده و کارفرمایان حائز شرایط در صورت بروز بحران و عدم امکان پرداخت حق بیمه، می توانند در چارچوب ضوابط تعیین شده از بخشودگی جرائم بهره مند گردند.
جعفر سمساری با اعلام اینکه غالب انتقادهای وارده به قوانین و مقررات فعلی است، تصریح کرد تشکلهای کارفرمایی و کارگری بایستی با ارائه نظرات کارشناسی خود به مراجع قانون گذار در جهت رفع خلاء های موجود اهتمام داشته و مجاری قانونی لازم در جهت بهبود فضای کسب و کار را تأمین نمایند.
وی افزود، هر چه قانون تلطیف شده و رونق فضای کسب و کار فراهم گردد، سازمان تأمین اجتماعی نیز خواهد توانست وظایف خود در جهت ایجاد امنیت و آرامش اجتماعی را هر چه مطلوبتر محقق نماید.
مدیر کل تأمین اجتماعی استان در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به مشکلات مطروحه از جانب کارفرمایان حاضر در جلسه، به لزوم بازنگری در قوانین بیمه بیکاری و قانون مشاغل سخت و زیان آور متناسب با شرایط حال حاضر صنعت و اقتصاد تأکید کرده و خاطر نشان کرد در حال حاضر میانگین سنی بازنشستگان سخت و زیان آور در استان ۴۴ سال می باشد که این امر به عنوان چالشی جدی در بازار کار مطرح می باشد و لازم است ضمن بازنگری در این قانون، تمهیدات لازم در جهت کاهش آلایندگی و رفع عوامل سخت و زیان آور به جهت تأمین سلامت نیروی کار فراهم آید.
جعفر سمساری همچنین از اجرای ماده ٧١ قانون برنامه توسعه ششم کشور، موضوع طرح کارورزی، در سازمان تأمین اجتماعی خبر داده و افزود در این طرح، کارفرمایانی که دانش آموختگان دانشگاهی را از ۴ تا ۶ ماه در قالب کارورزی که خارج از ضوابط قانون کار می باشد، جذب نموده و سپس آنها را به استخدام درآورند از معافیت پرداخت حق بیمه سهم کارفرما برخوردار خواهند شد.
وی تصریح کرد کمک هزینه آموزشی در طول مدت کارورزی از جانب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محاسبه و از سوی موسسه عامل به حساب کارورزان واریز خواهد گردید.
محمدحسین باقری، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به اینکه فعالیت تولیدی در شرایط اقتصادی موجود، اقدامی جهادی است، اذعان داشت واحدهای تولیدی در حال حاضر حالت زخم خورده دارند و نیازمند حمایت و پشتیبانی سازمانها و نهادهای حوزه کار و اقتصاد می باشند.
باقری، ورود کالاهای قاچاق به کشور را آفتی برای تولید و اشتغال دانسته و تصریح کرد متاسفانه شاهد آن هستیم که کالاهای قاچاق بدون طی مراحل قانونی، از طریق فضای مجازی در دسترس مصرف کنندگان قرار می گیرد و لازم است جهت مقابله با این معضل اقدام عاجل صورت پذیرد.
رییس خانه، صنعت، معدن و تجارت استان با قدردانی از تعامل سازنده و موثر اداره کل تأمین اجتماعی استان در جهت شناسایی و رفع مشکلات بیمه ای واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی استان، برگزاری جلسات هم اندیشی را گامی در جهت شناسایی و رفع موانع تولید دانسته و افزود با شناخت مشکلات، یقیناً راه کارهای عملی نیز ارائه خواهد گردید.
در ادامه این جلسه کارفرمایان و رابطین بیمه ای حاضر در جلسه نکته نظرات و پیشنهادات خود در جهت بهبود فضای کسب و کار را ارائه نمودند .