مهرتبریز-مدير نظام فني و اجرايي سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي گفت: با توجه به ظرفيتهاي نيروي انساني و قابليتهاي فني، استان توانايي اجراي پروژههاي عمراني بالغ بر دو هزار ميليارد ريال را دارد و ميتواند سهم قابل توجهي از پروژههاي عمراني سطح كشور را پوشش دهد.
به گزارش خبرنگار ما؛، ناظم يونسي ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار كرد: استفاده از توان و ظرفيت بخش خصوصي در انجام پروژههاي عمراني كشور و تحقق اهداف توسعهاي و رشد توليد ناخالص داخلي، امري اجتنابناپذير است. در همين راستا از ظرفيت بخش خصوصي در اجراي طرحهاي عمراني كشور در تمامي مراحل پيدايش از جمله مطالعه و طراحي، اجرا، بهرهبرداري و نگهداري به طور موثري استفاده ميشود.
فعاليت 1131 شركت داراي گواهينامه تشخيص صلاحيت پيمانكاري در استان
وي با بيان اينكه تشخيص صلاحيت و طبقهبندي پيمانكاران توسط سازمان برنامه و بودجه كشور صورت ميگيرد، افزود: طبق آمارهاي سال 1401، تعداد شركتهاي پيمانكاري فعال استان شامل؛ يك هزار و 665 شركت پيمانكاري رتبه پنج، 83 شركت پيمانكاري رتبه چهار، 53 شركت پيمانكاري رتبه سه، 19 شركت پيمانكاري داراي رتبه دو و 34 شركت پيمانكاري رتبه يك ميباشند.
يونسي تصريح كرد: در مجموع تعداد شركتهاي داراي گواهينامه تشخيص صلاحيت پيمانكاري استاني يك هزار و 131 مورد است.
مدير نظام فني و اجرايي سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي مدعي شد: بر مبناي اطلاعات اخذ شده از سامانه ساجار، ظرفيت ريالي شركتهاي داراي رتبه استاني در تمامي رشتههاي دهگانه در مجموع دو هزار و 2 ميليارد و 523 ميليون و 475 ميليون ريال است.
فعاليت 251 شركت داراي گواهينامه تشخيص صلاحيت مشاوره در استان
وي ادامه داد: در واقع استان آذربايجانشرقي با توجه به ظرفيتهاي نيروي انساني و قابليتهاي فني خود، توانايي اجراي پروژههاي عمراني بالغ بر دو هزار ميليارد ريال را دارد كه ميتواند سهم قابل توجهي از پروژههاي عمراني سطح كشور را پوشش دهد.
يونسي در بخش ديگري از صحبتهاي خود توضيح داد: طبق آمارهاي سال 1401، تعداد شركتهاي مشاور فعال استان شامل؛ 219 شركت رتبه سه، 10 شركت رتبه دو و 22 شركت رتبه يك بوده و در مجموع تعداد شركتهاي داراي گواهينامه تشخيص صلاحيت مشاوره استاني 251 مورد است.
اين مسوول خاطرنشان ساخت: بر مبناي اطلاعات اخذ شده از سامانه ساجار، ظرفيت ريالي شركتهاي مشاور داراي رتبه استاني در تمامي تخصصهاي هفتگانه در مجموع بيش از 84 ميليارد و 724 ميليون ريال است. به اين ترتيب استان آذربايجانشرقي با عنايت به اين ظرفيتها و پتانسيل مهندسي موجود، توانايي طراحي و نظارت پروژههاي عمراني در حدود 85 ميليارد ريال را دارد كه سهم قابل توجهي از توان مهندسي كشور را دربر ميگيرد.