مهرتبریز: مدیرکل کمیته امداد آذربایجانشرقی با تاکید به اینکه سهم فقرا در تبریز ۲۰۱۸ فراموش شده است گفت: مددجویان تحت پوشش این کمیته، هنرهای دستی بسیاری از قبیل انواع صنایع دستی و فرش با کیفیت بالا و زیبا دارند که برای تبریز ۲۰۱۸، میتوان کادوهایی که به مهمانان و گردشگران قرار است داده شود از صنایع دستی تولید شده توسط خانواده های نیازمند تهیه شود .
به گزارش مهرتبریز،محمد کلامی ضمن انتقاد از مسئولین در خصوص عدم توجه به مناطق حاشیه نشین در آستانه تبریز ۲۰۱۸ گفت: چرا ما به جلسات تبریز ۲۰۱۸ دعوت نمی شویم؛ مگر فقرا از شهر و این رویداد تاریخی سهمی ندارند؟ آیا قرار است در کنار اتوبان پاسداران بتن بریزیم تا مسافرینی که به هتل کایا می روند حاشیه شهر را نبینند؟
وی همچنین از کاهش صندوق صدقات برای تبریز۲۰۱۸ خبر داد و گفت:برای تبریز ۲۰۱۸ تعدادی از صندوق صدقات جمع آوری و یا تعمیر شده اند؛ در حالی که تعداد صندوقهای خانگی نیز افزایش یافته و ۶۰ هزار صندوق خانگی توزیع شده است.
وی با بیان اینکه کمیته امداد صرفا ستاد هماهنگی مبارزه با فقر است افزود: همه ارگان ها مسئول مبارزه با فقر هستند و تا زمانی که تفکرمان این باشد که نماد مبارزه با فقر فقط کمیته امداد است این فقر از بین نخواهد رقت.
کلامی با اشاره به اینکه خروجی سیاست های غلط فرهنگی و اقتصادی، ورودی کمیته امداد است؛ افزود: ده سال پیش ورشکستگی فقر ایجاد میکرد در حالی که حالا اعتیاد و طلاق زمینه ساز ایجاد فقر هستند به طوری که ۳۴ درصد خانواده های تحت پوشش کمیته امداد زنان مطلقه هستند.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجانشرقی افزود: باید به این موضوع توجه کنیم که قرار نیست فقر کم شود و تنها از طریق تزریق مالی به خانواده، نیاز آنها را برطرف کرد بلکه باید زمینه های ایجاد فقر را از طریق ارتقای فرهنگ و آموزش های لازم کاهش دهیم.
کلامی با بیان اینکه با ایجاد اشتغالزایی برای ۲۵۰ نفر از مددجویان مقام اول را در کشور کسب کردیم، اظهار کرد: رویکرد مبارزه با فقر خارج شدن از حمایت صرفا مالی و تشویق مددجویان به خودکفایی و اشتغال است که در این راستا ۲۰۰ نیسان و دو هزار و ۸۵۰ دار قالی در بین خانواده های تحت پوشش توزیع شده است و همچنین ۳۵ هزار مشاوره شغلی به این افراد داده شد که ۶۰۰ نفر آنها با کارخانه هایی که جهت استخدام مددجویان قراداد بسته ایم مشغول شده اند.
وی با بیان اینکه در استخدام مددجویان در کارخانجات به خوش حسابی و اعتبار آن کارخانه ها توجه می شود؛ افزود:کارخانجاتی که مددجویان ما را شاغل می کنند یک سال صددرصد بیمه آنها و سال دوم ۵۰ درصد بیمه مدجو را ما پرداخت می کنیم.
وی ادامه داد: با دستور کمیته به افراد بین ۲۰ تا ۵۰ سال؛ نامه ای ارسال شد تا اگر شغل ایجاد کردیم و نرفتند از حمایت کمیته خارج می شود زیرا قصد داریم سستی و تنبلی را از بین ببریم و همچنین با رویکرد ایجاد صندوق ولایت قرض الحسنه وام به مددجویان می دهیم تا از ایجاد تن پروری و حمایت نقدی جلوگیری کنیم تا فقیر بدهکار نسازیم.
کلامی با بیان اینکه در راستای ایجاد اشتغال هم در پرورش شترمرغ، پرورش گیاهان دارویی و تولید قطعات خودرو حمایت از خانواده های تحت پوشش صورت میگیرد افزود: در حوزه گردشگری نیز با ایجاد کانکس های گردشگری که مجهز به حمام و دستشویی بوده و برای اسکان مسافران به صورت ده ساله به مددجویان واگذار میشود و هرچند هزینه این کانکس ها را ما پرداخت خواهیم کرد اما درآمد آن به خاطر پذیرش گردشگر متعلق به این خانواده ها خواهد بود در منطقه آزاد ارس نیز کارواشی ایجاد خواهیم کرد تا خانواده های تحت پوشش در این کارواش مشغول به فعالیت شوند.
مدیرکل کمیته امداد آذربایجانشرقی همچنین از ایجاد کیوسک هایی توسط کمیته امداد در شهر تبریز خبر داد و اظهار داشت:با شهرداری صحبت هایی داشته ایم تا کیوسک هایی را ایجاد کنیم و به صورت بیست ساله در اختیار ما قرار دهند و ما نیز آنها را در اختیار خانواده ها قرار دهیم.
وی در خاتمه سخنان خود از دستمزد بسیار پایین قالیبافان در حاشیه شهر نیز گلایه کرد و اذعان داشت:زنی که فرش هفت میلیونی را با دستمزد پانصد هزار تومانی برای سه ماه ببافد نوعی برده داری مدرن محسوب می شود و نتیجه آن فقری میشود که در حاشیه شهر ها مشاهده میکنیم.