مهرتبریز- مرکز پژوهشی مشترک مرکز پژوهشی مشترک قوه قضاییه، دانشگاه تبریز، مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی و کانون وکالی آذربایجان شرقی، امروز با حضور رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه، روسای کل دادگستری استان، دانشگاه تبریز، حوزه های علمیه و کانون وکلای دادگستری، در دانشگاه تبریز افتتاح شد. امضای تفاهم نامه همکاری پنج جانبه به […]
مهرتبریز- مرکز پژوهشی مشترک مرکز پژوهشی مشترک قوه قضاییه، دانشگاه تبریز، مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی و کانون وکالی آذربایجان شرقی، امروز با حضور رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه، روسای کل دادگستری استان، دانشگاه تبریز، حوزه های علمیه و کانون وکلای دادگستری، در دانشگاه تبریز افتتاح شد.
امضای تفاهم نامه همکاری پنج جانبه
به گزارش خبرنگار ما در تبریز، پیش از افتتاح این مرکز تفاهم نامه همکاری مشترک پنج جانبه میان پژوهشگاه قوه قضاییه به نمایندگی حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه، دادگستری کل استان آذربایجان شرقی به نمایندگی دکتر موسی خلیل الهی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی دانشگاه تبریز، به نمایندگی دکترصفر نصراله زاده، رئیس دانشگاه تبریز، مرکز مدیریت حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی، به نمایندگی حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل روشن تن، مدیر حوزه علمیه استان آذربایجان شرقی و کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی، به نمایندگی دکتر حسن فرهودی نیا، رئیس کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی در ۱۱ ماده با هدف انجام مطالعات حقوقی و قضایی نظری، بنیادین و تحقیقات کاربردی در راستای رفع نیازهای قوه قضاییه و سایر دستگاه ها و سازمانهای دولتی و ارتقاء مرکز به پژوهشکده به امضاء رسید.
قوه قضائیه، قوهای مستقل برای تحقق بخشیدن به عدالت
دکتر صفرنصرالهزاده، رئیس دانشگاه تبریز گفت: قوه قضائیه، قوهای مستقل برای تحقق بخشیدن به عدالت در جامعه و پاسداری از حقوق اشخاص و مردم است.
وی افزود: قانون اساسی، نگاه و نقش تمدنی به قوه قضائیه دارد و از این رو برای رسیدن به این رسالت باید از تمامی ظرفیتها و توانمندیها استفاده کرد.
رئیس دانشگاه تبریز در ادامه، افتتاح مرکز پژوهشی مشترک قوه قضائیه در این دانشگاه را گامی موثری بر تعامل و همکاری برای تحول، تعالی و توسعه دانش قوه قضائیه بیان کرد و یادآور شد: در دانشگاهها و حوزههای علمیه استان و به ویژه در دانشگاه تبریز توانمندیها و ظرفیتهای فراوانی در این خصوص وجود دارد که با تعامل، همکاری و هم افزایی و تلاش اساتید و پژوهشگران می توان برای حل مسایل قوه قضائیه قدم برداشت و همچنین پژوهش های هدفمندی در این راستا انجام داد.
دانشگاه تبریز آماده هر گونه همکاری و تعامل با قوه قضائیه
وی با تاکید بر اینکه خوشبختانه در مجموعه قوه قضائیه اراده قاطع در راستای هدایت عملکرد به سمت پژوهش محوری است، خاطر نشان کرد: در استان آذربایجانشرقی نیز مجموعه دادگستری استان توجه ویژه به دانشگاهها دارند و امید است با تاسیس این مرکز پژوهشی به اهداف تعیین شده برسیم.
رئیس دانشگاه تبریز در خاتمه تاکید کرد: این دانشگاه نیز با تمام توان و ظرفیت آماده هر گونه همکاری و توسعه و تعامل با قوه قضائیه و با دادگستری استان می باشد.
افتتاح مرکز پژوهشی قوه قضائیه در ۵ محور در دانشگاه تبریز
حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز در این مراسم با بیان اینکه این مرکز پژوهشی در استان آذربایجان شرقی برای اولین بار در ۵ محور افتتاح می شود،گفت: اولین حسن و ویژگی راه اندازی این مرکز استفاده از خرد جمعی، هم اندیشی، هم افزایی و تعامل بین سازمانی در راستای آیه صریح تعاون و همکاری مشترک است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه کار و فعالیت نیک و خیرخواهی اگر با تعاون و همکاری چندجانبه باشد، اثربخشی زیادی خواهد داشت، خاطر نشان کرد: ارزش این مهم زمانی مضاعف می شود که این مهم در سطح تحقق عدالت محوری باشد.
ضرورت وجود مرکز پژوهشی قوه قضائیه در دانشگاه تبریز برای پیوند دادن این قوه با مراکز علمی و دانشگاهی
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه امروزه اقدامات و فعالیتهای در نهادهای متعدد به صورت گسسته انجام می شود و ضرورت ایجاد یک واحد منسجم احساس می شد، اضافه کرد: برای پیوند دادن قوه قضائیه با مراکز علمی و دانشگاهی و رفع خلع موجود ایجاد این مرکز ضروری بوده است.
استفاده از تمامی ظرفیت ها برای رسیدن به اهداف عالیه سند تحول و تعالی قوه قضاییه
وی با بیان اینکه باید از تمامی ظرفیت ها برای رسیدن به اهداف عالیه سند تحول و تعالی قوه قضاییه و در جهت تلاش برای رفع نیازهای علمی کشور استفاده کرد، اظهار داشت: درحال حاضر دادگستری تنها نهادی است که داده هایی در اختیار دارد که سایر بخشها فاقد آن هستند و این مهم می تواند نقش کلیدی در بهبود امور ایفا کند.
به گفته وی، امروزه اگر بخواهیم این داده ها موثر واقع شوند ضروری است که مورد پردازش و تجزیه و تحلیل قرار گیرد و به صورت عملیاتی و کاربردی تبدیل شود که در این راستا نقش دانشگاه ها و حوزه های علمیه بسیار مهم و حیاتی است.
پراکندگی دادهها در دستگاههای مختلف یکی از آسیبهای موجود است
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: اساتید و دانشجویان با دسترسی به این داده های که در قوه قضائیه و دادگستری های استانها وجود دارد، با مطالعه و بررسی آنها در قالب پایان نامه ها و رساله های دکتری بهتر می توانند در تحول و تعالی قوه قضائیه، حل مسایل و دیگر مشکلات و آسیب های اجتماعی به قوه قضائیه کمک نمایند.
به گفته وی پراکندگی داده ها در دستگاه ها از دیگر آسیب های موجود است که این مرکز با تدوین این داده می تواند نقش مهمی در تجمیع و حصول نتیجه داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی، اظهار داشت: برگزاری کرسی های علمی، نشست های تخصصی، ساماندهی پایان نامه و رساله ها و سوق دادن تحقیقات به سمت برطرف نمودن نیازهای قوه قضائیه و دادگستری استان از دیگر وظایف این مرکز می تواند، باشد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه افزود: با راه اندازی چنین مرکز پژوهشی مشترک می توان رشته حقوق را بالینی نمود.
به گفته وی، تنها قوه مستقل و پشتیبان حقوق فردی و اجتماعی و مسئول تحقق عدالت در قانون اساسی به عهده قوه قضائیه قرار داده شده است.
شهرتِ تبریز به جایگاه علمی و پژوهشی آن در طول ادوار است
دکتر موسی خلیل اللهی، رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی هم در این آیین ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه تبریز گفت: اگر سوال و نظرسنجی از عموم باشد، شهر تبریز را شهری صنعتی و تجاری می دانند و بزرگترین دلیل آن وجود بازار تبریز و مسیر جاده ابریشم است.
وی افزود: امتیاز شهر تبریز تنها در حوزه تجاری و صنعتی نیست، بلکه شهرت تبریز به جایگاه علمی و پژوهشی در طول ادوار است و اولین شهر دانشگاهی تحت عنوان ربع رشیدی در قرن هفتم در تبریز به وجود آمده است.
به گفته دکتر خلیل اللهی، وجود مقبره الشعراء با جای دادن بیش از ۳۰۰ شاعر، عرفا و دانشمند، دلیل دیگری بر علمی بودن این شهر دارد و در همین راستا نیز دانشگاه تبریز از جایگاه علمی ویژه ای برخوردار است.
رئیس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی در ادامه با تاکید بر اینکه شهر تبریز و استان آذربایجانشرقی در گذشته و این ایام نقش بسزایی در توسعه اقتصاد و تجارت و تولید دانش و فناوری کشور ایفا کرده و می کند، یادآور شد: بدون تردید با استفاده از این ظرفیت مسائل و مشکلات در این پژوهشگاه با استفاده از علما، دانشگاه و مجموعه قوه قضائیه حل خواهد شد.
به گفته وی با ایجاد این مرکز پژوهشی انشاالله به جایی برسیم که این مجموعه در تدوین لوایح و مقررات جاری ایفاگر نقش باشد.
دکتر خلیل اللهی در پایان از همکاری و همراهی دانشگاه تبریز، کانون وکلا و حوزههای علمیه در ایجاد این مرکز پژوهشی مهم قدردانی نمود.