مدیریت زمان و هزینه مهمترین رسالت گمرک است
مدیریت زمان و هزینه مهمترین رسالت گمرک است
مهرتبریز-پنجمین جلسه کمیسیون حمل‌ و نقل و لجستیک اتاق بازرگانی تبریز با حضور سرپرست ناظر امور گمرکات استان، مدیران کل گمرکات آذربایجان‌شرقی، اعضاء انجمن شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی و انجمن کارگزاران گمرگی، رییس کمیسیون حمل و نقل و لجستیک اتاق تبریز، دبیر اتاق تبریز و مدیران ادارات ذیربط برگزار شد.

مهرتبریز-پنجمین جلسه کمیسیون حمل‌ و نقل و لجستیک اتاق بازرگانی تبریز با حضور سرپرست ناظر امور گمرکات استان، مدیران کل گمرکات آذربایجان‌شرقی، اعضاء انجمن شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی و انجمن کارگزاران گمرگی، رییس کمیسیون حمل و نقل و لجستیک اتاق تبریز، دبیر اتاق تبریز و مدیران ادارات ذیربط برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما در تبریز، احمد فتاح‌زاده؛ رئیس کمیسیون حمل و نقل، گمرک و لجستیک اتاق تبریز محور این نشست را طرح مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه گمرکات استان به خصوص گمرک نوردوز و جلفا با حضور سرپرست ناظر امور گمرکات استان اعلام کرد.
وی ضمن قدردانی از زحمات ناظر قبلی گمرکات استان، ابراز امیدواری کرد، با حضور سرپرست جدید بخشی از مشکلات گمرکی استان حل شود.
فتاح‌زاده تعدد قوانين و مقررات، نبود زيرساخت‌ها، طولاني بودن و زمان‌بر ‌بودن فرآيندهاي مربوط به رويه‌هاي گمركي، دپوي محموله‌ها در گمرکات و خواب سرمايه و افزايش هزينه‌هاي گمرکي به واسطه عدم‌قبول گواهي مبدا و گواهي‌هاي اخذ شده از طرف واردکننده، انجام مراحل طولاني و زمان‌بر آزمايشگاه و افزايش هزينه ارائه خدمات گمركي و در نتيجه افزايش قيمت‌تمام‌شده براي مصرف‌كننده را از جمله مشکلات گمرکی استان عنوان کرد و از اهتمام برای رفع موانع موجود از طریق تعامل با مسئولین مربوطه خبر داد.

لزوم کاهش هزینه‌ها و کاهش زمان انجام خدمات در گمرک‌های استان
جعفر محرم‌پور؛ دبیر اتاق بازرگانی تبریز در ابتدای این نشست با اشاره به اینکه به عملکرد گمرک آذربایجان‌شرقی هم نقدهایی وارد است و هم نکات مثبتی وجود دارد، هدف از برگزاری این نشست را طرح مشکلات فعالان اقتصادی در امور گمرکی عنوان کرد.
وی با تاکید بر اینکه استان آذربایجان‌شرقی تبدیل به پایلوت برای آزمون و خطای برخی مصوبات گمرکی شده است، گفت: همین امر باعث بروز مشکلات عدیده‌ای برای فعالان اقتصادی استان شده است، بنابراین لازم است تا این زمینه چاره‌ای اندیشیده شود.
محرم‌پور دو خواسته اصلی بخش خصوصی از اداره کل امور گمرکات استان را کاهش هزینه‌ها و کاهش زمان انجام خدمات دانست و افزود: انتظار بخش خصوصی این است که نگاهی که در سایر گمرک‌های کشور وجود دارد، در گمرک استان نیز جاری باشد، نه اینکه کالایی حق عبور از مرز استان ما را نداشته باشد، اما از سایر مرزها به راحتی عبور کند.
دبیر اتاق بازرگانی تبریز با استقبال از پیشنهاد بازدیدهای میدانی و دوره‌ای از گمرکات استان، از همراهی تیم اتاق بازرگانی تبریز در این بازدیدها برای بررسی مشکلات از نزدیک خبر داد.
وی همچنین خواستار تکمیل آزمایشگاه‌های تعیین ماهیت کالا در گمرکات استان شد و اضافه کرد: به‌دلیل نبود آزمایشگاه‌های مجهز در گمرک‌های استان، زمان زیادی صرف انتقال محصولات به سایر استان‌ها برای آزمایش می‌شود.
محرم‌پور با اشاره به وجود مشکلات متعدد در حوزه صدور کارگو، خواستار اجرای کامل ماده ۱۲۸ و ۱۲۹ گمرکی شد و ادامه داد: گمرک استان باید همکاری بیشتری با کارگزاران رسمی دولت داشته باشد تا بدین نحو فعالیت افراد غیر حرفه‌ای و فاقد مجوز به حداقل ممکن برسد.
وی در خاتمه با اشاره به برگزاری دوره‌های متعدد آموزشی در اتاق بازرگانی تبریز در خصوص صدور کارت بازرگانی و همچنین آموزش جامع تجارت بین‌الملل، از اعلام آمادگی برای برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک با گمرک خبر داد.

استقرار آزمایشگاه‌های همکار در گمرک‌های استان در آینده نزدیک
صادق نامدار؛ سرپرست ناظر امور گمرکات استان آذربایجان شرقی با اشاره به سابقه چندین ساله فعالیت خود در بخش‌های مختلف امور گمرکی گفت: ما همراه بخش خصوصی بوده و مشکلات مرزی را از نزدیک لمس کرده‌ایم و با اشراف کامل به دغدغه بخش خصوصی آماده رفع برخی از مشکلات قابل حل در حوزه استانی هستیم
وی از توافق با سازمان استاندارد برای استقرار آزمایشگاه‌های همکار در گمرک‌های استان، جهت تسهیل فرایندها و تسریع در انجام امور خبر داد.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت کارگزاران رسمی دولت افزود: بهتر است کارگزاران در رابطه با تعیین میزان حق‌الزحمه انعطاف به خرج دهند، تا بدین نحو تمایل برای همکاری با آنها از سوی شرکت‌ها و تجار افزایش یابد.
نامدار با اشاره به وجود برخی مشکلات در گمرک نوردوز و جلفا گفت: برخی از موارد مطرح شده در این نشست ملی بوده و از اختیار ما خارج است، اما برخی از مشکلات قابل اصلاح است.
وی با اشاره به مشکلات مطرح شده در صدور کارگوی هوایی گفت: ۱۳ سازمان به‌صورت همزمان در مرزها دخیل هستند و همین امر باعث افزایش فرایند رسیدگی به امور می‌شود.
نامدار تسهیل تجارت و حمایت از واحدهای تولیدی را از وظایف ذاتی گمرک دانست و گفت: تداخل وظایف در مرزها را بزرگترین آسیب را به تجارت خارجی می‌زند، با این حال اگر تمامی سازمان‌ها به اصل ماده ۱۹ قانون گمرکی مبنی بر مدیریت واحد در مرزها پایبند باشند، شاهد افزایش سرعت فرایندها خواهیم بود.خبرگزاری آریا-