مهرتبریز: رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: توسعه کشاورزی در بستر کشاورزی پایدار ممکن است.
به گزارش مهرتبریز، مهندس کریم مهری در مراسم افتتاح پایاب سد پارام شهرستان هریس که با حضور نماینده مردم شهرستانهای هریس و اهر در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه و فرماندار شهرستان هریس برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: تغییر اقلیم باعث شده که بعد از دهها سال استان آذربایجان شرقی شاهد بروز بارش برف پائیزی و دمای صفر درجه باشیم.
وی گفت: ایکاردا و سمیت سازمانهای بین المللی هستند که در کشاورزی دیم فعالیت دارند و استان ما با هر دو سازمان جهانی همکاری دارد. مهندس مهری اظهار کرد: باید بهره وری را ارتقاء داد، شرایط موجود کم آبی را مدیریت و تحقیقات لازم در ژنتیک کشاورزی، روی ارقام مقاوم به خشکی در زراعت و باغات را دنبال و به نتیجه برسانیم.
نماینده مردم شهرستان های اهرو هریس نیز در این مراسم گفت: خدمات زیربنایی خوبی در روستاها خلق شده است با این وجود در ایجاد درآمد کشاورزی و دامداری بایستی گامهای بلند برداشته شود تا جلوی مهاجرت روستائیان گرفته شده و از امکانات روستا بهینه استفاده شود.
مهندس بیت اله عبدالهی افزود: کشاورزی ثقل قوت اقتصادی استان در کنار صنعت است و باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. امام جمعه شهرستان هریس نیز در خصوص شاخص های کشورهای پیشرفته گفت: مهمترین شاخصه کشورهای مترقی و پیشرفته مدرنیزه و بروز بودن بخش کشاورزی این کشورها می باشد.
حجت الاسلام احمدی اظهار کرد: آمار روستانشینی از ۷۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده است و مشکلات عظیمی برای روستائیان در حاشیه شهرها و دولت خدمتگزار بوجود آورده است. فرماندار شهرستان هریس نیز در آئین بهره برداری از این طرح گفت: به ۵۰ روستای این شهرستان با خودرو حمل آب، آبرسانی می شود که امید است امور آب برای جلوگیری از مشکلات اجتماعی در روستاها برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.
مهندس صابر تقویمی افزود: مشکل اصلی کنونی کشور و به تبع آن شهرستان هریس کمبود آب است و روستاها از کمبود آب کشاورزی و شرب رنج می برند. وی با اشاره به ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایرگفت: توسعه و آبادانی روستاها از اولویت های اصلی دولت است. فرماندار شهرستان هریس از اهداف دولت تدبیر و امید را توسعه و آبادانی روستاها عنوان و اظهارکرد: دولت تدبیر و امید تلاش می کند تا روستائیان از خدمات دولت از جمله راه، اجرای طرح هادی روستایی و کمک مالی در ایجاد آبیاری نوین و کشت مکانیزه با یکپارچه سازی اراضی کشاورزی بهره مند شوند.
مهندس فیروز طلوع حیات مدیر جهادکشاورزی شهرستان هریس نیز گفت: در فاز یک پایاب سد پارام که در حال افتتاح می باشد، ۱۲۲ هکتار از اراضی کشاورزی با آبیاری تحت فشار به بهره برداری می رسد و با کلنگ زنی فاز ۲ پایاب این سد نیز ۱۸۸ هکتار به بهره برداری خواهد رسید.
گفتنی است در این مراسم مرحله اول طرح آبیاری تحت فشار سد پارام به مساحت ۱۲۲ هکتار با هزینه کرد ۱۶٫۵ میلیارد ریال در مزارع روستای پارام شهرستان هریس با الگوی کشت پیشنهادی گندم و جو و یکپارچه سازی ۳۲۸ قطعه زمین زراعی بهره برداری و عملیات اجرایی مرحله دوم این طرح به مساحت ۱۸۸هکتار با یکپارچه سازی ۹۸۶ قطعه و هزینه برآوردی ۳۰ میلیارد ریال شروع شد.