به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛بهرام سرمست در یکصد و چهارمین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی آذربایجان شرقی، با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی درخصوص امنیت سرمایهگذاری در استانها، گفت: آمار و ارقام همیشه در کشور ما محل بحث بوده، اما مراکزی هستند که آمارشان قاعدتاً مورد استناد قرار میگیرد که یکی از آنها مرکز پژوهشهای مجلس است.
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب سرمایهگذاری در استان با استناد به گزارش مذکور، گفت: ما همیشه گفتهایم که تبریز، شهر اولینهاست؛ اما تا زمانی که دلخوش به این عناوین هستیم حرکت نمیکنیم؛ نقطه حرکت و رشد و تغییر، زمانی است که درد را احساس کنیم و مشکل را بفهمیم.
سرمست ادامه داد: کمترین چیزی که امروز باید بپذیریم این واقعیت است که امروز استان ما وضعیت خوبی ندارد و این، هشداری است تا در پی آسیبشناسی و بهبود وضعیت باشیم.
وی در عین حال بر پرهیز از البته سیاهنمایی و بزرگنمایی مشکلات تاکید کرد و گفت: فعلا باید وضعیت موجود را بدانیم و هدفگذاری کنیم تا سال آینده بتوانیم به هدف مشخص شده برسیم.
استاندار آذربایجان شرقی همچنین بر اهمیت شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: هدف متعالی و مشترک دولت و بخش خصوصی، بهبود فضای کسبوکار و رفع موانع تولید است و باید مسائل این حوزه را با گفتوگو پیش ببریم.
سرمست خطاب به مدیران و نمایندگان دستگاههای دولتی گفت: از نظر حقوقی بنده نماینده عالی دولت هستم؛ اما در بحثهای اختلافی بین دولت و بخش خصوصی، مرا طرف بخش خصوصی بدانید و از خودتان دفاع کنید.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جلسه رای اعتمادم در حضور هیات وزیران، چند موضوع را بهعنوان اولویتها و دغدغههای اصلی خود مطرح کردم که مورد توجه ویژه دکتر پزشکیان قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: اولین موضوع، بحث مگاپروژهها و ضرورت فعالسازی کریدورهای آزادراهی بود؛ متاسفانه ما در حوزه راه که اساس توسعه است، نسبت به استانهای دیگر وضع نامطلوبی داریم و استان از نقش خود به عنوان مرکز مبادلات تجاری و شاهراه مواصلاتی منطقه فاصله گرفته است.
سرمست با تاکید بر اینکه باید از فرصت تاریخی ریاست جمهوری دکتر پزشکیان برای توسعه آذربایجان استفاده کنیم، افزود: اولویت دیگر استان، بحث دیپلماسی اقتصادی و فعال کردن ظرفیتهای تجاری با کشورهای همسایه و منطقه است؛ تبریز باید نقش تاریخی خود را بازیابد و خوشبختانه این مجوز از سوی دولت به آذربایجان شرقی داده شد که برای گسترش دیپلماسی اقتصادی پیشنهاد بدهد.
وی افزود: بعد از جلسه رای اعتماد هم کارهای مهمی انجام شده است؛ ازجمله تصویب تکمیل ۱۴۵ کیلومتر خط انتقال آب ارس از محل بدهی ۲۲۰ میلیون دلاری جمهوری آذربایجان و احیای کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه.
استاندار آذربایجان شرقی در پایان با بیان اینکه اتاق بازرگانی تبریز باید پای ثابت تمام تصمیمات و اقدامات در حوزه تجارت و اقتصاد باشد، افزود: فعالان بخش خصوصی امینترین کارشناسان و مشاوران ما هستند.
وی، راهاندازی صندوق توسعه استان برای تامین مالی واحدهای اقتصادی و تولیدی و پروژههای کلان و استفاده بهینه و نظاممند ساز ظرفیتهای کمنظیر استان در بخش معدن و ایجاد ارزش افزوده در این بخش را از دغدغههای خود دانست و از اتاق بازرگانی تبریز و فعالان بخش خصوصی خواست تا در مورد این دغدغهها، ایده و راهکار ارائه کنند.