نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر تبریز، فرصتی برای معرفی تولیدکنندگان داخلی و بین‌المللی است
نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر تبریز، فرصتی برای معرفی تولیدکنندگان داخلی و بین‌المللی است
مهرتبریز- رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز، در تحلیلی عوامل موثر بر قیمت طلا و تاثیر آن بر اقتصاد و بازار گفت:نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر تبریز سکوی پرتاب برندهای داخلی به بازارهای جهانی خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ میرمحمد پوراقدم شربیانی، در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به این موارد گفت: برخلاف باور عمومی، نوسانات عرضه و تقاضا تأثیر مستقیمی بر قیمت طلا ندارند.
وی تصریح کرد: عوامل مهم‌تر شامل قیمت ارز و تغییرات قیمت جهانی طلا هستند. فرمول قیمت‌گذاری طلا در بازار داخلی بر پایه قیمت طلا، اجرت ساخت، و سود فروشنده است که نباید از هفت درصد سود تجاوز کند. این روند تحت نظارت دقیق بازرسی‌ها قرار دارد و تخلفات به تعزیرات معرفی می‌شوند.

پوراقدم شربیانی در همین راستا، به آماری از عملکرد بازرسی‌ها اشاره کرد و خاطر نشان شد: در شش ماه نخست سال، ۲۳۵ بازدید انجام شد که منجر به پلمب ۵۰ واحد گردید. این اقدامات عمدتاً به دلیل نداشتن پروانه کسب بود و تخلفات دیگر کمتر از ۲ درصد را شامل می‌شد.

نمایشگاه‌های بین‌المللی برای ارتقای جایگاه تبریز

پوراقدم شربیانی همچنین از اهمیت نمایشگاه‌های بین‌المللی برای ارتقای جایگاه تبریز به‌عنوان قطب صنعت طلا و جواهر اشاره نمود و اظهار داشت: هجدهمین نمایشگاه طلا و جواهر تبریز از ۲۳ تا ۲۶ آبان برگزار می‌شود و .
رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریزدر پاسخ به سوال خبرگزاری آریا تأکید کرد: حضور شرکت‌های فعال از استان‌های مختلف کشور، از جمله یزد، خراسان، فارس، و همچنین کشور ترکیه، زمینه‌ساز تعاملات سازنده و توسعه برندهای تبریزی در سطح جهانی خواهد بود. این نمایشگاه نه‌تنها به ارتقای سطح تولیدات داخلی کمک می‌کند، بلکه می‌تواند بستر ورود به بازارهای منطقه‌ای نظیر کشورهای حاشیه خلیج فارس را فراهم کند.

پوراقدم شربیانی در ادامه اظهار داشت:یکی از موضوعات دیگر، بحث ضرایب مالیاتی و پرداخت مالیات بر اساس درآمد واقعی است.
شربیانی با انتقاد از سیستم فعلی، اظهار داشت؛ برخی از فعالان صنف به دلیل رکود بازار، با سود کمتر از هفت درصد فعالیت می‌کنند، اما مالیاتشان بر اساس سود هفت درصد محاسبه می‌شود.

رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز،همچنین به تلاش‌های انجام‌شده برای تغییر قانون ارزش افزوده اشاره کرد که اکنون فقط به اجرت ساخت و سود تعلق می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه این اتحادیه دارای ۲۳۰۰ عضو فعال در حوزه تولید و فروش طلا و جواهر است، خاطرنشان کرد: نخستین اتحادیه طلا و جواهر کشور در تهران توسط صنعتگران تبریزی تأسیس شد و پس از آن دومین اتحادیه در تبریز فعالیت خود را آغاز کرد. این موضوع نشان‌دهنده پیشرو بودن تبریز در صنعت طلا و جواهر کشور است. با توجه به اهمیت تبریز و آذربایجان در این حوزه، امید می‌رود با همکاری نهادهای مرتبط، تبریز به مرکزی برای توسعه و گسترش هنر و صنعت طلا و جواهر در ایران تبدیل شود.

رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز، اظهار داشت؛این مسائل نیازمند توجه به سیاست‌گذاری مناسب برای کاهش فشار مالی بر فعالان این عرصه و تقویت پایه‌های اقتصاد صنعت طلا در کشور هستند.

پوراقدم شربیانی همچنین به موضوع سرقت یا قاچاق از معدن طلای اندریان توسط برخی افراد سودجو پرداخت و بیان کرد: متاسفانه این معدن نتوانسته آن‌طور که باید برای استان بهره‌مندی اقتصادی به همراه داشته باشد، در حالی که ظرفیت بزرگی دارد و ضروری است از منابع موجود در استان به شکل مؤثری بهره‌برداری شود.

برگزاری نمایشگاه با امنیت کامل خواهد

پور اقدم شربیانی در خاتمه بر امنیت روانی موجود در کشور به‌عنوان عامل مهمی برای برگزاری چنین رویدادهایی تأکید کرد و افزود؛  این امنیت، در مقایسه با شرایط نامناسب جهانی، نشان از ثبات اقتصادی و اجتماعی در ایران دارد. او از همکاری نیروهای انتظامی برای تأمین امنیت نمایشگاه‌های پیشین قدردانی کرد و تأکید کرد، که در دوره‌های قبل، هیچ مشکلی از نظر امنیت نداشته‌اند.