مهرتبریز–امید مرادی (روزنامهنگار و حقوقدان)اگر راننده خودرو بودید و خدای ناکرده تصادف کردید و “مقصر نیستید”، به این نکات شدیدا دقت کنید: ۱- گواهینامه رانندگی و بیمهنامه شخص ثالث راننده مقصر را نگاه کنید که اعتبار داشته باشد. ۲- سقف مبلغ تعهد بیمهنامه راننده مقصر را بررسی کنید که از میزان خسارت وارد شده به […]
مهرتبریز–امید مرادی (روزنامهنگار و حقوقدان)اگر راننده خودرو بودید و خدای ناکرده تصادف کردید و “مقصر نیستید”، به این نکات شدیدا دقت کنید:
۱- گواهینامه رانندگی و بیمهنامه شخص ثالث راننده مقصر را نگاه کنید که اعتبار داشته باشد.
۲- سقف مبلغ تعهد بیمهنامه راننده مقصر را بررسی کنید که از میزان خسارت وارد شده به شما “کمتر نباشد”.
۳- اگر با یک حساب ساده سرانگشتی و یا مشورت تلفنی با تعمیرکار مورد اعتمادتان، شرایط زیر حاصل بود، در نتیجه نیازی به کروکی پلیس ندارید؛ میتوانید همراه با راننده مقصر به شعبه پرداخت خسارت بیمه او بروید و «با نظر کارشناس بیمه»، خسارت بگیرید:
خسارت واره به خودروی شما زیر ۱۶ میلیون تومان باشد؛
گواهینامه و بیمهنامه راننده مقصر اعتبار داشته باشد؛
همچنین راننده مقابل هم قبول کند که مقصر است.
۴- اما اگر فکر میکنید خسارت وارده به خودروی شما بالای ۱۶ میلیون تومان است، حتما به ۱۱۰ زنگ بزنید و منتظر بمانید تا افسر پلیس به صحنه تصادف بیاید و کروکی بکشد.
۵- نکته بسیار مهم این است که دقت کنید:
اگر رقم برآوردی و چشمی شما از خسارت وارده به ماشینتان، کمتر از سقف مبلغ تعهد بیمهنامه طرف مقابل است، زیر کروکی سازشی پلیس را امضا کنید.
مثلا پوشش خسارت بیمه نامه مقصر ۵۰ میلیون تومان است و خسارت شما حداکثر ۳۰ میلیون تومان شده. در این صورت زیر کروکی سازشی پلیس را امضا کنید
اما اگر خسارت شما از سقف مباغ تعهد بیمهنامه مقصر حادثه بیشتر به نظر میرسد، “هرگز” زیر کروکی سازشی پلیس را “امضا نکنید”.
چون با فوتت ریز در پایین فرم کروکی نوشته شده: زیاندیده (یعنی شما) ادعایی بیشتر از سقف بیمهنامه طرف مقصر ندارد و با وی سازش میکند.
معمولا هم مردم در شرایط روحی و شاید جسمی نامناسب صحنه تصادف در خیابان، این فرم را نمیخوانند و امضا میکنند.
و در نتیجه حتی برای دریافت خسارت مازاد بر مبلغ تعهد بیمهنامه، نمیتوانید علیه خود شخص مقصر هم اصطلاحا شکایت کنید و مازاد خسارت را باید از جیبتان بپردازید. در حالی که مقصر نبودید.