مهرتبریز-مدیرعامل شرکت ملی مس ایران گفت : مس آذربایجان در صورت راه اندازی پروژههای تکمیلی می تواند تا ۱۰۰ سال آینده ذخایر کشف شده داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ما،همزمان با ورود بیش از ۴۰ دستگاه کامیون از تجهیزات اصلی پروژه احداث کارخانه تغلیظ فاز ۳ مجتمع مس آذربایجان (مس سونگون)دکتر سعد محمدی درمراسم تحویل بخش اول تجهیزات اصلی پروژه احداث کارخانه تغلیظ فاز ۳ مجتمع مس آذربایجان (مس سونگون) که درشهرستان ورزقان باحضور دکتررضا علیزاده نماینده مردم ورزقان-خاروانا درمجلس شورای اسلامی،دکترجهانگیری معاون اقتصادی استاندار ؛ امام جمعه محترم شهرستان ورزقان و سایرمسولین
استانی و کشوری و همچنین جمع کثیری ازخانواده شهدا و مردم شریف شهرستان ورزقان برگزار شد، افزود:: ظرفیت شرکت مس با ایجاد مسیر جدیدی در فاز ۳ به بیش از ۱۰۰ هزار تن می رسد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با بیان اینکه طبق دستور رئیس جمهور و پیگیری های مکرر وزیر صمت و نماینده شهرستان ورزقان خود را مقید به اجرای این طرح می دانم،تصریح کرد: اجرای این پروژه را جزو وظیفه اصلی خود می دانم و قول میدهم هر چه سریعتر با کمک متخصصان و برنامه علمی این اتفاق را رقم بزنیم.
وی افزود: با راه اندازی فاز ۳، حداقل ۱۳۰ میلیون دلار درآمد در سال ایجاد میکند که این رقم یک چیزی در حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است.
سعد محمدی خاطرنشان ساخت: با برنامه کوتاه مدت در چند ماه آینده، تصمیمگیری روی موضوع پالایشگاه به اتمام رسیده و پالایشگاه روی مدار خواهد آمد و به امید خداوند، در فاصله کوتاه کارخانه ذوب نیز راهاندازی خواهد شد و این اتفاق به انشاءالله رقم خواهد خورد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران ابراز کرد: با شرایط فعلی اگر ذوب راه اندازی شودحداقل شاهد ۱۰۰ سال ذخیره در سال هستیم که عدد قابل توجهی میباشد.
مدیرعامل شرکت ملی مس ایران با اشاره به اینکه عنصر مس در اتحادیه اروپا جزو ۲۰ عنصری است که سرمایهگذاری آن برای ۱۰ سال آینده تدوین شده است، تصریح کرد: ۲/۵ میلیون تن به تقاضا جهانی مس در دنیا اضافه میشود، از این رو یک فرصت کوتاهی داریم تا از این فرصت استفاده کرده و قسمتی از بازار جهانی را از آنِ کشور کنیم که در این فرصت کوتاه باید تدبیر، برنامهریزی،و عقلانیت و سرعت در انجام پروژه باید مد نظر قرار گیرد.
مردم انتظار پیشرفت شهرسازی در ورزقان را دارند
امام جمعه محترم شهرستان ورزقان نیز با بیان اینکه مردم انتظار پیشرفت شهرسازی در ورزقان را دارند ،افزود: پیشرفت شهرسازی را در شهرهای مسیری معادن از جمله سرچشمه کرمان میتوان دید .
پورمحمدی افزود: خواسته مردم این است که دسترنج مردم در منطقه به نتیجه برسد چراکه این مهم هم به نفع نظام ، مردم استان و به خصوص منطقه ورزقان است.
وی با تاکید به اینکه مردم شهرستان ورزقان مردم محرومی هستند ولی در عوض عزت و غیرت زیادی دارد تاکید کرد: ما وظیفه داریم تا دست مردم را بگیریم و الحمدالله مردم آذربایجانشرقی مردمی قدردان بوده ولی در مقابل انتظاراتی دارند تا با عملیاتی کردن فازهای بعدی معدن، پیشرفت حاصل شود.
پورمحمدی با تاکید به اینکه خام فروشی از منطقه را باید به ممنوعیت ۱۰۰ درصد برسانید،افزود:با تلاش روحیه انقلابی فاز بعدی مس آذربایجان محقق شود و هر چه سریعتر اعلام کنیم که ذوب مس منطقهمان در خود منطقه انجام میگیرد.
امام جمعه ورزقان با استناد به تاکیدات رهبری مبنی بر جلوگیری از خامفروشی، تصریح کرد: خامفروشی در قِبَل کشور خارجی و یا درون کشور فرقی ندارد؛ چرا باید این حجم خودرو از مس آذربایجان به مس کرمان برود در حالی که تبعات آن زیاد است و استهلاک خودرو داشته و اشتغالی بیش از ۵۰ راننده ندارد.
دستور رئیس جمهور برای رفع محدودیت توسعه مس سونگون ورزقان
فرماندار شهرستان ورزقان نیز دراین مراسم دستور رئیس جمهور برای برداشته شدن محدودیت توسعه مس سونگون ورزقان در سفر اول ریاست جمهوری را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: دولت در راستای سیاستهای محرومیتزدایی که جزو برنامهها بود، قدم دیگری را با توسعه صنعت مس سونگون در ورزقان برداشت.
حسین یحیوی با یادآوری اینکه چندین سال برای عملیاتی شدن این مرحله که امروز محقق شد، تلاش زیادی شد، خاطرنشان کرد: این امر با وحدت و همدلی مردم و مسئولان رخ داد و برای مردم ورزقان به یک دستاورد ارزشمند تبدیل شد.
یحیوی این دستاوردهای صنعت مس را هدیه دولت به مردم ورزقان دانست و اضافه کرد: روند فعالیتهای عمرانی در ورزقان بیش از این توسعه مییابد.
فرماندار ورزقان، با تأکید بر اینکه برای تقویت تولید و ایجاد ثروت بخش دیگری از صنعت مس راهاندازی میشود افزود: با این اقدام برای جوانان ایجاد اشتغال کرده و تولید رونق مییابد.
وی با بیان اینکه ایجاد و تجهیز بیمارستان ورزقان از خواستههای مردم بود که محقق شد، ادامه داد: اتمام احداث جاده خواجه ــ ورزقان ــ خاروانا هم از خواستههای جدی مردم بود که در دست احداث است و وعده دولت در این زمینه محقق شده است.
ایجادطرحهای توسعه و تسهیل در اجرای آنها از جمله مطالبات فعلی است
نماینده مردم شریف ورزقان و خاروانا در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم طی سخنانی گفت: ایجاد طرحهای توسعه و تسهیل در اجرای آنها از جمله مطالبات فعلی است.
دکتر رضا علیزاده نیز با تاکید بر اینکه خام فروشی حاصل تفکرات انقباضی برخی مدیران است، گفت: طرح توسعه مس سونگون شامل فازهای کنسانتره، اسید، ذوب، اکسیژن و صنایع پایین دستی است که این طرحها احیا شده و نیاز به سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
نماینده مردم شریف ورزقان-خاروانا در مجلس شورای اسلامی افزود: در سال ۸۹ این طرحهای توسعه آغاز شده و با یک میلیارد دلار پیشرفت ۱۰ درصد فیزیکی پیدا کرد ولی در سال ۹۲ این پروژه ها با تغییر تفکرها و مدیریتها به تعطیلی کشانده شد و سه سال طول کشید تا با بحثهای کارشناسی در مجلس و پشتیبانی مسوولان استانی افراد را قانع کنیم و بعد از آن بخشی از تجهیزات را برگرداندند ولی بعضی را اجازه ندادند حتی در گمرک ترخیص شود.
علیزاده با بیان اینکه قرارداد کارخانه ذوب با یک شرکت خارجی منعقد شده بود و اگر تحریم نبود الان یک سال از آغاز آن گذشته بود، گفت: اینک به توان داخلی روی آوردیم و با یکدلی موفق خواهیم شد.
وی ابراز کرد: از مدیر شرکت مس آذربایجان میخواهیم تا در رعایت عدالت بین کارکنان، توجه به رتبهبندی، مشکلات نیروهای شرکتی، عدم تبعیض توجه ویژهای کند.
تجهیزات کارخانه فاز ۳ ظرف مدت چهل روز به شهرستان ورزقان خواهد رسید
مدیرمجتمع مس سونگون نیز در این مراسم با اشاره به این که انسان بدون غذا روزها و هفته ها میتواند زندگی کند ولی بدون امید زندگی میسر نیست،افزود: دشمنان، کشور ما را تحت تحریم های شدید قرار داده اند تا با ناامید کردن مردم به اهداف خود برسند.
مهندس رضا شریفی گفت:در این شرایط خاص تاریخی، هر خبر خوب و امیدبخشی را باید به اطلاع مردم رسانده شود.
هرخبر خوب و امیدبخش باید به اطلاع مردم رسانده شود
وی ادامه داد: امروز شاهد بازگشت و ورود تجهیزات و ماشین آلاتی هستیم که طی سال های ۹۳ و ۹۴ برای راهاندازی طرح های توسعه ای مس سونگون وارد کشور شده بودند.
مدیرمجتمع مس سونگون افزود: تجهیزات کارخانه فاز ۳ شامل چرخدنده ها، تجهیزات سنگ شکن، نوار نقاله و… توسط ۷۰ تریلر و کمرشکن ظرف مدت چهل روز به شهرستان ورزقان خواهد رسید ونصب و آماده سازی تجهیزات در محل کارخانه حدود دو سال و نیم به طول خواهد انجامید.
براساس این گزارش، با ورود قطاری از کامیون های حامل قطعات کارخانه تغلیظ بار دیگر بارقه از امید در دل مردم شهرستان ورزقان جرقه زد و رقم خورد به طوری که جنب و جوش ، پویایی حاصل از آن و شادی مردم در این مراشم نشان از این حکایت دارد .
گفتنی است معدن مس سونگون جزو ۱۱۰ معدن مس موجود در جهان است که در ۲۵ کیلومتری شمال ورزقان و حدود ۲۰ سال از استخراج مس در این منطقه می گذرد.