به گزارش مهر تبریز، داود آقامحمدی در نشستی که به مناسبت هفته پژوهش با حضور تعدادی از محققان معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، گفت: بیماری دیابت باعث خرابی عروق ریز و درشت می شود و به همین خاطر دیابتی ها به مرور زمان به علت کاهش خونرسانی دچار گزگز و مور مور شدن دست ها و پاها می شوند و با پیشرفت بیماری و فشاری که به پاها وارد می شود خونرسانی کاهش و منجر به زخمهای دیابت در پاها می شود.
وی به روش نوین پروتوکین تراپی برای درمان زخم های دیابتی و مزمن اشاره کرد و گفت: در این روش پس از اخذ خون بیمار، سرم تعدیل شده اتولوگ Acs را که ازفاکتورهای رشد و سایتوکاین های ضدالتهابی غنی شده است را به دست آورده و جهت درمان استفاده می کنیم.
وی با اشاره به اینکه این فاکتورها داخل سلولهای خونی که ۱۲۰ هزار برابر پلاسمای انسان هستند، قرار دارند، افزود: این سرم با تزریق به محل زخم باعث کاهش درد و از طریق فاکتور رشد باعث ریشه دادن به عروق می شود.
آقامحمدی مزایای استفاده از این روش را تسریع در بهبود روند التیام زخمها بخصوص در بیماران دیابتی، عدم حساسیت به سرم بدلیل استفاده از سلولهای خود بیمار عنوان کرد و گفت: این روش هیچ عارضه ای ندارد و در کلینیک فیزیگو در تبریز به عنوان مجهزترین مرکز تخصصی فیزیوتراپی و توانبخشی درشمال غرب کشور، تهران، اصفهان و شیراز انجام می گیرد.