پیشرفت ۹۲ درصدی عملیات واکسیناسیون دام‌های استان برعلیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک PPR))
پیشرفت ۹۲ درصدی عملیات واکسیناسیون دام‌های استان برعلیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک PPR))
مهرتبریز-مدیر کل دامپزشکی استان آذربایجان شرقی انجام واکسیناسیون را یکی از مهمترین راه پیشگیری و ریشه کنی بیماری PPR اعلام نمود.

به گزارش خبرنگار ما درآذربایجان شرقی؛دکتر یحیی شیری پور مدیر کل دامپزشکی استان با اعلام این مطلب اظهار داشت: طاعون نشخوارکنندگان کوچک، بیماری ویروسی بسیار واگیر در گوسفند و بز است و به شدت قابل انتقال در جمعیت نشخوارکنندگان کوچک و مشترک میان حیات وحش و جمعیت دام‌های اهلی می باشد.

وی افزود: عمده‌ترین راه انتقال این بیماری، نقل و انتقال بی ضابطه دام آلوده بوده و یا بیشتر در مکان‌هایی مشاهده می‌شود که دام‌های اهلی در تماس با حیوانات وحشی هستند یا از آبشخورهای مشترک دارند، دیده می شود.

دکتر شیری پور در ادامه اظهار داشت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک جزو بیماری‌های مشترک میان انسان و دام نیست؛ اما در صورت شیوع، تلفات و خسارات اقتصادی فراوانی به جمعیت دامی و حیات وحش وارد می‌کند از این رو یکی از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از این بیماری، انجام واکسیناسیون به‌موقع دام‌ها و همچنین رعایت کلیه اصول امنیت زیستی در جابه‌جایی دام‌ها، دفن صحیح لاشه دام آلوده، ضد عفونی آبشخورها و…است.

مدیر کل دامپزشکی استان افزود: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا کنون طبق برنامه اعلامی سازمان دامپزشکی کشور بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار راس گوسفند و بز در استان مورد واکسیناسیون قرار گرفته اند که این رقم حدود ۹۲ درصد از کل جمعیت دام کوچک استان بوده و تا پایان سال کل جمعیت دامی (گوسفند و بز) استان مورد پوشش واکسیناسیون این بیماری قرار خواهند گرفت.

دکتر شیری پور هدف از این طرح را ریشه کنی بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک اعلام کرد و گفت: در این طرح هم از ظرفیت بخش خصوصی و هم از بخش دولتی استفاده شده است تا واکسیناسیون به صورت دقیق و کامل انجام گیرد که لازم و ضروری است دامداران و روستائیان نیز با گروه‌های واکسیناسیون دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند تا هر چه سریع‌تر تمامی دام‌های خود را واکسینه نمایند، بویژه دامدارانی که مراتع مشترک با حیات وحش دارند و در حاشیه مناطق تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست هستند، همچنین در صورت مشاهده هرگونه تلفات و موارد مشکوک به بیماری در دام‌های اهلی و وحشی، مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ به اداره دامپزشکی شهرستان اطلاع رسانی نمایند.