کاهش ۹۰ درصدی مصرف آب با فناوری نوین آبیاری به روش تزریقی- برای اولین بار در کشور
کاهش ۹۰ درصدی مصرف آب با فناوری نوین آبیاری به روش تزریقی- برای اولین بار در کشور
مهرتبریز-یکی  از شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی موفق به طراحی و پیاده سازی سیستم آبیاری تزریقی گیاهان برای اولین بار در کشور شد. مراسم رونمایی از این فناوری روز سه شنبه 22 مرداد ماه 1398 با حضور دکتر عبدالرضا واعظی رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی و شمس الله فیروزیان مدیر عامل سازمان توسعه عمران مجموعه عون ابن علی و پارک طبیعت برگزار گردید

مهرتبریز-یکی  از شرکت های فناور مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی موفق به طراحی و پیاده سازی سیستم آبیاری تزریقی گیاهان برای اولین بار در کشور شد. مراسم رونمایی از این فناوری روز سه شنبه ۲۲ مرداد ماه ۱۳۹۸ با حضور دکتر عبدالرضا واعظی رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی و شمس الله فیروزیان مدیر عامل سازمان توسعه عمران مجموعه عون ابن علی و پارک طبیعت برگزار گردید.

به گزارش خبرنگار ما؛عبدالله مرادی مخترع و مجری طرح و مدیر عامل شرکت ایلیا علم تبریز مستقر در مرکز رشد پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در این مراسم عنوان کرد: روش نوین آبیاری تزریقی روی گیاهان بوته ای، درخچه ای و درختی اجرا میشود. در این روش، آبیاری از طریق خاک قطع شده و آب و مواد مغذی  به وسیله شکافی که در آوند اصلی گیاه یا درخت ایجاد میشود صورت میپذیرد.  این سیستم آبیاری همانند سیستم آبیاری تحت فشار نصب و راه اندازی می شود اما نیاز به فشار آب وجود ندارد. مرادی افزود: با استفاده از این فناوری امکان کشت گیاهان در اراضی غیر حاصلخیز و شور و حتی در شرایط خشکسالی و کمبود آب امکان پذیر است . میزان مصرف آب در این نوع آبیاری در مقایسه با روش های سنتی و قطره ای ۹۰ درصد کاهش می یابد و هم زمان امکان کود دهی و دفع آفات نباتی  و تامین مواد غذایی به صورت محلول در آب فراهم میشود.

شمس الله فیروزیان مدیر عامل سازمان توسعه عمران عون ابن علی و پارک طبیعت در این مراسم  از حمایت این سازمان از طرح ها و روش های نوین آبیاری که موجب اافزایش راندمان آبیاری، کاهش هزینه ها و بهره وری بیشتر شوند خبر داد .

دکتر عبدالرضا واعظی رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در مراسم رونمایی از این فناوری ضمن  تشکر و قدردانی از سازمان توسعه عمران عون ابن علی و اعتماد آن سازمان به فناوری آبیاری تزریقی خاطر نشان کرد در ادامه مسیر، پارک علم و فناوری حمایت های خود را در جهت تجاری سازی این پروژه توسعه خواهد داد. گفتنی است محل اجرای این طرح  در محوطه ای واقع در مجموعه گردشگری کوه عون ابن علی در تبریز به صورت عملی  اجرا شده  و به نتایج پیش بینی شده دست یافته است.

 مزایای فناوری نوین  آبیاری تزریقی به شرح زیر میباشد.

۱- صرفه جویی حداکثری آب (۹۰ درصد)

۲- تغذیه گیاه و مبارزه با آفات و بیماری های گیاهان. استفاده از سیستم آبیاری تزریقی برای این منظور ضمن جهت جلوگیری از هدر رفت کود و سم، کاهش هزینه های کود دهی و سم پاشی، حفاظت از آب و خاک با عدم انتشار کود و سم اضافی.

۳- کاشت درختان در خاک های غیر حاصلخیز

۴- جلوگیری از هدر رفت آب در اثر تبخیر از سطح خاک، خروج آب از منطقه ریشه به صورت ثقلی و مصرف توسط علف های هرز

۵- اجرای سیستم آبیاری تزریقی در اراضی نا مناسب برای آبیاری های متداول از نظر بافت، توپو گرافی و اقلیم.

۶- تیمار هورمونی گیاه برای جلوگیری از یخ زدگی و سرمای دیر رس بهاره.

۷-هوشمند سازی درختان با استفاده از میکرو روان آب ( آب به همراه کود )

۸- امکان تاخیر در زمان گل دهی گیاه

۹-امکان کنترل رویش علف های هرز