مهرتبریز-معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: ۶۵ تن بذر کلزا (سهمیه استانی) در سازمان تعاون روستائی آذربایجان شرقی با نمونه های مختلفی از بذر برای توزیع در سطح استان موجود می باشد.
به گزارش خبرنگار ما؛ مهندس علی رخ افروز در جلسه کشت پائیزه شهرستان مرند که با محوریت کلزا در محل مدیریت شهرستان برگزار شد، ضمن بیان این مطلب افزود: ۶۵ تن بذر کلزا (سهمیه استانی) در سازمان تعاون روستائی آذربایجان شرقی با نمونه های مختلفی از بذر، با توجه به شرایط آب و هوایی و خاک مناطق مختلف استان آماده توزیع می باشد.
وی گفت: وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان برای خرید تضمینی ۲ محصول گندم و دانه های روغنی از جمله کلزا، فوق العاده مصمم بوده و همواره دنبال خرید حداکثری آن است.
مهندس رخ افروز ادامه داد: مهمترین دلیل تاکید مقام معظم رهبری(حفظ الله) و وزیرمحترم جهادکشاورزی و ریاست سازمان برای ترویج و توسعه کشت کلزا، پایداری تولید تناوب، پایداری گندم و خودکفایی در تولید روغن سالم با وجود اعمال تحریم های جدید و تولید حداقل نیاز مصرفی این محصول و تامین امنیت غذایی کشور است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان، ارزش محصول کلزا را ۲٫۵ برابر گندم دانست و گفت: کشت این نوع محصول از طرفی سبب افزایش درآمد کشاورزان شده و حاصل خیزی خاک را به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: با هدف حمایت از توسعه کشت کلزا به ازای هر هکتار کشت کلزا، پنج میلیون تومان تسهیلات به کشاورزان پرداخت می شود.
مهندس رخ افروز با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای کشاورزان در ارتباط با کشت کلزا، خاطرنشان کرد: تسهیلات اعتباری سرمایه در گردش برای کشاورزان کلزا کار نیز تامین شده است و مسئولین مراکز و دفاتر و زراعت کشاورزان را جهت اخذ تسهیلات با هماهنگی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ها به بانک های عامل معرفی نمایند.
وی افزود: شرایط برای توسعه کشت کلزا در استان و کشور به مراتب بهتر شده چرا که نمونه اش قیمت خرید تضمینی کلزا برای سال زراعی ۹۸-۹۹ با توجه به اعلام وزارت جهادکشاورزی ۵۴۰۰۰ ریال بوده و خریداری خواهد شد که با خرید تضمینی امسال ۲۰۰۰۰ ریال تفاوت دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان با درخواست از کلیه مسئولین مراکز و دفاتر و تاکید بر اینکه زمان کمی ( از ۱۵ روز کمتر ) به زمان کشت باقی مانده تاکید کرد: رعایت تاریخ زمان کشت این محصول تاثیر زیادی در افزایش راندمان تولید آن خواهد داشت که از مسئولین درخواست داریم کشت محصول خود را در زمان تعیین شده انجام دهند تا با آغاز فصل سرما و با توجه به پیش بینی های اداره کل هواشناسی که سرمای زودرسی خواهیم داشت، مزارع دچار خسارت سرمازدگی نشوند.
مهندس رخ افروز گفت: رعایت تاریخ کشت در بحث کلزا بسیار بسیار مهم میباشد، در استان ما دو اقلیم سرد و معتدل وجود دارد که در اقلیم سرد باید تا ۲۰ شهریور و در اقلیم معتدل سرد تا ۵ مهر کشت انجام شود و تا قبل از سرما و یخبندان این کلزا باید به حالت روزت در آید.
وی اظهار نمود: عملکرد کلزا در واحد سطح در شهرستان مرند نسبت به سایر شهرستان های استان فوق العاده خوب بوده و عوامل عملکرد پایین آن در سایر شهرستان های آذربایجان شرقی و کشور با توجه به فاکتورگیری تیم مهندس کشاورز که تحققیق و منتج به نتیجه شده است شامل آفت سنک کلزا –سرمای زمستان-سرمای بهاره-نوع ارقام و رعایت نکردن بذر مصرفی با اقلیم منطقه- آب و هوا- انواع تنش ها و نوع برداشت و… می باشد.
مهندس رخ افروز در بخش پایانی سخنان خود گفت: کلیه کارشناسان مروج پهنه علاوه بر ترویج کشت کلزا به صورت جهادی، باید سطح زیرکشت را باید با Gps مساحی و برای هر مزرعه شناسنامه تهیه بنمایند تا در برنامه ریزی های آتی تصمیم گیری گردد.
روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان