رتبه دوم آذربایجان شرقی در تولید گوجه سبز
رتبه دوم آذربایجان شرقی در تولید گوجه سبز
مهرتبریز- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی با تولید ۳۳ هزار تن گوجه سبز رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داد.

به گزارش خبرنگار ما در آذربایجان شرقی؛ نادری صومعه با اشاره به سطح زیرکشت ۴ هزار و ۴۷۰ هکتاری گوجه سبز طی امسال اظهار کرد: از این میزان حدود ۴ هزار و ۳۹۰ هکتار سطح بارور و ۸۰ هکتار سطح غیر بارور است.

وی با بیان اینکه گوجه سبز یکی از محصولات کشاورزی مهم استان محسوب می‌شود گفت: این محصول در اغلب شهرستان‌های استان تولید می‌شود و شهرستان مراغه با یک هزار و ۶۳۰ هکتار، شبستر با ۵۳۵ هکتار و آذرشهر با ۵۳۰ هکتار به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در سطح زیرکشت این محصول دارند.

وی همچنین به تنوع برداشت گوجه سبز در استان اشاره کرد و افزود: ارقام زودرس معمولاً در اواخر اردیبهشت‌ماه و ارقام دیررس و خشکباری در اواخر تابستان و اوایل پاییز برداشت و روانه بازار‌های داخلی و خارجی می‌شوند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تاکید بر عملکرد مناسب این محصول گفت: متوسط عملکرد گوجه سبز در استان بین ۸ تا ۱۰ تن در هکتار است و در برخی از باغات شاخص این عدد به ۲۰ تن نیز می‌رسد.

نادری به برند شدن گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز اشاره کرد و اظهار کرد: خوشمزگی و کیفیت بالای این محصول موجب شده است گوجه سبز سردرود به‌عنوان یک برند معتبر در بازار‌های استانی و ملی شناخته شود.

وی با اشاره به اهمیت بالای محصول گوجه سبز در استان آذربایجان شرقی اظهار کرد: گوجه سبز نه تنها به‌عنوان یک محصول کشاورزی مهم در استان شناخته می‌شود بلکه با اشتغالزایی برای بیش از ۵ هزار بهره‌بردار، ارزش افزوده بالا، ظرفیت بالای صادراتی و کاربرد‌های متنوع در صنایع تبدیلی و مصرف تازه‌خوری، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد و سلامت جامعه یافته است.

نادری صومعه افزود: در آذربایجان شرقی ارقام متنوعی از گوجه سبز با ویژگی‌های مختلف مانند زمان رسیدن، طعم، شکل میوه و مقاومت در برابر شرایط اقلیمی کشت می‌شود که هرکدام نقش مهمی در تامین نیاز بازار داخلی و صادراتی دارند.

وی گفت: از جمله مهمترین این ارقام می‌توان به گوجه سبز مراغه اشاره کرد که بومی شهرستان مراغه بوده و با میوه‌هایی متوسط، مقاومت بالا در برابر سرما و بیماری‌ها و برداشت در اواخر اردیبهشت شناخته می‌شود همچنین گوجه سبز آذرشهر نیز از دیگر ارقام بومی استان است که میوه‌هایی سبز روشن، قلبی‌شکل و طعم شیرین دارد و از مقاومت خوبی در برابر آفات برخوردار است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: سایر ارقام شامل گوجه سبز سردرود، برغان و شهریار نیز در استان کشت می‌شوند به ویژه گوجه سبز سردرود شهرستان تبریز که به دلیل طعم خوشمزه و کیفیت بالا به‌ عنوان یک برند معتبر در بازار‌های استانی و ملی مطرح شده است.

نادری صومعه گفت: با توجه به ظرفیت‌های فراوان این محصول در حوزه اشتغال، سلامت، اقتصاد و صادرات توسعه تولید گوجه سبز در آذربایجان شرقی باید مورد توجه جدی‌تری قرار گیرد و حمایت‌های لازم از بهره‌برداران آن صورت پذیرد.