هیچ اشتباهی در فصل جدید قابل‌قبول نیست
هیچ اشتباهی در فصل جدید قابل‌قبول نیست
مرادی درباره روند ورود داوران جوان تصریح کرد: «جوانگرایی در دوسال گذشته آغاز شد و این موضوع به‌طور پیوسته ادامه خواهد داشت. طبیعی است در بازی‌های حساس به‌خصوص هفته‌های پایانی از داوران باتجربه استفاده کنیم تا احاطه و تسلط کامل در هر لحظه بحرانی با اوج آمادگی رقم بخورد.»

مهر تبریز: فصل ۱۴۰۴/۱۴۰۳ فوتبال ایران به عنوان نخستین فصل برگزاری لیگ برتر با سیستم کمک‌داور ویدیویی، چالش‌های زیادی داشت. از اشتباهات واضح با وجود استفاده از این سیستم گرفته تا طولانی شدن روند بررسی صحنه‌ها و قطع شدن این سیستم که عملاً نحوه برگزاری مسابقات لیگ برتر در فصلی که گذشت را زیر سؤال برد. برای فصل جدید اما به نظر می‌رسد که کمیته داوران و دپارتمان داوری، برنامه‌های ویژه‌ای برای پیشرفت در این زمینه دارند؛ از جمله هماهنگی پروژه VAR با ورزشگاه‌ها و صداوسیما برای کیفیت بهتر تصاویر در مسابقات لیگ و آموزش ۳۰ داور جدید برای استفاده در مسابقات لیگ. دانیال مرادی مسئول دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال در خصوص شرایط داوری برای فصل پیش رو می‌گوید: «مرحله سوم آموزش داوران ویدیویی در گروه دوم از دیروز آغاز شد. کلاس‌های این مرحله به دلیل حضور تمامی داوران حائز شرایط در اتاق VAR به همراه ‌تکنسین ها در دو گروه برگزار می‌شود. در حال حاضر دوره شبیه‌سازی بازی‌های فوتبال را به طور کامل داریم و سپس وارد موارد عملی می‌شویم تا در همان مرکز ملی فوتبال تست عملی انجام شود. دلیل اینکه داوران در کنار تکنسین در فرایند آموزش هستند، پیوستگی مباحث به همدیگر است. قرار است جلسه پیش‌فصل داوران لیگ برتر را با توجه به شروع مسابقات در هفته دوم مردادماه داشته باشیم. امیدوار هستیم از بهترین اساتید داوری دنیا استفاده کنیم.»
مرادی درباره بهبود کیفیت داوری‌ها در فصل پیش روی لیگ برتر با تأکید بر اینکه با وجود VAR هیچ‌کس حق اشتباه ندارد، افزود: «فصل گذشته هم همین دیدگاه را داشتیم اما امسال خیلی جدی‌تر خواهیم بود. به هیچ وجه مورد قبول نیست داور پس از بازبینی صحنه تصمیم اشتباه بگیرد. فصل گذشته با توجه به اینکه سال اول بود، بسیار خوب بود اما الان باید پیشرفت کنیم و همواره بهتر از قبل باشیم.»
مرادی درباره روند ورود داوران جوان تصریح کرد: «جوانگرایی در دوسال گذشته آغاز شد و این موضوع به‌طور پیوسته ادامه خواهد داشت. طبیعی است در بازی‌های حساس به‌خصوص هفته‌های پایانی از داوران باتجربه استفاده کنیم تا احاطه و تسلط کامل در هر لحظه بحرانی با اوج آمادگی رقم بخورد.»