تبديل آذربايجان شرقي به كانون توسعه؛ تخصيص اعتبارات كلان به زيرساخت‌هاي راه و آب
تبديل آذربايجان شرقي به كانون توسعه؛ تخصيص اعتبارات كلان به زيرساخت‌هاي راه و آب
مهرتبریز- معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور، آذربايجان شرقي را كانون توسعه و پيشرفت شمال غرب كشور دانست و از تخصيص اعتبارات كلان به زيرساخت‌هاي راه و آب اين استان ياد كرد.

به گزارش خبرنگار ما در آذربايجان شرقي، سيد حميد پورمحمدي صبح امروز- پنجشنبه ۲۹ مرداد- در نشست سالانه معاونين و مديران ستادي و استاني سازمان برنامه و بودجه و سازمان‌ها و مراكز وابسته كه در شهر تبريز برگزار شد، ضمن ابراز خرسندي از مديريت متين و شايسته استانداري آذربايجان شرقي در ابعاد سياسي، اجتماعي و توسعه‌اي، اظهار كرد: اگرچه سفر رئيس‌جمهور به اين استان بنا به ملاحظاتي به تعويق افتاد، اما سازمان برنامه و بودجه واجب دانست تا با برگزاري اين نشست در تبريز، به انتظارات مردم پاسخ داده و اقدامات توسعه‌اي لازم را به‌سرعت در دستور كار قرار دهد.

پورمحمدي با اشاره به حضور مؤثر و پيگيري‌هاي بهرام سرمست (استاندار آذربايجان شرقي)، تعدادي از پروژه‌هاي كليدي در حال اجرا در استان را برشمرد.

وي تصريح كرد: در حوزه حمل‌ونقل، براي تسهيل تردد بين مركز كشور و شمال‌غرب، مبلغ ۷ تا ۹ هزار ميليارد تومان براي بازسازي و تكميل حدود ۲۰۰ كيلومتر از آزادراه زنجان-تبريز در قالب يك پروژه مشاركتي تخصيص يافته است. همچنين سه پروژه حياتي شامل كمربندي ايلخجي، آزادراه تبريز – اروميه و تونل‌هاي مربوطه در دست اجراست تا زمينه تردد در استان تسهيل شود.

رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور با تأكيد بر اهميت ارتباط با مرزها، افزود: احداث جاده‌هاي ارتباطي از جلفا به نوردوز و كلاله در اولويت‌هاي ما قرار دارد و تأكيد مي‌كنم كه براي پيشبرد اين اهداف، محدوديتي در تخصيص منابع نخواهيم داشت.

معاون رئيس‌جمهور همچنين به ابرپروژه‌اي براي اتصال خط آهن به شمال‌غرب كشور اشاره كرد و گفت: طرح اتصال ريلي به نقطه تلاقي ايران، آذربايجان و تركيه (چشم ثريا) را در دستور كار داريم. مقدمات دوخطه شدن اين مسير فراهم شده و توافقات اوليه و گفتگوها با كشورهاي همسايه در چارچوب ماده ۲۰ صورت گرفته است.

وي افزود: زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل آذربايجان شرقي در حال شكوفايي تاريخي است تا هم شرق و غرب كشور را به هم متصل كند و هم حلقه‌ اتصال وسيعي با تركيه (به عنوان همسايه دوست و برادر) و كشور ارمنستان و اروپا ايجاد نمايد.

پورمحمدي در بخش ديگري از سخنان خود، به يكي از خواسته‌هاي هميشگي مردم تبريز، يعني انتقال آب ارس پرداخت كرد و اظهار داشت: بسياري از اين اقدامات در ابتداي دوره اول دولت دكتر پزشكيان آغاز شد و تلاش مي‌كنيم تا پايان دولت به نتيجه برسند. پروژه انتقال آب ارس كه در مقطعي متروكه شده بود و قرارداد آن ملغي شده بود، با پيگيري مجدداً دكتر سرمست و تأكيد رئيس‌جمهور احيا شد.

رئيس سازمان برنامه و بودجه كشور يادآور شد: در حال حاضر سازوكارهاي اداري، مناقصات و قراردادهاي مربوطه در حال انجام است و در همين هفته، مبلغ ۳ هزار ميليارد تومان به اين پروژه تخصيص مي‌يابد تا با سرعت پيش برود.

در ادامه اين نشست، پورمحمدي به موضوعات اجتماعي، فرهنگي و بهداشتي استان پرداخت و در مورد ورزشگاه يادگار امام اظهار داشت: تكميل و آماده‌سازي ورزشگاه يادگار امام براي ما اولويتي فوق‌العاده مهم بود و با تلاش و پيگيري جدي تلاش كرديم تا اين مجموعه زودتر از موعد مقرر برگزاري ليگ نخبگان آماده بهره‌برداري شود؛ چرا كه ما نيز در كنار مردم، در مسير رسيدن به قهرماني تيم‌ تراكتور، خود را سهيم مي‌دانيم.

رئيس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به جايگاه تمدني آذربايجان، بر لزوم برجسته كردن استان‌هاي تاريخ‌ساز تأكيد كرد و افزود: سخن از آذربايجان، سخني از تمدن و تاريخ است. بايد به ياد داشته باشيم كه اين ديار، محل تلاقي تمدن‌هاي بزرگ ايران و رم بوده و حتي در دوران سخت تهاجم مغول، چراغ تمدني را روشن نگه داشته است؛ از آتشكده‌هاي باستاني گرفته تا دوران شكوه علمي در مراغه و زمان خواجه نصيرالدين طوسي.

وي در ادامه، به موضوع احياي مراكز فرهنگي اشاره كرد و گفت: مدرسه فردوسي با ۱۱۰ سال قدمت، گهواره پرورش انسان‌هاي بزرگ و تاريخ‌سازي بوده است. ما تمام تلاش خود را به كار خواهيم بست تا اين مركز آموزشي-فرهنگي را احيا كنيم و آن را مجدداً به كانوني براي تجمع اصحاب علم و فرهنگ در آذربايجان تبديل نماييم.

معاون رئيس‌جمهور در بخش پاياني سخنان خود، به اقدامات در حوزه بهداشت پرداخت و تصريح كرد: تجهيز بيمارستان تخصصي سرطان تبريز نيازمند منابع كلان است و براي تجهيز كامل اين مركز، مبلغ ۱۰۰۰ ميليارد تومان اعتبار مورد نياز است كه در دستور كار ما قرار دارد. همچنين توسعه و تجهيز بيمارستانهاي مرند و مراغه نيز از اهميت بالايي برخوردار است.
منبع: اقتصاد دوم