اجرای ۵۶ هزار هکتار سیستم های آبیاری نوین در اراضی آذربایجان شرقی
اجرای ۵۶ هزار هکتار سیستم های آبیاری نوین در اراضی آذربایجان شرقی

مهر تبریز-رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سامانه های نوین (آبیاری تحت فشار خرده مالکی و پایاب) در ۵۶ هزار و ۴۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا شد. به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛، مهندس اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران گفت: در ۳۰ هزار و ۸۱۹ هکتار سامانه های بارانی، ۲۴ هزار […]

مهر تبریز-رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سامانه های نوین (آبیاری تحت فشار خرده مالکی و پایاب) در ۵۶ هزار و ۴۵ هکتار از اراضی کشاورزی استان اجرا شد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛، مهندس اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران گفت: در ۳۰ هزار و ۸۱۹ هکتار سامانه های بارانی، ۲۴ هزار و ۱۷۰ هکتار سامانه های قطره ای و یکهزار و ۵۵ هکتار سامانه های کم فشار اجرا شده است.

وی با اشاره به اینکه امکان اجرای سامانه های نوین آبیاری در اراضی دیم وجود ندارد، افزود: اجرای سامانه های آبیاری تحت فشار نیازمند الزاماتی همچون استخر ذخیره آب و انرژی برق مناسب است.

مهندس فتحی با اشاره به اینکه در ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان هم به علت شوری منابع آبی امکان اجرای سامانه های پرفشار آبیاری تحت فشار وجود ندارد و باید از روشهای کم فشار و یا ثقلی مدرن استفاده کرد افزود: در اراضی کشاورزی ۱۲ شهرستان واقع در حوزه دریاچه ارومیه سامانه های آبیاری کم فشار با استفاده از اعتبار ستاد احیای دریاچه اجرا می شود.

وی افزود: وسعت اراضی آبی و دیم استان آذربایجان شرقی به ترتیب ۴۱۲ و ۸۰۸ هزار هکتار ( در مجموع یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار) است و در ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی آبی استان قابلیت اجرای سامانه های نوین آبیاری وجود دارد.

وی همچنین از اجرای شبکه های فرعی۳و۴ آبیاری و زهکشی مدرن در ۱۸ هزار و ۴۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی استان بدون احتساب پایاب سد شهید مدنی تبریز خبرداد و گفت: طرح لوله گذاری و انتقال آب با لوله در ۵ هزار و ۷۲۰ هکتار از ۱۲ شهرستان واقع در حوضه دریاچه ارومیه اجرا شده است.

مهندس فتحی اجرای ۹۵۴ کیلومتر کانال آبیاری عمومی و اجرای ۳ هزار و ۷۶۸ کیلومتر پوشش انهار سنتی را از دیگر طرح های اجرا شده در استان در جهت افزایش بهره وری آب عنوان کرد.

وی ایجاد نشدن کامل زیرساخت ها در شبکه های آبیاری و زهکشی حوضه دریاچه ارومیه را از جمله چالش های موجود در کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی عنوان و خاطرنشان کرد: طبق مصوبه ستاد احیاء دریاچه ارومیه می بایستی هر ساله ۸ درصد و در طول ۵ سال ۴۰ درصد از کاهش مصارف آب در بخش کشاورزی تحقق یابد.

وی اظهار داشت: این درحالیست که تعهدات مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه به طور کامل تامین اعتبار نشده است.