احداث کانال‌هاي آبياري کشاورزي در راستاي مصرف بهينه آب در آذربايجان شرقي
احداث کانال‌هاي آبياري کشاورزي در راستاي مصرف بهينه آب در آذربايجان شرقي
مهرتبریز-کانال آبياري نوبهار  به طول 3500 متر در شهر بناب جديد شهرستان مرند با اعتباري بالغ بر 14200 ميليون ريال با حضور رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي به بهره برداري رسيد.

مهرتبریز-کانال آبياري نوبهار  به طول ۳۵۰۰ متر در شهر بناب جديد شهرستان مرند با اعتباري بالغ بر ۱۴۲۰۰ ميليون ريال با حضور رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي به بهره برداري رسيد.

به گزارش خبرنگار ما از تبریز؛با حضور  اکبر فتحي رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي، سرهنگ جواد ملک لو فرمانده بسيج سازندگي سپاه عاشورا ،  داود عباسي معاون استاندار و فرماندار شهرستان ويژه مرند، الهياري سرپرست مديريت جهاد کشاورزي مرند، اعضاي  شوراي اسلامي بناب مرند، شهردار، کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزي  بناب مرند کانال نوبهار (آلادره يولي) به طول ۳۵۰۰ متر با اعتباري بالغ بر ۱۴۲۰۰ ميليون ريال افتتاح و به بهره برداري رسيد.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي با بيان اينکه اين طرح ۳۰۰هکتار از اراضي کشاورزي و باغي اين شهر را تحت پوشش قرار  خواهد داد گفت: اين طرح با ۵۲۰۰ ميليون ريال از محل اعتبارات جبران خسارت سيل ، ۷۰۰۰ ميليون ريال آورده شخصي بهره برداران منطقه  و۲۰۰۰ ميليون ريال کمک بلاعوض بسيج سازندگي سپاه عاشورا در شهر بناب مرند افتتاح و مورد بهره برداري  قرار گرفت.

اکبر فتحي هدف از اجراي اين پروژه را افزايش راندمان آبياري، جلوگيري از هدر رفت آب  و افزايش توليد در واحد سطح دانست و گفت: به منظور استفاده بهينه از کانال‌ها، فراهم کردن آب پايدار در اراضي کشاورزي، افزايش بهره وري در آبياري، بهره‌مندي بيشتر از ذخيره آب و با هدف ايجاد آمادگي‌هاي لازم براي کشت‌هاي مختلف کانال‌هاي آب کشاورزي در مزارع استان احداث مي شود که افزايش راندمان آب، سرعت انتقال آب در شبکه‌ها و کانال‌هاي آبياري، جلوگيري از هدر رفت منابع آبي و تسهيل در خدمات رساني به کشاورزان از نتايج و دستاورد‌هاي مهم اجراي اين گونه طرح در مزارع استان مي باشد.

وي افزايش توليد، افزايش بهبود بازدهي آبياري، جلوگيري از تلفات آب درمسيرانتقال، جلوگيري از رويش علف‌هاي هرز و عدم انتقال بذر علف‌هاي هرز را از مزاياي احداث کانال‌هاي آبياري عنوان نموده و خاطرنشان کرد: با اجراي پروژه هاي کانال آبياري؛ راندمان انتقال آب افزايش يافته و از انتقال و رويش علفهاي هرز به مزارع و باغات نيز جلوگيري مي کند.

رئيس سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي به برخي از اقدامات و طرح‌ها و پروژه هاي بخش کشاورزي در راستاي کاهش و بهينه مصرف کردن آب در بخش کشاورزي از سوي اين سازمان اشاره کرد و گفت: اجراي طرح‌هاي زيربنايي از جمله احداث استخرهاي ذخيره آب، اجراي خطوط انتقال آب شامل لوله‌گذاري و تجهيز و نوسازي اراضي کشاورزي ، لايروبي و مرمت قنوات به عنوان نخستين گام در راستاي کاهش مصرف آب و بهينه سازي آن از سوي سازمان اجرا شده است.