اختتامیه دومین دوسالانه قصه گویی نهال امید
اختتامیه دومین دوسالانه قصه گویی نهال امید
مهر تبریز: مرحله نهایی دومین دوسالانه قصه‌گویی نهال امید که با همت همکاران تلاشگر و کتابداران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شده بود به پایان رسید.

به گزارش مهر تبریز، در این مراسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قصه گویی را بهترین فرصت برای انتقال مفاهیم فرهنگی عنوان کرد.

 

محمدمهدی اسماعیلی  در آیین اختتامیه دومین دو سالانه قصه گویی نهال امید گفت: در ادبیات داستانی ما، حکایت و داستان های قرآنی جایگاه ویژه ای داشته و از سوی دیگر در جامعه ایرانی نیز قصه گویی سابقه ای دیرینه دارد.

وی ادامه داد: در تمامی خانواده های ایرانی، کودکان با قصه بزرگ می شوند که این فرصت را باید برای انتقال مفاهیم فرهنگی مغتنم بدانیم.

اسماعیلی از جایگاه ویژه کودکان و نوجوانان در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری خبر داد و گفت: نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز در این راستا برنامه ریزی های خوبی داشته و برنامه های راهبردی در نظر گرفته است.

 

زیستن با هویت اجتماعی و اخلاقی جز با کتابخوانی میسر نمی شود

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه زیستن با هویت اجتماعی، فردی، اخلاقی و انسانی جز با کتاب و کتابخوانی میسر نخواهد بود، گفت: قصه و قصه گویی هویت تاریخی ایرانیان است و در زمانی که خبری از فضای مجازی نبود، کودکان و نوجوانان با استفاده از این قصه ها، سرگرم بوده و از آن ها بهره مند می شدند.

وی یکی از آثار شبیخون فرهنگی را جدا کردن نسل کنونی از قصه ها دانست و گفت: اگر بخواهیم امید داشته باشیم باید فرهنگ ایرانی و اسلامی را در قالب این قصه ها به نسل جدید منتقل کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: قصه یک هنر والا و قصه گویی یک هنرمند فاخر است که امیدواریم بتوانیم این هنر را در قالب متناسب به دیگر نسل ها منتقل کنیم.

خرّم با بیان اینکه جوانان ما همواره ایفاگر نقش های مهمی بوده اند و نباید به سادگی ناامید شوند، گفت: جوانان دیروزی در دوره دفاع مقدس هیچگاه خسته نمی شدند و صحنه را با عظمت حفظ کرده و پایدار نگه می داشتند.

وی ادامه داد: زیستن با هویت اجتماعی، فردی، انسانی و اخلاقی مگر با عجین شدن با کتاب و کتابخوانی ممکن نخواهد بود.

 

برنامه های راهبردی نهاد کتابخانه های عمومی برای کودکان و نوجوانان

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی در این مراسم از تدوین برنامه راهبردی توسط این نهاد برای فعالیت های حوزه کودک و نوجوان خبر داد و اظهار داشت: توجه به مسئله کودک یکی از بحث های اساسی است که خوشحالیم آنچه به عنوان جهت گیری فعالیت های ما در نهاد مدنظر گرفته شده، منطبق بر خواسته رهبری معظم انقلاب است.

وی با بیان اینکه موضوع کودک و نوجوان با یک راهبرد اساسی در نهاد کتابخانه ها پیگیری می شود، گفت: در این راستا چهار برنامه راهبردی تحت عنوان هدهد سفید در نظر گرفته شده است که از جمله آن می توان به کتاب هدهد سفید و همچنین جایزه کتاب هدهد سفید اشاره داشت که داوران آن خود اعضای کتابخانه ها هستند‌.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی همچنین از اجرای برنامه تلویزیونی هدهد سفید خبر داد و گفت: جشنواره قصه گویی نیز از دیگر برنامه های این حوزه است.

رمضانی ادامه داد: ۱۳ کتابخانه در سراسر کشور مخصوص کودکان و نوجوان فعال بوده که عنوان کتابخانه های هدهد سفید به خود اختصاص داده اند.

وی افزود: کتابداران ما همواره همراه بوده و فعالیت خوبی در حوزه کودک و نوجوان داشته اند که در جشنواره امسال نیز داوران تاکید داشتند که پیشرفت فعالیت کتابداران در این دوره بالا بوده است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره به حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: امیدواریم دهمین سفر دکتر اسماعیلی به آذربایجان شرقی، یک نقطه استمرار برای توسعه فعالیت های فرهنگی در استان باشد.

 

منطقه ارس بهترین موقعیت برای انتقال فرهنگ ایرانی- اسلامی به گردشگران خارجی

مدیرعامل منطقه آزاد ارس در مراسم اختتامیه دومین دو سالانه قصه گویی نهال امید، این منطقه را بهترین موقعیت برای انتقال فرهنگ ایرانی – اسلامی به گردشگران خارجی عنوان کرد و گفت: سبد توسعه اقتصادی این منطقه متنوع بوده و در بسیاری از شاخصه ها جزو قطب های استان و حتی کشور محسوب می شود.

مجید کیانی با اشاره به پیشینه غنی منطقه در حوزه فرهنگ و هنر گفت: ما در حوزه مباحث فرهنگی و کتابخانه ها اقدامات بسیار خوبی در ارس داشته ایم.

وی با اشاره به ثبت ژئوپارک ارس گفت: یکی از آثار ژئوپارک، توسعه مباحث فرهنگی است. انتظار داریم تمامی دستگاه های متولی در این راستا همراهی لازم را با منطقه داشته باشند.

مدیرعامل منطقه آزاد ارس، این منطقه را دارای فرهنگ قدیمی و تاریخی دانسته و عنوان کرد: با کمی توجه به حوزه فرهنگی این منطقه می توانیم در انتقال فرهنگ ایرانی و اسلامی به گردشگران خارجی مفید باشیم.

وی همچنین خواستار ثبت روز سه شهریور، سالروز جانفشانی سه سرباز ایرانی مقابل ارتش شوروی به نام روز ارس شد.

گفتنی است، دومین دوسالانه قصه گویی «نهال امید» با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصه‌گویی، شناسایی و تشویق و بهره‌مندی از توانمندی‌های شبکه کتابخانه‌های عمومی، کتابداران و اعضا، در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال برگزار شد.

در این دوسالانه موضوعاتی چون «مسائل روز جامعه»، «موضوعات آزاد»، «سبک زندگی ایرانی-اسلامی»، «شعار سال» به عنوان موضوعات محوری درنظر گرفته شد.

دوسالانه «نهال امید» در دو بخش قصه‌گویی صحنه‌ای و قصه‌گویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقه‌ای و استانی برگزار شد. در حال حاضر مرحله ملی این دوره طی ۲ روز، ۳۰ و ۳۱ خردادماه در جلفا برگزار شده و امروز طی مراسمی، ۱۲ قصه‌گوی برتر شامل ۶ برگزیده در بخش دیجیتال و ۶ برگزیده در بخش صحنه‌ای به انتخاب هیئت داوران معرفی شدند.