استاد شهریار، پیونددهنده فرهنگ شرق و غرب
استاد شهریار، پیونددهنده فرهنگ شرق و غرب
مهر تبریز: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، استاد شهریار را «پل شرق و غرب» خواند و گفت: شهریار با تلفیق عاطفه، عشق و عرفان، ترکیبی درخشان و بی‌نظیر آفرید بدون آنکه دچار التقاط شود.

به گزارش مهر تبریز، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در «کنگره بین‌المللی بزرگداشت استاد شهریار و پاسداشت روز ملی شعر و ادب فارسی» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی تبریز برگزار شد، به تشریح تمایز جایگاه شعر در ایران با دیگر ملل پرداخت و اظهار کرد: همه ملتها شاعر دارند، اما شعر در ایران، روح ایران است. ایران همزاد شعر است و هیچ ملتی مانند ملت ایران شاعرانه نزیسته و نیندیشیده است.

وی با اشاره به سابقه تاریخی شعر در ایران افزود: اقلیم ایران، جغرافیای شاعرانه دارد و در تک تک مناطق آن ردپای شعر دیده می‌شود. آیین و مذهب ما نیز با شعر عجین شده است.

 شهریار؛ شاعری که زبانش مردمی بود

وزیر ارشاد در بخش دیگری از سخنانش به جایگاه استاد شهریار اشاره کرد و گفت: شهریار شاعری است که زبانش هم روشنفکرانه است و هم عامیانه. او پیوندی بین زبان کلاسیک و زبان مردم ایجاد کرد.

صالحی، ویژگی دیگر شهریار را دو زبانه بودن او دانست و افزود: شهریار در هر دو زبان فارسی و ترکی آثاری ماندگار آفرید و در هر دو زبان مخاطبان فراوانی دارد.

اشعار شهریار؛ پل شرق و غرب، بدون التقاط نابجا

وی همچنین شهریار را «پل شرق و غرب» خواند و تأکید کرد: شهریار با تلفیق عاطفه، عشق و عرفان، ترکیبی درخشان و بی‌نظیر آفرید بدون آنکه دچار التقاط شود.صالحی به جنبه مذهبی و آیینی شعر شهریار نیز اشاره کرد و گفت: شهریار علاوه بر بهره‌گیری از فضای دانشگاهی، شاعری آیینی بود و اقتباس‌های او از قرآن، احادیث و به ویژه عشقش به حضرت علی(ع) در شعرهایش مشهود است.

تعلق به آذربایجان و ایران؛ توازنی هنرمندانه

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان با اشاره به تعلق خاطر شهریار به آذربایجان و ایران گفت: او روح بزرگی داشت و توانست این دو عشق را به زیبایی با هم بیامیزد. شهریار نماد وحدت و توازن بین فرهنگ‌ها و عشق‌هاست.