مهرتبریز-جشنواره ساج باليغي با هدف معرفي اين نوع پخت ماهي در شهرستان ميانه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مادر تبریز؛ سرپرست معاونت استانداري و فرمانداري ويژه ميانه در جشنواره ساج باليغي با بيان اينکه ميانه بيش از ۴۹ واحد پرورش ماهي دارد گفت: در اين واحدها سالانه بيش از يک هزار و ۱۰۰ تن انواع ماهي سردآبي و گرم آبي توليد ميشود که رتبه سوم استان آذربايجان شرقي در توليد شيلات از آن ميانه است.
فريد قشلاقي با اشاره به اينکه دو سوم آب استان در شهرستان ميانه است افزود: با اين وجود بايد ميانه بتواند رتبه اول را به دست آورد و ما در اين خصوص آماده حمايت از آبزي پروران و سرمايه گذاران هستيم.
وي به قدمت بيش از صد ساله پخت ماهي به روش ساج که به ساج باليغي در ميانه معروف است اشاره کرد و ادامه داد: اين روش منحصر به فرد ميانه بهترين و سالمترين روش پخت ماهي است که ما سعي داريم با برپايي اين جشنواره علاوه بر تشويق مردم به استفاده از اين ماده غذايي ارزشمند ساج باليغي را معرفي و به عنوان اثر معنوي ناملموس ملي به ثبت برسانيم.
مدير شيلات و امور آبزيان سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي نيز در اين مراسم با بيان اينکه سالانه ۹ هزار و ۶۱۱ تن ماهي در آذربايجان شرقي پرورش داده ميشود گفت: بايد در کنار آبزي پروري آبزي مصرفي را نيز به عنوان يک غذاي سالم در ميان مردم ترويج دهيم.
جواد گوزلي با بيان اينکه اولين بار در برخي نواحي استان پرورش ماهي خاويار آغاز شده افزود: در توليد ماهيان تزئيني نيز استان ما با پرورش ۱۷ ميليون قطعه ماهي زينتي رتبه ۷ کشور را در اختيار دارد.
وي با بيان اينکه شيلات استان آماده همکاري و مساعدت براي تسهيل امور سرمايه گذاران در بخش آبزي پروري است ادامه داد: ما آمادگي خود براي حمايت و کمک به صاحبان اين استخرها براي پرورش ماهي به شرکت آب منطقهاي اعلام نموده ايم.
گوزلی افزود: مدیریت شیلات به منظور اجرای اولویت های وزارت جهاد کشاورزی برنامهریزی کرده است تا در عرض چهار سال، تولید آبزیان را به حداقل دو برابر برساند.
وی با اشاره به اینکه ایران مقام اول دنیا را در پرورش ماهیان سردآبی به خود اختصاص داده است ادامه داد: اهمیت آبزی مصرفی بر هیچ کس پوشیده نیست و ما به سمت ماهی درمانی می رویم. آبزی مصرفی جز ضروریات جامعه است.
گوزلی اظهار کرد: در شهرستان میانه پتانسیل برای سرمایه گذاری در حوزه شیلات وجود دارد، مدیریت شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز همراه سرمایه گذاران هستند تا موانع را برطرف کنند.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: با توجه به کم آبی، سال۲۰۵۰ بنام سال انقلاب آبی نامیده شده است و در دنیا ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز انسان ها از بخش آبی تامین خواهد شد.
وی اظهار کرد: برای تولید یک کیلوگرم گوشت ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب مصرف می شود و برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ ۴۰ هزار لیتر آب مصرف می شود اما برای تولید یک کیلوگرم گوشت ماهی ۴۰۰ لیتر آب مصرف می شود.
سرپرست مديريت جهاد کشاورزي شهرستان ميانه نيز در خصوص برگزاري اين جشنواره بيان کرد: جهت فرهنگ سازي در زمينه افزايش مصرف ماهي در سفره ايرانيان و همچنين ثبت پخت ماهي به روش ساج باليغ برگزار شد.
رضا شکوري با بيان اينکه اين جشنواره با هدف ترويج شيوه پخت ساج باليغ برگزار شده است گفت: اين روش پخت قديمي ميتواند زمينه هاي رونق پرورش ماهي را بيشتر کند.
وي ادامه داد: در اين شهرستان ۴۹ واحد پرورش ماهي فعال است و دوسوم آب استان را داريم اما رتبه سوم شيلات استان را داريم که شايسته نيست.
شکوري خاطر نشان کرد: با تسهيل شرايط سرمايه گذاري و رفع موانع توليد در اين زمينه آينده خوبي را پيش بيني مي کنيم.
وي انعکاس ظرفيت پرورش ماهي را در رسانه هارا مورد تاکيد قرار داد و عنوان کرد: اميدواريم گامهاي بلندتري براي اعتلاي بخش شيلات استان برداريم.
شکوري ، ادارات و ارگان هاي همکاري کننده در اين جشنواره را عنوان کرد و گفت: ادارات ميراث فرهنگي ،شهرداري، شوراي شهر، محتمع فولاد ميانه، نيروي انتظامي ، اداره برق، اداره گاز و اداره آب و فاضلاب همچنين شيلات استان، در اين جشنواره همکاري نمودند.
در ادامه اين جشنواره پخت ماهي به شيوه ساج باليغي به روش زنده انجام شده و پذيرايي از حاضران صورت گرفت و در حاشيه اين جشنواره نمايشگاه صنايع دستي و عرضه سوغاتي هاي مختلف صورت گرفت
لازم به ذکر است جشنواره پخت ماهي در پارک فرهنگيان شهرستان ميانه برگزار شد.