به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ مهندس اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه رتبه دوم تولید سیب در کشور به استان آذربایجان شرقی اختصاص دارد افزود: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سالجاری بیش از ۶۸۰ هزار تن می باشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن […]
به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ مهندس اکبر فتحی در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه رتبه دوم تولید سیب در کشور به استان آذربایجان شرقی اختصاص دارد افزود: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سالجاری بیش از ۶۸۰ هزار تن می باشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پائیزه شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک ، ۱۴۳ هزار تن درجه ۲ و ۷۲ هزار تن درجه ۳ می باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سیب مصرفی استان آذربایجان شرقی را حدود ۱۰۰-۱۲۰ هزار تن اعلام نمود .
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد سیب برداشت شده را رقم گلدن ، ۶۰ درصد مربوط به رقم رد و ۲ درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد ادامه داد: غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم رد و رقم گلدن می باشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی بمی باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجان شرقی به ارقام تابستانه همانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود ۲درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه ) و شامل ارقام فوجی ، دلبار استار (دورنگ فرانسوی) ، گالا، گلاب ، رد استارکینک ، برابرن و … بصورت پراکنده وجود دارد.
مهندس فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستانهای میانه با ۱۲۰هزار تن و اهر با ۹۳هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص داده اند .