رتبه چهارم آذربایجان شرقی  در کشت گل محمدی در سطح کشور
رتبه چهارم آذربایجان شرقی  در کشت گل محمدی در سطح کشور
مهرتبریز-سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید گل محمدی در سال جاری بیش از 4 هزار و 400 تن  برآورد می‌شود.

 

به گزارش  خبرنگار ما در تبریز؛مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه متوسط عملکرد در هکتار ۳ تن است افزود: سطح زیر کشت گل محمدی در استان یک هزار و ۵۲۳ هکتار است که یک هزار و ۴۷۰ هکتار آن بارور و ۵۳ آن غیر بارور است.

وی ادامه داد: حدود ۳۰ درصد تولید گل محمدی معادل یک هزار و ۳۲۰ تن در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا، شربت و … مصرف می‌شود و ۷۰ درصد بقیه معادل ۳ هزار و ۸۰ تن در زمینه فرآوری گل محمدی، گلاب، اسانس و عرقیجات مصرف  می‌شود.

جعفرنژاد بیان کرد: در استان ۲۰ واحد فرآوری مجوزدار و کارگاه‌های خانگی فرآوری گل محمدی مانند گل خشک، غنچه خشک، گلاب و اسانس فعالیت می‌کند و در حدود ۵ لیتر اسانس و ۲٫۵ میلیون لیتر گلاب تولید می‌شود،  قسمت اعظم  محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.

وی اظهار کرد: ارقام بومی ۹۵ درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل می‌دهد و ۵ درصد ارقام اصلاح شده بصورت کشت بافتی است.

جعفرنژاد گفت: استان آذربایجان شرقی از مجموع بیش از ۳۰ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۵ درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در سطح کشور را دارد و مقام چهارم کشور را به خود اختصاص داده است و بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی به ترتیب در شهرهای اسکو، آذرشهر، مرند، میانه، تبریز و شبستر قرار دارند.

وی افزود: شهرستان اسکو و آذرشهر از قطب های مهم تولید گل محمدی و فرآورده های آن در استان هستند.