به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه متوسط عملکرد در هکتار ۳ تن است افزود: سطح زیر کشت گل محمدی در استان یک هزار و ۵۲۳ هکتار است که یک هزار و ۴۷۰ هکتار آن بارور و ۵۳ آن غیر بارور است.
وی ادامه داد: حدود ۳۰ درصد تولید گل محمدی معادل یک هزار و ۳۲۰ تن در تهیه محصولات خانگی اعم از مربا، شربت و … مصرف میشود و ۷۰ درصد بقیه معادل ۳ هزار و ۸۰ تن در زمینه فرآوری گل محمدی، گلاب، اسانس و عرقیجات مصرف میشود.
جعفرنژاد بیان کرد: در استان ۲۰ واحد فرآوری مجوزدار و کارگاههای خانگی فرآوری گل محمدی مانند گل خشک، غنچه خشک، گلاب و اسانس فعالیت میکند و در حدود ۵ لیتر اسانس و ۲٫۵ میلیون لیتر گلاب تولید میشود، قسمت اعظم محصولات تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر میشود.
وی اظهار کرد: ارقام بومی ۹۵ درصد سطح زیر کشت استان را تشکیل میدهد و ۵ درصد ارقام اصلاح شده بصورت کشت بافتی است.
جعفرنژاد گفت: استان آذربایجان شرقی از مجموع بیش از ۳۰ هزار هکتار گل محمدی در کشور حدود ۵ درصد سطح زیر کشت باغات گل محمدی در سطح کشور را دارد و مقام چهارم کشور را به خود اختصاص داده است و بیشترین سطح زیرکشت گل محمدی به ترتیب در شهرهای اسکو، آذرشهر، مرند، میانه، تبریز و شبستر قرار دارند.
وی افزود: شهرستان اسکو و آذرشهر از قطب های مهم تولید گل محمدی و فرآورده های آن در استان هستند.