مهرتبریز- از تغییر معادلات اولیه جنگ تا سردرگمی متحدان ترامپ درباره دستاوردهای جنگ، نتیجه نهایی این جنگ برای کاخ سفید چه بود؟ به گزارش اقتصاددوم؛ دونالد ترامپ به‌تازگی از تدوین توافقی برای پایان جنگ گفته است. این اظهارات باعث شده تا برای گروهی از سناتورها، مقامات سابق دولت و تحلیلگران محافظه‌کار این پرسش پیش بیاید […]

مهرتبریز- از تغییر معادلات اولیه جنگ تا سردرگمی متحدان ترامپ درباره دستاوردهای جنگ، نتیجه نهایی این جنگ برای کاخ سفید چه بود؟

به گزارش اقتصاددوم؛ دونالد ترامپ به‌تازگی از تدوین توافقی برای پایان جنگ گفته است. این اظهارات باعث شده تا برای گروهی از سناتورها، مقامات سابق دولت و تحلیلگران محافظه‌کار این پرسش پیش بیاید که واقعا نتیجه نهایی این جنگ برای واشنگتن چه بوده است؟
از تغییر معادلات اولیه جنگ تا سردرگمی متحدان ترامپ درباره دستاوردهای جنگ | نتیجه نهایی این جنگ برای کاخ سفید چه بود؟

طرح در حال شکل‌گیری دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ در ایران، با موجی از انتقادات جمهوری‌خواهان تندرو همراه بوده است. این چهره‌ها معتقدند که ممکن است واشنگتن فرصت مهار نهایی جمهوری اسلامی را از دست بدهد.
سردرگمی متحدان ترامپ از دستاورد جنگ با ایران

پی‌بی‌اس نیوز در گزارشی نوشت: دونالد ترامپ به‌تازگی از تدوین توافقی برای پایان جنگ گفته است. این اظهارات باعث شده تا برای گروهی از سناتورها، مقامات سابق دولت و تحلیلگران محافظه‌کار این پرسش پیش بیاید که واقعا نتیجه نهایی این جنگ برای واشنگتن چه بوده است؟ آیا اگر توافقی به امضا برسد، می‌توان گفت که جنگ کاملا بیهوده بوده است؟
تد کروز: این توافق یک فاجعه است!

سناتور تد کروز از تگزاس ادعا کرده که تصمیم ترامپ برای حمله به ایران، مهم‌ترین اقدام دوره دوم ریاست‌جمهوری او بوده و حال نباید از آن عقب‌نشینی کند. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اگر نتیجه تمامی این اتفاقات این باشد که درنهایت ایرانی که شعار مرگ بر آمریکا می‌دهد، به‌واسطه یک توافق میلیاردها دلار را دریافت کرده و بتواند اورانیوم غنی‌سازی کند، و از سویی همچنان کنترل مؤثری بر تنگه هرمز داشته باشد، فاجعه‌بار خواهد بود.»

تد کروز این واکنش را پس از آن منتشر کرد که ترامپ از گفت‌وگو با رهبران اسرائیل و دیگر متحدان آمریکا در منطقه خبر داده بود.

واکنش بسیار تند گراهام و ویکر به خبر مذاکرات

سناتور لیندسی گراهام، که از متحدان نزدیک ترامپ به‌شمار می‌رود نیز هرگونه توافقی را که ایران را به‌عنوان قدرت مسلط منطقه حفظ کند یا توانایی حمله به زیرساخت‌های نفتی خلیج فارس را از تهران نگیرد، زیر سؤال برد.

راجر ویکر، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، هم درباره آتش‌بس ۶۰ روزه هشدار داد و آن را فاجعه خواند. او گفت: «تمام دستاوردهای عملیات خشم حماسی بی‌معنا خواهد شد.»
ترامپ: به حرف بازنده‌ها گوش نکنید

دونالد ترامپ که همواره تلاش کرده تا خود را مذاکره‌کننده‌ای برتر نشان دهد، این انتقادها را رد کرد و گفت که توافق هنوز نهایی نشده است. او در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «به حرف بازنده‌هایی که درباره چیزی حرف می‌زنند که هیچ اطلاعی از آن ندارند، اهمیت ندهید.»

ترامپ همچنین ادعا کرده که توافق جدید «دقیقاً برعکس» توافق هسته‌ای برجام در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما است؛ همان توافقی که خود در دوره اول ریاست‌جمهوری از آن خارج شد.

او تأکید کرد: هر دو طرف باید وقت بگذارند و کار را درست انجام دهند. هیچ اشتباهی نباید رخ دهد.

ترامپ همچنین مدعی شد که محاصره دریایی بنادر ایران توسط آمریکا تا زمان امضای کامل توافق ادامه خواهد داشت.
جمهوری‌خواهانی که چراغ سبز نشان دادند

در کنار منتقدان، برخی جمهوری‌خواهان نیز از مسیر مذاکره دفاع کردند. رند پال، سناتور جمهوری‌خواه کنتاکی که گاهی هم از منتقدان ترامپ بوده نوشت: «تقریبا همه جنگ‌ها در نهایت با مذاکره تمام می‌شوند. منتقدان مذاکرات صلح ترامپ باید به او فرصت دهند تا راه‌حلی را در چارچوب سیاست اول آمریکا پیدا کند.»
جزئیات اولیه توافق؛ تنگه هرمز باز می‌شود؟

نویسنده مدعی شده است؛ براساس طرح پیشنهادی، جنگ متوقف می‌شود و ایران تنگه هرمز را بازگشایی می‌کند. جزئیات اجرایی و جدول زمانی قرار است در یک بازه ۶۰ روزه بعدی نهایی شود.

مقامات منطقه‌ای این اطلاعات را روز یکشنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس داده‌اند.

معادلات اولیه جنگ تغییر کرد

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که جنگی که از ۲۸ فوریه و با حملات آمریکا و اسرائیل به ایران آغاز شد، در میان افکار عمومی آمریکا محبوب نیست.

طبق آمار منتشرشده، این جنگ تا ماه جاری دست‌کم ۲۹ میلیارد دلار برای مالیات‌دهندگان آمریکایی هزینه داشته و ۱۳ نظامی آمریکایی نیز کشته شده‌اند. ترامپ ابتدا گفته بود که جنگ ظرف چهار تا شش هفته پایان می‌یابد، اما درگیری‌ها ادامه پیدا کرد.

محدود شدن تنگه هرمز توسط ایران به عنوان مسیری که حدود ۲۰ درصد از انرژی جهان از آن عبور می‌کند، شوک بزرگی به اقتصاد جهانی وارد کرد و باعث افزایش قیمت بنزین و بسیاری کالاها شد.
پمپئو و بولتون: این همان توافق برجام است

مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق دولت ترامپ می‌گوید که توافق جدید تفاوت چندانی با توافق دوره اوباما ندارد. او نوشت: «این توافق اصلا در راستای سیاست اول آمریکا نیست.»

اظهارات او با پاسخ تند و همراه با الفاظ رکیک استیون چونگ، مدیر ارتباطات کاخ سفید، روبه‌رو شد.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ که حالا منتقد اوست نیز گفت که اگر گزارش‌ها درباره توافق درست باشد، به این معناست که رهبران ایران به یک پیروزی بزرگ رسیده‌اند.
روبیو: ایران هرگز هسته‌ای نخواهد شد

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در جریان سفر دیپلماتیک خود به هند از سیاست ترامپ دفاع کرد. او گفت: «هیچ رئیس‌جمهوری به‌اندازه ترامپ در برابر ایران سختگیر نبوده است. تعهد او به این اصل که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای برسد، نباید مورد تردید قرار گیرد.

او همچنین اضافه کرد که حتی تصور اینکه ترامپ توافقی را بپذیرد که در نهایت ایران را در موقعیت قوی‌تری قرار دهد، مضحک است.
نماینده کنتاکی: عصبانیت گراهام نشان می‌دهد که توافق خوبی در جریان است!

توماس مَسی، نماینده جمهوری‌خواه کنتاکی که از مخالفان سیاست جنگی ترامپ بوده، در مصاحبه با ان‌بی‌سی گفت: این که شب گذشته لیندسی گراهام و تد کروز به شدت عصبانی بودند، برای من به این معناست که احتمالا توافق خوبی در جریان است.

مسی که تلاش کرده بود اختیارات ترامپ برای جنگ با ایران را محدود کند، هفته گذشته در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه شکست خورد؛ انتخاباتی که رقیب او در آن، از حمایت مستقیم ترامپ برخوردار بود.

پی‌بی‌اس نیوز

  • منبع خبر : اقتصاددوم