لزوم تدوین پیوست مطالعاتی برای تمامی طرح‌های خدماتی/ هوشمندسازی فرآیندها در بستر SDI و ارتقای استانداردهای HSE
لزوم تدوین پیوست مطالعاتی برای تمامی طرح‌های خدماتی/ هوشمندسازی فرآیندها در بستر SDI و ارتقای استانداردهای HSE
مهرتبریز- دومین جلسه تبیین برنامه‌های عملیاتی و بررسی طرح‌های نوآورانه سال جدید با حضور یعقوب انصاری، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار تبریز، جانشین، مدیران کل و رؤسای ادارات ستادی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز، در این نشست تخصصی که با هدف بررسی روند پیشرفت طرح‌های ابتکاری برگزار شد، یعقوب انصاری معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار تبریز با تاکید بر رویکرد علمی در مدیریت شهری اظهار داشت: اجرای طرح با آزمون و خطا مورد قبول نیست؛ هر طرحی که فاقد مطالعات دقیق و کارشناسی باشد، به مرحله اجرا نخواهد رسید، چرا که طرح‌های بدون مطالعه، فاقد بهره‌وری و نتیجه‌بخشی پایدار هستند.

معاون شهردار تبریز از تشکیل کارگروه‌های تخصصی در تمامی ادارات ستادی خبر داد و افزود: خروجی این کارگروه‌ها باید مبتنی بر خرد جمعی باشد. بر همین اساس، از اساتید برجسته دانشگاهی، نخبگان و پیشکسوتان صاحب‌تجربه دعوت شود تا با حضور در این کارگروه‌ها، تجربیات علمی و اجرایی خود را برای تدوین طرح‌های نوین در اختیار مجموعه قرار دهند.

انصاری در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم استفاده از زیرساخت داده‌های مکانی (SDI) تاکید کرد و گفت: مدیریت هوشمند شهر مستلزم ثبت تمامی جزئیات در لایه‌های SDI است. با این تکنولوژی، تمامی لایه‌های خدماتی از جمله جانمایی دقیق مخازن پسماند، شناسنامه فضای سبز، شبکه معابر به صورت هوشمند پایش می‌شود که این امر علاوه بر شفافیت، سرعت واکنش عملیاتی را در بحران‌ها به شدت افزایش می‌دهد.

وی از تداوم بازدیدهای دوره‌ای و نظام‌مند خبر داد و تصریح کرد: با حضور روسای ادارات مدیران مناطق، بازدیدهای میدانی از محلات سطح شهر بصورت دوره ای انجام و مشکلات موجود بر اساس یک «چک‌لیست تخصصی» احصاء و شناسنامه‌دار شود. همچنین در راستای مدیریت منابع آبی، طرح بازچرخانی پساب شهری برای آبیاری فضای سبز که اقداماتی در حال انجام است بایستی با مطالعات و مکان‌یابی دقیق پیگیری است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردار تبریز بر تسریع در برگزاری دوره‌های ایمنی و بهداشت حرفه‌ای (HSE) تاکید کرد و افزود: مراحل نهایی برگزاری این دوره‌ها باید فوراً انجام شود. حضور ۳ کارشناس ستادی به همراه عوامل اجرایی شرکت‌ها و سازما های تابعه و مناطق در این دوره‌ها برای ارتقاء ضریب ایمنی الزامی است. همچنین پیگیری‌های لازم برای برگزاری کلاس‌های آموزشی «ضابطین قضایی» جهت تقویت توان نظارتی همکاران در حال انجام است.

انصاری با اشاره به لزوم تداوم تغییرات بنیادین در الگوهای سنتی در زمستان، از برگزاری نشست‌های تخصصی با اساتید دانشگاه برای تبیین مضرات نمک‌پاشی خبر داد و گفت: آگاهی‌بخشی به همکاران درباره آسیب‌های نمک به زیرساخت‌ها و محیط زیست، از اولویت‌های آموزشی ماست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تحقق اهداف خدمات شهری بدون مشارکت مردم ممکن نیست؛ لذا همکاری تنگاتنگی با سازمان‌های مردم‌نهاد ( NGO) ها جهت اجرای پویش‌های فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت شهروندی در دستور کار قرار گرفته است