نمایندگان مجلس بودجه سلامت را واقعی‌تر در نظر بگیرند /هر ایرانی صاحب یک دفترچه بیمه درمان خواهد بود
  نمایندگان مجلس بودجه سلامت را واقعی‌تر در نظر بگیرند /هر ایرانی صاحب یک دفترچه بیمه درمان خواهد بود

مهرتبریز: مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی با تاکید به اینکه اگر اعتبارات برابر با هزینه‌ها نباشد هر سال عقب خواهیم افتاد، افزود: اگر می‌خواهیم به بخش سلامت لطمه‌ای نخورد، نمایندگان مجلس بایستی بودجه سلامت واقعی‌تری را در نظر بگیرند. به گزارش مهرتبریز،وحید مجیدی در جمع خبرنگاران  با اشاره اینکه بیمه سلامت سوم آبان‌ماه سال ۷۳ تصویب شده است، گفت: […]

مهرتبریز: مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی با تاکید به اینکه اگر اعتبارات برابر با هزینه‌ها نباشد هر سال عقب خواهیم افتاد، افزود: اگر می‌خواهیم به بخش سلامت لطمه‌ای نخورد، نمایندگان مجلس بایستی بودجه سلامت واقعی‌تری را در نظر بگیرند.

به گزارش مهرتبریز،وحید مجیدی در جمع خبرنگاران  با اشاره اینکه بیمه سلامت سوم آبان‌ماه سال ۷۳ تصویب شده است، گفت: بیمه سلامت یکی از مولودهای انقلاب است که توانسته به خوبی برای همه اقشار ارائه خدمت کند و بخشی از مشکلات مردم را حل کند.

وی با اشاره به اینکه ۵۰ درصد از جمعیت مردم استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند،افزود: میزان افراد تحت پوشش بیمه سلامت در استان بالغ بر دو میلیون و ۳۰۰ نفر است که با اجرای طرح هم پوشانی بیمه ای که از سال گذشته در استان آغاز شده است این تعداد در حال کاهش است .

وی افزود: براساس این طرح هر ایرانی یک دفترچه بیمه بیشتر نخواهد داشت بدین صورت که با مراجعه بیمار و وارد کردن اطلاعات وی به سامانه ، در صورت داشتن دو دفترچه سیستم دو دفترچه‌ای بودن را نشان خواهد داد و باید دفترچه دوم حذف می‌شود.

مجیدی با اشاره به اینکه در کشور دو میلیون نفر از افرادی که دارای بیش از یک دفترچه بوده اند، شناسایی شده اند و این رقم همچنان رو به افزایش است،افزود: تا الان نزدیک به ۱۵۰ هزار نفر نیز در استان رفع هم پوشانی شده اند و تا پایان سال ۹۸ آمار قطعی بیمه شدگان دارای یک دفترچه به دست می آید.

وی با اشاره به طرح نسخه الکترونیک وحذف دفترچه بیمه سلامت گفت: این طرح تا پایان سال ۹۸ در کل کشور اجرایی می شود و در استان ما نیز از اول بهمن ماه سال‌جاری به صورت پایلوت در یکی از دو شهرستان های بستان‌آباد یا جلفا شروع خواهد شد .

وی با تاکید براینکه  ۸۵ درصد منابع بیمه سلامت توسط دولت و  ۱۵ درصد از محل صندوق کارکنان دولت تامین می‌شود ، افزود: با اختصاص ۵۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تسویه بدهی سازمان بیمه سلامت با موسسه های طرف قرارداد که سهم استان ما نیز از این اعتبار ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال  بود توانستیم میزان بدهی‌های خود را با موسسات طرف قرارداد کاهش دهیم .

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی  با تاکید بر این که تا زمانی که بودجه سالانه بیمه سلامت با هزینه‌های بیمه، همخوانی نداشته باشد، مشکل معوقات و عقب افتادن مطالبات را خواهیم داشت، افزود: بودجه پیشنهادی دولت برای سازمان بیمه سلامت در سال ۹۸ ، ۱۹ هزار میلیارد ریال هست در حالی که تراز سال گذشته ۱۶ میلیارد ریال بود و بودجه ای که امسال دولت در نظر گرفته و به مجلس فرستاده، حدود چهار میلیارد از بودجه سال گذشته کم‌تر است.

وی با تاکید به اینکه اگر اعتبارات برابر با هزینه‌ها نباشد هر سال عقب خواهیم افتاد، افزود: اگر می‌خواهیم به بخش سلامت لطمه‌ای نخورد، نمایندگان مجلس بایستی بودجه سلامت واقعی‌تری را در نظر بگیرند.

وی با اشاره به وضعیت مطالبات مراکز طرف قرار داد با این اداره کل افزود:مطالبات پزشکان و آزمایشگاه ها تا شهریورماه،داروخانه ها تا تیرماه و دانشگاهها و بیمارستانها تا آبان ماه امسال پرداخت شده است و تنها مطالبه مانده از سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال است که مربوط به بیمارستانها بود که از طریق اوراق در حال حل شدن است.

مجیدی  همچنین با بیان اینکه بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ موسسات طرف قرارداد بیمه سلامت هستند، گفت: تمامی موسسات همکاری خوبی با ما داشته‌اند و فقط ۲ مرکز چشم پزشکی حکیمان نور و چشم پزشکی مهر به بهانه عدم توانایی در تامین تجهیزات قرارداد خود با بیمه سلامت را به طور یکجانبه لغو کرده اند و عدم اطلاع رسانی آنها به بیمه شدگان باعث نارضایتی مردم شده است و متاسفانه علیرغم پیگیری های ما هیچ یک از این مراکز برای رفع مشکل حضور پیدا نکرده اند.

وی  افزود: هدف اصلی این دو موسسه تحت فشار قرار دادن مردم برای رسیدن به اهداف خودشان می باشد  که این‌گونه برخورد،  اجحاف در حق مردم است در حالی که در این شرایط باید هدف اصلی ما سلامتی مردم و رفع مشکل مردم باشد .

وی با تاکید به اینکه در سال جاری عدم مراجعه بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی به بخش خصوصی مانع از بروز تقاضاهای غیر ضروری شده است و بار مراجعه درمانی در استان  ۳۳ درصد کاهش یافته است، افزود: بر این اساس هزینه های ۷ ماهه نخست سال جاری نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۳ درصد کاهش یافته است در حالی که هیچ یک از تعهدات بیمه ای سازمان کم نشده است.

مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان‌شرقی  افزود: هنوز ۶۵۰ قلم دارو نیز در تعهد امسالِ ماست و به جز مشمولان بیمه سلامت همگانی رایگان، در سایر موارد محدویتی در ارایه خدمات در خصوص مراجعه به بیمارستان‌های خصوصی نداریم.

وی سامانه تلفنی ۱۶۶۶ را پل ارتباطی بیمه شدگان و طرف قراردادهای بیمه سلامت با مدیران ارشد این سازمان عنوان کرد و گفت: خوشبختانه مدیریت عالی بیمه سلامت کشور توجه  ویژه ای به این پل ارتباطی داشته و گاها خود شخصا پاسخگوی بیمه شدگان و مراکز طرف قرارداد می باشند .

وی افزود: این سامانه به صورت شبانه روزی آماده دریافت انتقادات،شکایات و پیشنهادات بیمه شدگان و  طرف قراردادهای بیمه سلامت است.

مجیدی در پایان سخنان خود  از حضور و بازدید  حضرت حجت الاسلام آل هاشم نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز از ساختمان بیمه سلامت استان در هفته بیمه سلامت  قدردانی کرد و گفت: وجود چنین شخصیتی که به همه سازمان‌ها لطف دارند و پیگیر مشکلات و دغدغه های مردم و سازمانها هستند مایه افتخار است.