بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۳۵۵ طرح در آذربایجان شرقی با اعتبار ۸۸ همت
بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۳۵۵ طرح در آذربایجان شرقی با اعتبار ۸۸ همت
مهرتبریز- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی از بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی یک هزار و ۳۵۵ طرح در استان طی هفته دولت خبر داد و گفت: مجموع اعتبار طرح‌های عمرانی استان به بیش از ۸۸ همت می‌رسد و آذربایجان شرقی از نظر حجم طرح‌های عمرانی هفته دولت، رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار ما در آذربایجان شرقی، ظفر محمدی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با تشریح برنامه‌های عمرانی و اقتصادی استان اظهار کرد: در هفته دولت امسال، یک هزار و ۳۵۵ طرح در آذربایجان شرقی به بهره‌برداری می‌رسد و عملیات اجرایی تعدادی دیگر از طرح‌ها نیز آغاز خواهد شد.

وی افزود: مجموع طرح‌های قابل افتتاح و کلنگ‌زنی استان حدود ۱۱ هزار و ۶۹۸ طرح است که در بخش عمرانی، بیش از ۸۸ همت اعتبار برای اجرای آنها اختصاص یافته است. همچنین ۴۹ طرح اقتصادی نیز در این ایام به بهره‌برداری رسیده یا عملیات اجرایی آنها آغاز می‌شود و حدود ۲۷ همت طرح نیز کلنگ‌زنی خواهد شد.
آذربایجان شرقی در صدر طرح‌های عمرانی هفته دولت

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به جایگاه استان در ارزیابی طرح‌های عمرانی هفته دولت در کشور تصریح کرد: آذربایجان شرقی با ۸۸ همت طرح عمرانی، در رتبه نخست کشور قرار گرفته و استان البرز با اختلاف ۱۰ همتی در جایگاه دوم قرار دارد.

محمدی ادامه داد: حضور رئیس‌جمهور و تعدادی از مسئولان ارشد دولت از خطه آذربایجان، ظرفیت و فرصت مناسبی برای استان ایجاد کرده است و امیدواریم با پیگیری مستمر بتوان از این ظرفیت برای رفع مسائل و شتاب‌بخشی به روند توسعه آذربایجان شرقی استفاده کرد.
بهسازی مسیرهای ارتباطی استان در دستور کار است

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه راه‌های استان اظهار کرد: بخش‌های قابل توجهی از آزادراه‌ها و مسیرهای ارتباطی آذربایجان شرقی در دستور کار بهسازی قرار گرفته و آزادراه تبریز ـ زنجان نیز از جمله مسیرهایی است که اقدامات مربوط به بهسازی آن دنبال می‌شود.

به گفته وی، اجرای این اقدامات می‌تواند به تسهیل رفت‌وآمد و کاهش مشکلات مردم در مسیرهای ارتباطی استان کمک کند.
راهگذر ریلی سرخس ـ تبریز ـ چشمه ثریا؛ طرحی راهبردی برای ترانزیت

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، راهگذر ریلی سرخس ـ تبریز ـ چشمه ثریا را یکی از طرح‌های مهم و راهبردی استان در حوزه حمل‌ونقل ریلی و ترانزیت عنوان کرد و خاطر نشان شد: اجرای این طرح می‌تواند در اتصال کشور به مسیرهای بین‌المللی و افزایش ظرفیت ترانزیتی منطقه نقش مهمی داشته باشد.

محمدی افزود: رئیس‌جمهور بر اجرای این طرح تأکید ویژه دارد و موضوع با جدیت در حال پیگیری است، هرچند محدودیت‌های بودجه‌ای اجرای آن را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

وی درباره تقسیم‌بندی این طرح نیز گفت: حدود ۵۰ درصد راهگذر در محدوده آذربایجان شرقی و ۵۰ درصد آن در محدوده آذربایجان غربی قرار دارد و اجرای کامل طرح به هماهنگی و همکاری دستگاه‌های مختلف نیازمند است.
انتقال آب ارس؛ اولویت نخست استان

محمدی انتقال آب ارس به تبریز و شهرهای اطراف را یکی دیگر از اولویت‌های اساسی آذربایجان شرقی دانست و اظهار کرد: برای پیگیری این طرح دستور اکید رئیس‌جمهور صادر شده است.

وی ادامه داد: بخش قابل توجهی از عملیات انتقال آب ارس انجام شده و بخش‌هایی از پروژه همچنان باقی مانده است که تلاش می‌شود با تأمین منابع مالی، روند اجرای آن سرعت بیشتری پیدا کند.

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با تأکید بر اهمیت تأمین آب پایدار تاکید کرد: کمبود آب یکی از اساسی‌ترین مشکلات استان است و به همین دلیل، تأمین آب پایدار و انتقال آب ارس در اولویت نخست استان قرار دارد.

وی در عین حال درباره افزایش بارندگی‌ها در سال جاری خاطرنشان کرد: هرچند میزان بارندگی امسال در مقایسه با برخی سال‌های گذشته مناسب بوده، اما نباید این وضعیت را دائمی و پایدار تصور کرد؛ بنابراین موضوع تأمین منابع آب پایدار همچنان باید با جدیت دنبال شود.

محمدی درباره زمان تکمیل طرح انتقال آب ارس نیز گفت: تمامی مسئولان کشوری پیگیر اجرای این طرح هستند، اما به دلیل تأمین نشدن صددرصد منابع مالی مورد نیاز، در شرایط فعلی نمی‌توان زمان دقیقی برای پایان پروژه اعلام کرد.
رتبه نخست استان در تخصیص و جذب اعتبارات عمرانی

وی همچنین با اشاره به وضعیت اعتبارات عمرانی استان اظهار کرد: آذربایجان شرقی طی امسال در زمینه تخصیص و جذب اعتبارات طرح‌های عمرانی، رتبه نخست کشور را به دست آورده است.

محمدی این موفقیت را نشانه جدیت مجموعه مدیریتی استان در استفاده از منابع و پیشبرد پروژه‌های عمرانی دانست.
بازسازی واحدهای آسیب‌دیده در ۲۲ شهرستان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی درباره روند بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در جنگ تحمیلی نیز گفت: به‌جز شهر تبریز، بنیاد مسکن در ۲۲ شهرستان استان مسئولیت رسیدگی و بازسازی واحدهای آسیب‌دیده را بر عهده دارد و اقدامات لازم در این زمینه در حال انجام است.

وی افزود: در شهر تبریز نیز شهرداری مسئولیت رسیدگی و ساماندهی این موضوع را دنبال می‌کند.
ساماندهی حاشیه‌نشینی و پیگیری مشکلات ملازینال

محمدی با اشاره به موضوع حاشیه‌نشینی در کشور اظهار کرد: حاشیه‌نشینی مسئله‌ای جدید نیست و حل آن نیازمند برنامه‌ریزی بلندمدت و همکاری مجموعه دستگاه‌های اجرایی است.

وی درباره منطقه ملازینال تبریز نیز گفت: ساماندهی این منطقه و حل مشکلات ساکنان آن با جدیت در حال پیگیری است و تلاش می‌شود با اجرای طرح‌های پیش‌بینی‌شده، بخشی از مشکلات مردم این منطقه برطرف شود.
۸ هزار واحد مسکونی سهند آماده واگذاری

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در ادامه به وضعیت طرح‌های نهضت ملی مسکن در استان اشاره کرد و گفت: در بازدید انجام‌شده از طرح نهضت ملی مسکن در شهر جدید سهند، چند بلوک آماده شده و روند اجرای پروژه از پیشرفت مناسبی برخوردار است.

وی از آماده بودن حدود هشت هزار واحد مسکونی در شهر جدید سهند خبر داد و افزود: این واحدها آماده واگذاری و افتتاح هستند و امیدواریم پس از انجام هماهنگی‌های لازم، در آینده نزدیک به متقاضیان تحویل داده شوند.
نوسازی نیروگاه تبریز با هدف کاهش مصرف آب و افزایش تولید برق

محمدی با اشاره به محدودیت‌های مالی و شرایط اقتصادی کشور تأکید کرد: مجموعه مدیریت استان تلاش می‌کند طرح‌های عمرانی و زیرساختی را با جدیت دنبال کند و در حوزه‌هایی همچون تأمین آب، راه، حمل‌ونقل ریلی، مسکن و ساماندهی مناطق کم‌برخوردار، اقدامات مؤثری برای بهبود شرایط زندگی مردم انجام دهد.

وی درباره پل آسیب‌دیده در مسیر تبریز ـ تهران در محدوده شهرستان هشترود نیز گفت: عملیات مربوط به این پل در حال انجام است و به‌زودی به پایان خواهد رسید.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح نوسازی نیروگاه حرارتی تبریز اشاره کرد و گفت: هدف از اجرای این طرح، نوسازی نیروگاه، کاهش مصرف آب و افزایش ظرفیت تولید برق است.

وی در پایان یاد آور شد: رویکرد مدیریت استان این است که نیروگاه تبریز نوسازی شود تا ضمن رفع مشکلات موجود، بهره‌وری آن نیز افزایش یابد. بر همین اساس، کلنگ‌زنی طرح با هدف افزایش ۱۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق و کاهش مصرف آب نیروگاه انجام شده و اصلاح وضعیت موجود و ارتقای بهره‌وری نیروگاه از اهداف اصلی این طرح است.