به گزارش مهر تبریز، گردشگری سلامت، به دلیل کیفیت بالای خدمات پزشکی و هزینههای مقرونبهصرفه در ایران، یکی از حوزههای جذاب برای گردشگران خارجی است. آذربایجان شرقی نیز با زیرساختهای پزشکی مجهز و مراکز درمانی پیشرفته، سالانه پذیرای هزاران بیمار از کشورهای منطقه بوده است. بااینحال، عواملی چون شیوع کرونا و محدودیتهای سیاسی موجب کاهش این آمار در سالهای اخیر شده است.
به همین منظور، تبریز میزبان همایش بینالمللی گردشگری سلامت خواهد بود. این همایش که در راستای “سلسله نشستهای همیاری نهادهای انقلابی، دولت و نخبگان مردم در گام دوم انقلاب” برگزار میشود، فرصتها و چالشهای گردشگری سلامت را بررسی کرده و برنامههای عملیاتی برای احیای این صنعت در استان ارائه خواهد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان شرقی، در مراسم رونمایی از پوستر این همایش، به رشد چشمگیر گردشگری در استان اشاره کرد.
احمد حمزهزاده، گفت: «آذربایجان شرقی از مسیری گذری به مقصدی گردشگری تبدیل شده است. در دهه ۹۰، این استان مقصد اصلی گردشگران سلامت از جمهوری آذربایجان بود، اما این فرصت به دلایل مختلف از دست رفت. اکنون با بهبود روابط منطقهای و برنامهریزی مناسب، درصدد بازگرداندن این جایگاه هستیم.»
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از رشد ۲۵ درصدی بیماران خارجی بستری در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: «هزینه پایین خدمات درمانی در ایران، در کنار کیفیت بالای آن، تبریز را به گزینهای ایدهآل برای گردشگران سلامت از کشورهایی نظیر عراق، ترکیه، و گرجستان تبدیل کرده است.»
دکتر اصغر جعفری روحی، تصریح کرد:آذربایجان شرقی در حال انعقاد تفاهمنامههایی با کشورهایی چون عراق، ترکیه، ارمنستان و گرجستان است تا خدمات درمانی ویژهای به بیماران بینالمللی ارائه دهد و این استان بهعنوان پایلوت درمانی در این برنامهها عمل خواهد کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز خاطرنشان شد؛برقراری پروازهای مستقیم بین تبریز و شهرهای بزرگ چین، توسعه مراکز درمانی دارای مجوز IPD و سرمایهگذاری در مجتمعهای گردشگری تندرستی از جمله برنامههایی است که میتواند نقش تبریز را در گردشگری سلامت تقویت کند.
دبیر همایش گام دوم انقلاب در تبریز نیز عنوان کرد؛ با برنامهریزی مناسب و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، آذربایجان شرقی در مسیر تبدیل شدن به قطب گردشگری سلامت ایران گام برمیدارد.
“محسن درخشانی”گفت:برگزاری همایش گردشگری سلامت و رونمایی از برنامههای جدید میتواند تحولی چشمگیر در این حوزه ایجاد کند.
اهمیت گردشگری سلامت در تجارت جهانی
در ادامه این نشست که در محل خانه تاریخی حیدرزاده تبریز برگزارشد،نماینده دفتر وزارت امور خارجه در تبریز، با اشاره به نقش ویژه خدمات در تجارت جهانی، خدمات درمانی و پزشکی را یکی از مهمترین شاخههای این حوزه دانست. وی تأکید کرد: تبریز با زیرساختها و ظرفیتهای برجستهای که در این زمینه دارد، نیازمند توجه بیشتر و برنامهریزی دقیقتر برای بهرهگیری از این پتانسیلهاست.
این مقام مسئول با اشاره به شبکه گسترده نمایندگیها و کنسولگریهای وزارت امور خارجه در کشورهای مختلف، اعلام کرد که این وزارتخانه آماده است ظرفیتهای گردشگری استانها، از جمله آذربایجان شرقی، را در سطح بینالمللی معرفی و تبلیغ کند.
وی همچنین خاطرنشان شد: موقعیت جغرافیایی تبریز، در کنار مهارت و توانمندی پزشکان این شهر، بستری مناسب برای جذب هرچه بیشتر گردشگران سلامت از کشورهای هدف ایجاد کرده است. این ویژگیها تبریز را به یکی از مقاصد برجسته برای توسعه این شاخه از گردشگری تبدیل کرده و زمینهساز رونق اقتصادی و تعاملات فرهنگی در منطقه خواهد بود.
گفتنی است: همایش بینالمللی گردشگری سلامت، روز ۲۲ آذرماه با حضور مقامات بلندپایه کشوری و استانی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار خواهد شد.
در این رویداد، معاون پارلمانی رئیسجمهور، استاندار آذربایجان شرقی، نماینده ولیفقیه در استان، رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس و رئیس دانشگاه علوم پزشکی سخنرانی خواهند کرد و به بررسی راهکارهای توسعه این صنعت پرداخته خواهد شد.