رتبه چهارم استان آذر بایجان شرقی با تولید۵۵۸ تن  سماق در کشور
رتبه چهارم استان آذر بایجان شرقی با تولید۵۵۸ تن  سماق در کشور
مهرتبریز-مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از رتبه چهارم استان آذر بایجان شرقی در تولید سماق در کشور خبر داد.

مهرتبریز-مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی از رتبه چهارم استان آذر بایجان شرقی در تولید سماق در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛ محمدباقر بی پروا در گفتگو با خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت:  سطح زیر کشت سماق استان بصورت احداث باغ ۱۴۸ هکتار و ۵۵۰ هکتار بصورت جنگلی بوده و در مجموع ۶۹۸ هکتار از اراضی استان آذربایجان شرقی به کشت سماق اختصاص یافته است که عمده باغات سماق استان در شهرستان هوراند قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه براساس برآورد اولیه میزان تولید محصول سماق استان در سال جاری بیش از ۵۵۸ تن  می باشد افزود: استان آذربایجان شرقی براساس آمارنامه کشاورزی بعد از استانهای کردستان، آذربایجان غربی و خراسان رضوی  رتبه چهارم  تولید این محصول در کشور را دارا می باشد .

وی به خاصیت دارویی سماق اشاره نموده و افزود: سماق قابض، بهبود دهنده زخمها، بند آورنده خون، ضد اسهال و درمان کننده اسهال خونی، کاهنده اسید اوریک، ضد میکروب، ویروس و مالاریا است و در درمان بیماریهای روماتیسمی، نقرس، کاهش خونریزی سینه، پایین آوردن تب و تقویت دستگاه گوارش، ورم گلو و دهان و غیره استفاده می شود و عمدتاً سماق بصورت چاشنی غذا (برنج و آش و کباب) بویژه در غذاهای ایرانی و هندی کاربرد دارد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان به کاربرد سماق در مصارف صنعتی اشاره نموده و گفت: از دانه سماق روغنی استخراج می شود که در شمع سازی استفاده می شود. چوب سماق و جوشانده برگ و میوه آن در رنگرزی پشم به کار می رود. همچنین از برگهای سماق که دارای ۱۳درصد تانن است  برای رنگ دادن به چرم استفاده می شود.